Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moka jūsų vyras "asistuoti" moteriai?

QUOTE(Gordon @ 2010 12 16, 13:46)
1934 metais tarybu valdzios Lietuvoje nebuvo. Istorija reikia pavartyti. Ir Tarybu Sajungoje tuo metu moterys ir vyrai dirbo vienodai, yra plakatai apie 1920 metu slovinantys moteru islaisvinima is vergijos. Turetu jums patikti.

Jus tai cia jau aisku, visos miestavos. Nors Lietuvoje TIKRU miestu nera.

Booooze moi... Skaitau ir stebiuosi, kaip zmones megsta sau apsisunkinti gyvenima. Kai kuriems tikrai truksta paprastumo ir naturalumo. Niekada net nesusimasciau kada kuris pirmas iki staliuko ejom, kas patiekalus rinkosi ir t. t. - tokie dalykai tiesiog neuzifiksuoja, ateinam ir tiek. O kas ka valgys pasakom padavejams patys.

Tu man siūlai istoriją pavartyti? biggrin.gif O kas toks būsite, mielasis? Jei turintis aukštesnį istorijos mokslo laipsnį, nei aš, tai gal ir paklausysiu tavo patarimo.

Visi mes nuo žagrės, visi. O kuo remiantis teigi, kad Lietuvoje tikrų miestų nėra? Gal galėtumei man pateikti šaltinius nuo maždaug 16 a. aprašančius LDK miestų gyvenimo subtilybes ir kaip jie skyrėsi nuo Vakarų miestų?

Citata, kuri tave sukrėtė, buvo iš 1934 m. išleistos knygos. Čia tau parodymui, kad turėjom aukštuomenę tarpukaryje ir net ne apie ją, apie tiesiog miestiečius ten kalbama, apie norinčius tobulėti.
Na va, man visada sakydavo, kad mokslo ant pečių nenešiosi. Pasirodo yra vis tik žmonių, kuriuos didesnis žinojimas apsunkina. O kai dar be automobilio, išvis sunku tas žinias pasinešioti...
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 12 16, 14:44)
Tu man siūlai istoriją pavartyti?  biggrin.gif  O kas toks būsite, mielasis? Jei turintis aukštesnį istorijos mokslo laipsnį, nei aš, tai gal ir paklausysiu tavo patarimo.

Visi mes nuo žagrės, visi. O kuo remiantis teigi, kad Lietuvoje tikrų miestų nėra? Gal galėtumei man pateikti šaltinius nuo maždaug 16 a. aprašančius LDK miestų gyvenimo subtilybes ir kaip jie skyrėsi nuo Vakarų miestų?

Citata, kuri tave sukrėtė, buvo iš 1934 m. išleistos knygos. Čia tau parodymui, kad turėjom aukštuomenę tarpukaryje ir net ne apie ją, apie tiesiog miestiečius ten kalbama, apie norinčius tobulėti.
Na va, man visada sakydavo, kad mokslo ant pečių nenešiosi. Pasirodo yra vis tik žmonių, kuriuos didesnis žinojimas apsunkina. O kai dar be automobilio, išvis sunku tas žinias pasinešioti...

Viduriamziais gal ir nesiskyre, kai visur dauguma gyventoju buvo zemdirbiai, o miestuose gyveno tik maza ju dalis. bet dabar - Lietuva yra salis su 3 milijonu populiacija. Pasaulyje daugybe miestu turi daugiau gyventoju, nei musu salis apskritai. Tai kuo Lietuva ne didelis kaimas? kas Lietuvoje tikras miestas, Vilnius gal su savo puse milijono gyventoju? Pasauliniu mastu, Vilnius yra derevnia. Maza ir jokios reiksmes neturinti gyvenviete.

