Įkraunama...
Įkraunama...

Gripas, sloga, peršalimas ir nėštumas

tai servetėlių turiu, ale man jos kažkaip namie nelimpa. o jau kaip gerklę skauda ir kutena viduj, netoli ausų. nors imk virbalą ir krapštyk doh.gif
Atsakyti
Na pagarba sirgalem.,Na man nuo kosulio vyras taures buvo uzdejes.,tai kita diena visai nekosejau labai padejo biggrin.gif .,bet paklausiau savo daktares ar galima del,tai sake nelabai rekomenduojama g.gif .,taip ir nezinau ar cia geras gydymas rolleyes.gif .,o siaip tai gulineju r tiek .,jau geriau
Atsakyti
nu, tai taurės, turbūt, panašiai kaip ir kojų kaitinimas, vistiek toks smarkus šildymas. o, taurių tai tikrai norėčiau. bet gal jau nerizikuosiu, užtenka su tuo vandeniu moterytės prigąsdino blink.gif . man tai negera visai. silpna, gerklė visa traktorium išvagota mellow.gif kosčiu. ai irnesakyk.gif
Atsakyti
Labukas, visoms,

Labai užjaučiu visas sergančias, nes jau antra savaitė visa šeimyna lovoje dėl prilipusios šlykščios virusinės infekcijos vartomės ir niekaip pasveikti negalime. Mano pilvukui jau 17 savaičių buvo, kai pačią pirmą dieną temperatūra užkilo virš 38 ir laikėsi penkias dienas. Tai gydytoja man paskyrė paracetamolį (reikalui esant, kai temperatūra pakyla virš 38). Na as pasiskaičiusi vaisto lapelyje, kad suaugusiems reikia gerti po 2 tabletes, bet ne dažniau nei kas 4 valandas, gėriau kaip liepta po vieną tabletę, bet temperatūra visvien žemiau 38 nekrito . unsure.gif Tada sunerimusi pasiskambinau savo ginei paklausti, kiek dėl to paracetamolio galima nėštukėms. Tai pasirodo, kad man šeimos gydytoja nepasakė, kad per parą ne daugiau 2 tablečių po 500 mg o galima nėštukėms gerti. doh.gif Tai va atsargiai, nėštukės Aš tai dabar nervinuosi, kad tik nebučiau savo mažiukams pakenkusi g.gif .

O dėl gerklės skausmo tai man gydytoja patarė Isla-moos čiulpiamas tabletes, kurias drasiai gali nėštukės vartoti, ir kurios man labai graitai sumažino gerklės skausmą. O sirupas nuo kosulio Bronchicum (iš žolelių) man tai visai nepadėjo. Geriausiai kosulį mažino Bronchos 3 arbata.

Taip pat reikia gerti labai daug visokių arbatėlių (vaistinėje reik paprašyti tokių, kad tiktu ir nėštukėms) ir vandens.

Linkiu greičiau visoms pasveikti, o ir kitoms pasisaugoti nuo bacilų, nes taip sunkiai sirgti net priešui nelinkėčiau.

Atsakyti
Sveikos ligoniukes 4u.gif as, aciu Dievui, spejau issiukti nuo gilesnes ligos, jau ir kosulys nezmoniskas buvo apemes, galvojau lialiui isvis karuseles ten... Valgiau cesnakus, citrinas, svogunus, ir purskiamus vaistukus vartojau, zinokit per 3 dienytes kaip stikas thumbup.gif
Atsakyti
Na va ir as baigiu pasveikt,nuo kosulio tai padejo taures.,kaip bebutu.,tikrai nepakenke.,na o taip tai gulet gulet ir visi vaistai,poilsis .,Lepinkites,rupinkites savimi mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas. Na o man faringitą nustatė, šiandien buvau pas LOR, jau dvi savaites peršti gerklę, nors temperatūros neturiu, o ir koščiu mažai, blogiausia, kad LOR gydytoja išrašė purškalą su jodu "Liugolis", klausiau ar man galima, sakė tikrai galima, na o vaistinėje pasiteiravau, tai pasakė kad negalima ir nerekomenduoja jo vartoti. Tai net nežinau ką dabar daryti, ar klausyti gydytojos, ar visdėlto nevartoti to jodo purškalo. Man faringitas jau dvi savaites tęsiasi, niekas nepadeda, gal nieko tokio, jei vieną kart per parą nakčiai įsipurkšiu? (man taip liepė gydytoja). Tiesiog nežinau ką daryti, mums tik 5 sav. Anksčiau jodas visada labai padėdavo, užtekdavo kelis kartus papurkšti ir praeidavo
Atsakyti
QUOTE(linnute @ 2007 02 26, 17:31)
Labukas. Na o man faringitą nustatė, šiandien buvau pas LOR, jau dvi savaites peršti gerklę, nors temperatūros neturiu, o ir koščiu mažai, blogiausia, kad LOR gydytoja išrašė purškalą su jodu "Liugolis", klausiau ar man galima, sakė tikrai galima, na o vaistinėje pasiteiravau, tai pasakė kad negalima ir nerekomenduoja jo vartoti. Tai net nežinau ką dabar daryti, ar klausyti gydytojos, ar visdėlto nevartoti to jodo purškalo. Man faringitas jau dvi savaites tęsiasi, niekas nepadeda, gal nieko tokio, jei vieną kart per parą nakčiai įsipurkšiu? (man taip liepė gydytoja). Tiesiog nežinau ką daryti, mums tik 5 sav. Anksčiau jodas visada labai padėdavo, užtekdavo kelis kartus papurkšti ir praeidavo

