Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaiką papildomai mokote namuose?

labas, mano bernaitis pirmoj klasėje diktantuose darydavo daugybę klaidų. Tai aš taip ant bajerio ir sakau- parašysi mokykloj diktantą be klaidų ,gausi 5 litus (nors žinau kad papirkinėti negerai,bet galvojau ,kad tai nerealus dalykas.)O jis paėmė ir pradėjo nedaryti klaidų. tongue.gif ...Nežinau kaip jam tai pavyko,net mokytoja stebėjosi.Kad nevarytų į bankrotą , po kelių mėnesių sumažinom įkainį iki 2 lt. Ir kius dalykus mokosi gerai. Tik va anglų kalba- tai siaubas-nei geruoju nei bloguoju,piktybiškai nesimoko, g.gif nežinau nė ka daryti.
Atsakyti
Mano mama pradiniu klasiu mokytoja, darbi stazas didelis. Pati taip pat nemazai susijusi su pedagogika 4u.gif

pastebejom, kad vaikai, kuriu tevai su jais uzsiima namuose, daug geriau mokosi ir isvis labiau moka komunikuoti, reiksti savo mintis, jau nekalbame isvis apie iprastines pamokas...

deja, vis daugiau atsiranda teveliu, kurie sako, kad jie neprivalo su vaikais dirbti namuose, nes tam yra mokyutoja, kad ji gauna uz tai alga ir tegu dirba...

Taciau manau, kad dsamoningas tevas visada pades savo vaikui tobuleti, o ne baksnos mokytojai i nugara 4u.gif

p. s si manimi tevai nieko nedirbdavo, nes as pati lab gabi buvau...
su broliu sededavo kasdien ax.gif
Atsakyti
Su savo suneliu truputi dirbu, nesiseka zuikiui matematika todel atliekam ivairiausius pratimus lavinti skaiciavima. 4u.gif
Atsakyti
Matyt atejo toks laikas, kai dukra pradejo atlikineti namu darbus savarankiskai- prasilauze tongue.gif Tik diktantus kartas nuo karto parasome (profilaktiskai, nepaisant to, kad jie jai sekasi puikiai thumbup.gif ). Bet groti smuiku viena nesimoko niekada- nors nesu smuikininke, privalau mokytis su ja doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
As mokausi kartu su antroku savo, pernai su pirmoku isvis nuo stalo iki vakaro nepakildavom....Bet as matau kita problema, kai sedi su vaiku, tia kazkaip jis ir nesimoko dirbti vienas, pripranta istisai, kad kas nors paaiskintu, net i uzduoti neisiskaito...O siaip tai sunku mano sunui sukaupt demesi, paraso viena zodi ir jau "o kas ten eina gatve biggrin.gif ??"
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2005 03 20, 20:47)
As mokausi kartu su antroku savo, pernai su pirmoku isvis nuo stalo iki vakaro nepakildavom....Bet as matau kita problema, kai sedi su vaiku, tia kazkaip jis ir nesimoko dirbti vienas, pripranta istisai, kad kas nors paaiskintu, net i uzduoti neisiskaito...O siaip tai sunku mano sunui sukaupt demesi, paraso viena zodi ir jau "o kas ten eina gatve biggrin.gif ??"

Butent!- vaikas ipranta nedirbti savarankiskai- yra mama, kuri pasirupins (mums ta pati problema su grojimu verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(Mikutis @ 2005 03 20, 18:55)
Butent!- vaikas ipranta nedirbti savarankiskai- yra mama, kuri pasirupins (mums ta pati problema su grojimu verysad.gif )

Manau butu isheitis ne sedeti su vaiku, kiek tai imanoma, o paskirti laika pamoku ruoshimui ir grojimui. Laika, kuris skirtas tik mokytis, na o mama tuo metui rgi yra pasiekiama jei ka, pav. lygina ar tvarkos kitam kambaryje.

Su savo didzhiaja neturiu jokiu problemu, ji labai akademishkas vaikas - pati mokos nes jai tai FUN.
O vat jaunesnioji.... "ishejus" smile.gif... todel labai padeda tok butent laiko paskyrimas - 30 min iki filmuku ir paskirta konkreti uzhduotele, spesi padaryti - labai puiku, nespesi... gaudysi varnas smile.gif - deja filmuko nebus. Gaunas atsakomybes perkelimas ant paties vaiko.