O ta sukrecianti citata, buvo ne is 1934 metu knygos, o sita (apie kuria mes jau issiaiskinom, kad tai yra parodijos forma paskleista dezinformacija apie tarybinius laikus):

QUOTE(Amellie @ 2010 12 14, 19:21)
Ištrauka iš 1960 metais išleistos rušiskos knygos, skirtos namų šeimininkėms:
„Jūs turite prisiminti, kad laukiant grįžtančio vyro iš darbo, turite ruoštis kasdien. Parenkite vaikus: nuprauskite juos, sušukuokite ir perrenkite švariais, puošniais rūbais. Jie turi gražiai sustoti ir pasveikinti tėvą, kai jis įžengia pro duris. Tokiam atvejui, pačios užsidėkite švarią prijuostę ir pasistenkite pasigražinti – pavyzdžiui, į plaukus įsisekite kaspiną. Į pokalbius su vyru nesivelkite, atsiminkite, jis po sunkios darbo dienos labai pavargęs, ir tai daro dėl jūsų – tylėdama pavalgydinkite jį, ir tik po to, kai jis perskaitys laikraščius, jūs galite bandyti su juo pasikalbėti. “

Iš tos pačios knygos, patarimai vyrams:

„Po atlikto intymaus akto su žmona, Jūs turite leisti jai išeiti į vonią, bet sekti paskui ją nereikia, leiskite jai pabūti vienai. Galbūt ji norės paverkti“.

http://www.15min.lt/...velius-13-61213
Speju lyciu bendravimo Gordonas mokesi is sitos knygos  lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Gordon @ 2010 12 16, 15:52)
Viduriamziais gal ir nesiskyre, kai visur dauguma gyventoju buvo zemdirbiai, o miestuose gyveno tik maza ju dalis. bet dabar - Lietuva yra salis su 3 milijonu populiacija. Pasaulyje daugybe miestu turi daugiau gyventoju, nei musu salis apskritai. Tai kuo Lietuva ne didelis kaimas? kas Lietuvoje tikras miestas, Vilnius gal su savo puse milijono gyventoju? Pasauliniu mastu, Vilnius yra derevnia. Maza ir jokios reiksmes neturinti gyvenviete.

Cia daugiau priklauso nuo mastysenos, ja daro provincialia ne gyvenamoji teritorija ir juo labiau ne gyventoju skaicius.
Atsakyti
QUOTE(Gordon @ 2010 12 16, 14:52)

O tai Monakas ar Vatikanas Tau išvis rugpienių kaimas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gordon @ 2010 12 16, 14:52)

Eik tik, vaikeli. Kad gyvenvietė būtų pavadinta miestu, jai reikia tam tikro gyventojų skaičiaus. Viskas. Kad visa Lietuva kaimas, nu nenuostabu, kai pasižiūri į tokius kaip tu, žinančius kaip sovietmety buitį reikėjo tvarkyt ir nieko daugiau.
Pasižiūrėk į kitas mažas šalis (pradedam Šveicarija, baigiam Monaku), kaimais jų nepavadinsi. Žinai dėl ko? Išsilavinimo, mąstymo lygis skiriasi. Kad jį pagerintum, tau pinigų nereik, noro reik. Tai pirmyn!
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 16, 13:15)
O tai kaip Tu galvoji - pėstute ir į maksimką, ir atgal, ir paštan, taipogi telegrafan, o dar reminderius bloknočiukan surašyti biggrin.gif

Lekia beprotišku truliko greičiu.
Tempas, šiuolaikinis tempas...

O kas tai yra? Išsilavinimo spragos g.gif

Prosta Marija smile.gif
Irgi panašus scenarijus smile.gif
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramaskyte: 16 gruodžio 2010 - 23:59
QUOTE(Ramaskyte @ 2010 12 16, 23:54)
Prosta Marija  smile.gif
Irgi panašus scenarijus smile.gif
ax.gif

OK, nieko mano neprarasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 12 16, 13:46)
vyrui rankos moteris viesai gi nebuciuos, isskyrus dvasininkus ir monarchus.

