QUOTE(Gordon @ 2010 12 16, 13:46)
1934 metais tarybu valdzios Lietuvoje nebuvo. Istorija reikia pavartyti. Ir Tarybu Sajungoje tuo metu moterys ir vyrai dirbo vienodai, yra plakatai apie 1920 metu slovinantys moteru islaisvinima is vergijos. Turetu jums patikti.
Jus tai cia jau aisku, visos miestavos. Nors Lietuvoje TIKRU miestu nera.
Booooze moi... Skaitau ir stebiuosi, kaip zmones megsta sau apsisunkinti gyvenima. Kai kuriems tikrai truksta paprastumo ir naturalumo. Niekada net nesusimasciau kada kuris pirmas iki staliuko ejom, kas patiekalus rinkosi ir t. t. - tokie dalykai tiesiog neuzifiksuoja, ateinam ir tiek. O kas ka valgys pasakom padavejams patys.
Jus tai cia jau aisku, visos miestavos. Nors Lietuvoje TIKRU miestu nera.
Booooze moi... Skaitau ir stebiuosi, kaip zmones megsta sau apsisunkinti gyvenima. Kai kuriems tikrai truksta paprastumo ir naturalumo. Niekada net nesusimasciau kada kuris pirmas iki staliuko ejom, kas patiekalus rinkosi ir t. t. - tokie dalykai tiesiog neuzifiksuoja, ateinam ir tiek. O kas ka valgys pasakom padavejams patys.
Tu man siūlai istoriją pavartyti?

Visi mes nuo žagrės, visi. O kuo remiantis teigi, kad Lietuvoje tikrų miestų nėra? Gal galėtumei man pateikti šaltinius nuo maždaug 16 a. aprašančius LDK miestų gyvenimo subtilybes ir kaip jie skyrėsi nuo Vakarų miestų?
Citata, kuri tave sukrėtė, buvo iš 1934 m. išleistos knygos. Čia tau parodymui, kad turėjom aukštuomenę tarpukaryje ir net ne apie ją, apie tiesiog miestiečius ten kalbama, apie norinčius tobulėti.
Na va, man visada sakydavo, kad mokslo ant pečių nenešiosi. Pasirodo yra vis tik žmonių, kuriuos didesnis žinojimas apsunkina. O kai dar be automobilio, išvis sunku tas žinias pasinešioti...