Labai svarbu motyvacija, del matematikos tarkim pirmokui labai didele motyvacija butu - moketi suskaichiuoti savo pinigus. Buvimas nebuvimas bomzhu tai tokia tolima ateitis, o vat nepilnai atiduota grazha parduotuvej - realybe.

Dar turiu patarima 5-6 metu vaikams del skaichiavimo - pabandykit pazhaist su jais stalo zhaidimus, kur reikia risti ristuka ir eiti kuokeliu, kiek ishsirito. Mano mazhiausioji jau puikiai iki 6 skaichiuoja.

Atsakyti
Pirmoje ir antroje klaseje sunus prazaide, o va trecioje prasidejo rimtas mokslas. Zagtelejau, kai pamaciau kiek jis turi ziniu spragu O kadangi nemoku mokyti nerekiant blush2.gif pasamdziau i namus ateinancia mokytoja. Investicija pasitvirtino. Jauciama didele pazanga. Sunus patenkintas, ash dar labiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vineta: 23 kovo 2005 - 10:57
Oi va dar norejau pasakyti, kad daugelis suko pirshta prie smilkinio kai pasakydavau, kad samdysiu treciokui korepetitoriu. Jie buvo neteisus.
Juk tikrai sunku rasti jegu kas diena pavargus grizus ish darbo velai vakare dar sedeti prie knygu ir kantriai ishaishkinti sunui uzdavinius. Ash rekdavau, jis rekdavo, abu nervuodavomes. O apie diktantu rashyma nebudavo ir kalbos schmoll.gif Dabar du kartus per savaite ateina mokytoja. Sunus su ja parasho diktanta, paskaito knyga, mokytoja paaishkina nesuprantamus namu darbus.
Atsakyti
QUOTE(Vineta @ 2005 03 23, 08:56)
Oi va dar norejau pasakyti, kad daugelis suko pirshta prie smilkinio kai pasakydavau,  kad samdysiu treciokui korepetitoriu. Jie buvo neteisus.
Juk tikrai sunku rasti jegu kas diena pavargus grizus ish darbo velai vakare dar sedeti prie knygu ir kantriai ishaishkinti sunui uzdavinius. Ash rekdavau, jis rekdavo, abu nervuodavomes. O apie diktantu rashyma nebudavo ir kalbos  schmoll.gif Dabar du kartus per savaite ateina mokytoja. Sunus su ja parasho diktanta, paskaito knyga, mokytoja paaishkina nesuprantamus namu darbus.

tikrai neimanoma, juk vakare ABU esat pavarge.. mano zhmogeliai po 6 jau tikrai ishvarge buna, koks dar mokslas?.. o mokslo spragos, ypach pradinej, atsiliepia labai ilgai
manau tai puikus sprendimas 4u.gif
Atsakyti
Savo vaikui taip pat kantrybes vakare nelieka verysad.gif Bet jei samdyciau korepetitoriu, aplinkiniai ko gero teisetai pasiukiotu ties smilkiniu- namuose pradiniu kl. mokytoja, o savo vaikui samdo svetima zmogu doh.gif Bet mama lieka mama, o svetimo zmogaus vaikas klauso visai kitaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikutis @ 2005 03 23, 10:52)
Savo vaikui taip pat kantrybes vakare nelieka verysad.gif Bet jei samdyciau korepetitoriu, aplinkiniai ko gero teisetai pasiukiotu ties smilkiniu- namuose pradiniu kl. mokytoja, o savo vaikui samdo svetima zmogu doh.gif Bet mama lieka mama, o svetimo zmogaus vaikas klauso visai kitaip rolleyes.gif

Na ir tegu sukioja. Pas mane namie 2 mokytojos: ash baigusi pedagogini, bet nedirbu mokytoja, o mano mama - dirba, bet anuko mokyti nenori smile.gif

Dabar man belieka tik karts nuo karto paziureti pasiekimu knygele, padeti kokius darbelius padaryti, pieshinukus nupieshti, ir shiaip sasiuvinukus perziureti ar nera ten "vishtos koju" smile.gif
Atsakyti