Hm... Aš nebučiočiau. Kodėl turėčiau? Už ką?
Suprantu: tokios žaidimo taisyklės.
Bet juk jas kažkas sukūrė! Koks nors didybės apimtas žmogelis, pataikūnas ar šiaip šmaikštuolis. Ar kokia nors susireikšminusi kasta. Ir visi iš inercijos tų taisyklių laikosi (nors nelabai supranta, kam to reikia)! Ir vadina tai etiketu.. Bet kodėl? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rabi: 17 gruodžio 2010 - 12:45
QUOTE(Rabi @ 2010 12 17, 13:44)
Hm... Aš nebučiočiau. Kodėl turėčiau? Už ką?
Suprantu: tokios žaidimo taisyklės.
Bet juk jas kažkas sukūrė! Koks nors didybės apimtas žmogelis, pataikūnas ar šiaip šmaikštuolis. Ar kokia nors susireikšminusi kasta. Ir visi iš inercijos tų taisyklių laikosi (nors nelabai supranta, kam to reikia)! Ir vadina tai etiketu.. Bet kodėl?  biggrin.gif

O kodel zmogus privalo labintis, ar paisyti tos salies istatymu, etiketo kurioje sveciuojasi...

Na jei nera poreikio noro, tai ir nesilankai ten kur tau nereikia. Taip ir su dvasinio luomo atstovais, as irgi nebuciuoju, nes nesilankau ten, nepraktikuoju to. O leidimas prisiliesti prie dvasininko, monarcho/-es rankos audiencijos metu, parodo isskirtini demesi jums. Yra protokolas su kuriuo jus isanksto supazindins, velgi suteikta teise rinktis, jus norite tame dalyvayti, ar ne. Jei taip, tuomet privalote paisyti protokolo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 gruodžio 2010 - 13:16
QUOTE(Moonte @ 2010 12 17, 13:15)
O kodel zmogus privalo labintis, ar paisyti tos salies istatymu, etiketo kurioje sveciuojasi...

Na jei nera poreikio noro, tai ir nesilankai ten kur tau nereikia. Taip ir su dvasinio luomo atstovais, as irgi nebuciuoju, nes nesilankau ten, nepraktikuoju to. O leidimas prisiliesti prie dvasininko, monarcho/-es rankos audiencijos metu, parodo isskirtini demesi jums. Yra protokolas su kuriuo jus isanksto supazindins, velgi suteikta teise rinktis, jus norite tame dalyvayti, ar ne. Jei taip, tuomet privalote paisyti protokolo.

Nors man irgi ne viskas suprantama, bet taip, jūs teisi. Lygiai taip pat kaip audiencijos pas karališką šeimą metu. Turi žinot kada, kaip paduoti ranką, ne šiaip pasisveikinti, kada kalbėti ir t.t. Protokolas...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 12 17, 15:15)

O aš niekada nesu bučiavusi dvasininkui rankos. Ir nieko, ištvėrė biggrin.gif Kaip ir pasisveikinimą "laba diena" biggrin.gif

O del monarchų - neturėjau garbės biggrin.gif Bet niekaip neįsivaizduoju, kaip čia reikėtų pulti kokiai Elžbietai ar Karlui Gustavui pakštelėt į ranką. Jie ką, rimtai to norėtų?..
Atsakyti
QUOTE(Rabi @ 2010 12 17, 13:29)
O aš niekada nesu bučiavusi dvasininkui rankos. Ir nieko, ištvėrė  biggrin.gif Kaip ir pasisveikinimą "laba diena"  biggrin.gif 

O del monarchų - neturėjau garbės  biggrin.gif Bet niekaip neįsivaizduoju, kaip čia reikėtų pulti kokiai Elžbietai ar Karlui Gustavui pakštelėt į ranką. Jie ką, rimtai to norėtų?..

Nereiktų pakštelt, nereiktų biggrin.gif Ir pulti nereiktų nei rankų spausti, nei "laba diena" sakyti. Tuom ir geri monarchai, jie patys puola biggrin.gif
Atsakyti