As dirbu toje firmoje, kuri Liugolį gamina. Todėl jei tau bus ramiau, vieną kartą, vakarui, tikrai galima. Bet ne daugiau... Tavo daktarė buvo teisi. Taip kad nurimk ir gydykis.
Atsakyti
QUOTE(Lime @ 2007 02 24, 19:11)
Labukas, visoms,

Labai užjaučiu visas sergančias, nes jau antra savaitė visa šeimyna lovoje dėl prilipusios šlykščios virusinės infekcijos vartomės ir niekaip pasveikti negalime. Mano pilvukui jau 17 savaičių buvo, kai pačią pirmą dieną temperatūra užkilo virš 38 ir laikėsi penkias dienas. Tai gydytoja man paskyrė paracetamolį (reikalui esant, kai temperatūra pakyla virš 38). Na as pasiskaičiusi vaisto lapelyje, kad suaugusiems reikia gerti po 2 tabletes, bet ne dažniau nei kas 4 valandas, gėriau kaip liepta po vieną tabletę, bet temperatūra visvien žemiau 38 nekrito . unsure.gif  Tada sunerimusi pasiskambinau savo ginei paklausti, kiek dėl to paracetamolio galima nėštukėms. Tai pasirodo, kad man šeimos gydytoja nepasakė, kad per parą ne daugiau 2 tablečių po 500 mg o galima nėštukėms gerti.  doh.gif  Tai va atsargiai, nėštukės  Aš tai dabar nervinuosi, kad tik nebučiau savo mažiukams pakenkusi  g.gif .

O dėl gerklės skausmo tai man gydytoja patarė Isla-moos čiulpiamas tabletes, kurias drasiai gali nėštukės vartoti, ir kurios man labai graitai sumažino gerklės skausmą. O sirupas nuo kosulio Bronchicum (iš žolelių) man tai visai nepadėjo. Geriausiai kosulį mažino Bronchos 3 arbata.

Taip pat reikia gerti labai daug visokių arbatėlių (vaistinėje reik paprašyti tokių, kad tiktu ir nėštukėms) ir vandens.

Linkiu greičiau visoms pasveikti, o ir kitoms pasisaugoti nuo bacilų, nes taip sunkiai sirgti net priešui nelinkėčiau.

