Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaiką papildomai mokote namuose?

ar padedate jam ruošti pamokas, ar dirbate tik su tais dalykais, kurie jam nesiseka, ar tą darbą paliekate tik mokytojams rolleyes.gif ?
Aš tai pati, ką matau, kad reiktų dukras pamokyt, mokau, apskritai, mes kasdien nors po truputį namie mokomės, turiu savo brolio įvairių pratybų ir pan., mažai ką reikia pirkt rolleyes.gif , o draugė sakė,kad jos vaikui mokykloje labai daug namų darbų užduoda, jis net nespėja visko padaryt, ji pati sėdi ir už jį kai ką padaro vien dėl laiko stokos blink.gif , tad jų atveju apie ppaildomą mokymąsi nėra ką ir kalbėt, vaikas ir taip dideliu krūviu varo unsure.gif (programos nepalyginsi su mano pirmokėle ohmy.gif , manškę moko dar tik iki 10 aritmetiką atlikt, o ten jau iki 100 blink.gif )
Atsakyti

Я занимаюсь с сыном дополнительно математикой, а в школе дополнительно литовским. Прогамма в школах Литвы, иногда, желает лучшего g.gif Вы не гонитесь за другими, если считаете что надо заниматься дополнительно, занимайтесь clap.gif
Atsakyti
Maniske pati uzsiima - sprendzia papildomas matematikos,lietuviu kalbos uzduotis.Skaito knygas,ivairius zurnalus ir visada vakare paziuri LNK zinias smile.gif
O kas trecia,ketvirta diena as jai diktuoju diktantus smile.gif
Atsakyti
Nemazai tenka pasedeti su savo pirmokele. O dirbam visko po truputi- ir raides dailinam, ir diktantus rasom (kas diena!), ir matematikos papild. pratybas darom, ir skaitom. Problema ta, kad jei nepriminsi, pati niekada neprises mad.gif O programos tikrai ne tokios jau ir lengvos... O dar maniskei kazkaip sunkiai sekasi susikaupti (ne todel, kad judri, o vis kazkur "isejusi"- kaip as ja vadinu- menininke... g.gif ) Prie visu pamoku darymu dar tenka kas diena smuikeliu cirpinti, balsa kartas nuo karto lavinti, pramoginiuose sokti...
Atsakyti
QUOTE (Mikutis @ 2004 11 02, 22:04)
Nemazai tenka pasedeti su savo pirmokele. O dirbam visko po truputi- ir raides dailinam, ir diktantus rasom (kas diena!), ir matematikos papild. pratybas darom, ir skaitom. Problema ta, kad jei nepriminsi, pati niekada neprises mad.gif O programos tikrai ne tokios jau ir lengvos... O dar maniskei kazkaip sunkiai sekasi susikaupti (ne todel, kad judri, o vis kazkur "isejusi"- kaip as ja vadinu- menininke... g.gif )

Maniskis irgi nuolat "kazkur isejes" laugh.gif Nors kad programa sunki, tai nepasakyciau. Namie darom tik namu darbus, kad po visokios veiklos vaikui butu laiko ir siaip namie pabuti, nors koki viena filmuka ar komisara Reksa paziureti. O mokslais su vaiku per atostogas uzsiima viena is mociuciu, mat jos toks hobi laugh.gif
Atsakyti
mano vyresnioji tai pati prašosi užduotėlių rolleyes.gif , o jaunėlę tenka visaip skatint, vakar einant iš parduotuvės jai pasakiau "reikia mokytis, kitaip užaugus būsi bomžė" biggrin.gif , o ji patylėjo, po to sako "žinau, kas yra bomžas g.gif ", kai grįžusios namo pradėjom kalbėt apie užduotis, ji sako "ai, aš geriau būsiu bomžė" thumbup.gif laugh.gif , nu ir charakterėlis, ko nenorės, neįkalbėsi, atšauna taip, kad net gera biggrin.gif
Atsakyti
aš su savo sūnum irgi labai stipriai užsiimu. Jis pas mane gyvsidabris, mokykloje vietoj nenusėdi, lietuvių daug klaidų daro. Jei nepaklausi, tai ir namų darbų neatlieka. Kelis kartus pabendravusi su mokytoja nutariau, kad jei aš jo "nesugriebsiu", bus blogai. Nusipirkau diktantų knygutę pradinukams ir dirbam. Kas dieną po diktantą. Jei padaro klaidų, tuos žodelius perrašo po eilutę, o savaitgalį rašom tų žodžių diktantą, kuriuose darydavo klaidas. Kitaip, jaučiu, visai blogai būtų... g.gif
Kartais vaiko galia pasidaro, bet tik vadeles paleidžiu, ir vėl pastabos iš mokyklos. Su pirmu sūnum irgi taip buvo pradinėse klasėse. Papildomai neužsiiminėjau. Kaip perėjo į penktą klasę, viskas savaime susitvarkė - dabar jau septintokas ir į jo mokslus visai nesikišu. Nebent koks eilėraštis užduotas mintinai išmokti, tada paklausau kaip deklamuoja.
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 11 03, 09:17)
...kai grįžusios namo pradėjom kalbėt apie užduotis, ji sako "ai, aš geriau būsiu bomžė"