Sveikutes (tokioms ir tik tokioms linkiu kuo greiciau tapti 4u.gif )
As taip pat vartojau ir tebevartoju isla-moos pastiles ir geriau bronchus arbata - tikrai padeda thumbup.gif nors tiesa sakant sveikata staiga pagerejo po vizito pas gydytoja (dar nebuvau pradejus jos israsytu vaistu, a, beje, dar nuo kosulio man superpadejo GELOMYRTOL FORTE kapsules). darau isvada, kad vis delto man labai pasitarnavo litrais geriama arbata su medumi (geriau avieciu-liepziedziu ir jau mineta). dar valgiau cesnaka ir geriau vitamina C.
Labai noreciau prie sios temos pridurti savo nuogastavimus, kurie, tikiuosi, bus issklaidyti arba, deja, patvirtinti. Prasau pasakykit, ar tiesa, kad gripas - nesvarbu, kelinta nestumo savaite (bent taip supratau, skaitydama kazkoki straipsni) - salygoja apsigimimus? Vienur raso, kad nesamone, o kitur, kad tai susije netgi su sizofrenijos issivystymu(!) busimam vaikeliui verysad.gif As sirgau, budama nescia 14-15 sav., bet gydytoja vis tiek kalba apie apsigimimu tikimybe. Stengiuos apie bloga negalvoti (nors ir nelabai pavyksta), kadangi as net nesu tikra, kad sirgau gripu. Tiesa, pries tai buvau persalus ( viena sav, nesigydziau, taciau per antra jau gydantis lyg ir viskas praejo). Tada - trys dienos sveikatos, o po ju - staiga kritau lovon, pragulejau visa diena, temp. kilo pamazu (iki 38), nenumusinejau, tik geriau daug arbatos, gydytojai prisiskambinau tik kita diena, o nuejau pas ja dar kita. Va tada viskas staiga labai pagerejo. Ar taip gali buti esant gripui?
Atsakyti
Ojeee, kokios nuotaikos ir kokios mintys! doh.gif VYk jas šalin. As pati dbr sergu, gulėjau su temperatūra, dar sinusitas prisikabino, nors man tik šešta savaitėlė prasidėjo. Jeigu dar pradėčiau galvoti apie tas komplikacijas, išvis stogas nuvažiuotų... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laksme @ 2007 02 27, 10:10)
Sveikutes (tokioms ir tik tokioms linkiu kuo greiciau tapti  4u.gif )
As taip pat vartojau ir tebevartoju isla-moos pastiles ir geriau bronchus arbata - tikrai padeda  thumbup.gif  nors tiesa sakant sveikata staiga pagerejo po vizito pas gydytoja (dar nebuvau pradejus jos israsytu vaistu, a, beje, dar nuo kosulio man superpadejo GELOMYRTOL FORTE kapsules). darau isvada, kad vis delto man labai pasitarnavo litrais geriama arbata su medumi (geriau avieciu-liepziedziu ir jau mineta). dar valgiau cesnaka ir geriau vitamina C.
Labai noreciau prie sios temos pridurti savo nuogastavimus, kurie, tikiuosi, bus issklaidyti arba, deja, patvirtinti. Prasau pasakykit, ar tiesa, kad gripas - nesvarbu, kelinta nestumo savaite (bent taip supratau, skaitydama kazkoki straipsni) - salygoja apsigimimus? Vienur raso, kad nesamone, o kitur, kad tai susije netgi su sizofrenijos issivystymu(!) busimam vaikeliui  verysad.gif As sirgau, budama nescia 14-15 sav., bet gydytoja vis tiek kalba apie apsigimimu tikimybe. Stengiuos apie bloga negalvoti (nors ir nelabai pavyksta), kadangi as net nesu tikra, kad sirgau gripu. Tiesa, pries tai buvau persalus ( viena sav, nesigydziau, taciau per antra jau gydantis  lyg ir viskas praejo). Tada - trys dienos sveikatos, o po ju - staiga kritau lovon, pragulejau visa diena, temp. kilo pamazu (iki 38), nenumusinejau, tik geriau daug arbatos, gydytojai prisiskambinau tik kita diena, o nuejau pas ja dar kita. Va tada viskas staiga labai pagerejo. Ar taip gali buti esant gripui?

Aišku, nesu medikė, bet į gripą nelabai tavo atvejis panašus (gripo atveju temperatūra sukyla staiga ir visa ligos eiga žymiai sudėtingesnė). Todėl siūlau nusiraminti ir atsipalaiduoti, nes visada literatūroje aprašomi kraštutiniai atvejai. O tooookios mintys ir nervinimasis gali labiau pakenkti nei persirgta liga. O dėl šventos ramybės gali paprašyti pas ginę siuntimo į genetikos centrą, ten padarys echoskopiją ir tikrai nuramins. 4u.gif Linkiu kuo greičiau pasveikti 4u.gif
Atsakyti
labas ,vakar skAiciau straipsni ,apie gripo galimus salutinius poveikius nestumo metu , parasyta jog keblumu gali kilti susirgus gripu pirmame trimestre ,bet priduriu GALI ir niekas nezino ar tikrai taip buna tad kad baikime gasdintis nes stresas dar labiau kenke . g.gif
Atsakyti