Įtariu ir mano taip atsakytų...Nes aš irgi už nesimokymą ,,bomžo profesija gąsdinu.Sakau,nesimokysi - galėsi eiti po konteinerius knistis.Nori?
Tada pamąsto,kad gal ne.
Bet užėjus tinguliui,ir tai darosi nebeveiksminga...
Bėda ta,kad ir mama dažnokai pritingi papildomai su ja padirbt wub.gif ,o labai reiktų...Paprastom darbo dienom trukdo mažėlis broliukas,o per atostogas ilsimės,nors buvau užsibrėžusi ją kasdien matiekos mokyt.Ir ką - vos vieną dienelę pasprendėm.Tuo geri norai ir baigėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamy: 07 lapkričio 2004 - 14:42
Programos ziaurios pirmokams? Maniske jau trecioj, bet retai kada pamokas ruosia (vis pasiklausiu netikedama mokytojos, o ji - viskas puiku, sako rolleyes.gif ). Pradinuku sistema tokia: ko nespejo mokykloj, tas tenka namu darbams, tik kartais is tikruju uzduoda. Taip ir ruosia tuos namu darbus maniskes drauge nuo ryto iki vakaro vienuoliktos blink.gif
Atsakyti
aš nuo pirmos klasės nei karto neužsiėmiau kokiu nors papildomu mokymu. credo toks: turi mokytis gerai, ir amen. ir nieko, mokosi biggrin.gif . už skolas būna sankcijos - neleidžiu filmų žiūrėt ar kompu žaisti, tai pati stengiasi klaidų testuose nepadaryti. o šiaip tai aš ir negaliu užsiimti: matematikos užduočių pati nuoširdžiai nesuprantu tongue.gif . kai patikrinu užduotis, tai mokytoja dar po 7-tą klaidų randa smile.gif . tai maniškė suprato seniai, kad nėra prasmės manęs pagalbos prašyti. ir kol kas pati susitvarko. jau ketvirtokė, ir mokosi puikiai smile.gif
Atsakyti
Savo trečiokui 3 kart per savaitę samdau mokytoją, kuri dirba su juo papildomai. Maniškis labai judrus, tai klasėje nelabai daug ir padaro, aš grįžtu tik apie 18 val, tai čiumpam namų darbus daryti (nes vienas neruošia sad.gif ), o vat papildomai, kokį diktantą, tai jau su juo samdyta mokytoja parašo.
Atsakyti
QUOTE (avei @ 2004 11 15, 19:37)
Savo trečiokui 3 kart per savaitę samdau mokytoją, kuri dirba su juo papildomai. Maniškis labai judrus, tai klasėje nelabai daug ir padaro, aš grįžtu tik apie 18 val, tai čiumpam namų darbus daryti (nes vienas neruošia sad.gif ), o vat papildomai, kokį diktantą, tai jau su juo samdyta mokytoja parašo.

Если не секрет, сколько платите g.gif
Atsakyti