Del geliu: maniskiai labai gelininkai ir zemiu kapstytojai. Pasielgiau irgi labai paprastai: tiesiog isgyvendinau geles is namu. As gelems esu absoliuciai abejinga, nemoku ju priziureti, man jos grazu svetimuose namuose arba svetimam sode. bet cia tik mano nuomone. Kai kurios kaciu augintojos turi ir geliu, ir katinu, ir nieko....
Sveikos, Mamos. Norėčiau išgirsti Jūsų patarimus, kaip tinkamai išauklėti katiniuką jog jis neliptų ant stalo, o nuo jo YPAČ nevogtų maisto... (kai taip daro: barame, purškiame vandeniu, bet rezultatų 0). Stengiamės, iš tikro, jog jo indelyje nieko netrūktų, aišku kai užuodžia mėsytę - miauksi (prašo), na tokiu atvėju gauna savo porcijytę. Beje taip pat ir prie gėlių lenda (išrauna kaktusus ir pan.). Vienintelė jo geroji pusė, tai kad visados tuštinasi į dėžutę...
Ačiū
Ačiū
QUOTE(Rasamargarita @ 2011 04 19, 15:14)
Del geliu: maniskiai labai gelininkai ir zemiu kapstytojai. Pasielgiau irgi labai paprastai: tiesiog isgyvendinau geles is namu. As gelems esu absoliuciai abejinga, nemoku ju priziureti, man jos grazu svetimuose namuose arba svetimam sode. bet cia tik mano nuomone. Kai kurios kaciu augintojos turi ir geliu, ir katinu, ir nieko.... 
Geliu vazoje tai as atsisakiau kad katinai nesudauzytu vazos ir nesusizeistu, bet vazonuose tai sekmingai auga geles. Katinus galima isauklet tik tiek, kad prie akiu eibiu nedarytu, bet kai nematai, tai jie vis tiek daro ka nori. Be to isgyvendinau is namu visas nuodingas geles. Nors megstu augalus, bet man katinai brangesni.O jie kartais kai nematau, pakramto geliu lapus. Kada jie ta daro, nematau, bet geliu lapai skyleti
O stalo tai as nevalau, man malonu valgyt prie tokio stalo, kur mano mylimi katuliai sedejo
Na nežinau kaip su britukais, tačiau mano orientalė labai greit išmoko, ant kurių stalų galima ir ant kurių negalima laipioti. Vienintelis auklėjimo metodas - purkštukas ir suplojimas delnais.. Nežinau, ką galėčiau patarti, išskyrus nuoseklų auklėjimą - be išimčių, katinui NIEKADA neleidžiant lipti ant stalo, na ir nepaliekant ant to paties stalo jokių pagundų. Štai su gėlėmis sunkiau, bijau, kad čia gali išgelbėti tik katino amžius ir su ja (kartais) ateinanti branda
QUOTE(guruguru @ 2011 04 19, 13:06)
Dėkui, mergaitės. Ko gero, reikia jums pritarti ir "į viską žiūrėti paprasčiau". Mylim tą savo katinėlį, teks susitaikyti su tuo laipiojimu. Bet būtent esu mačiusi pas draugus, kad, jei šeiminkai namie valgo, katinas net artyn neina prie stalo. Pamaniau, gal galima išmokyti. Žinoma, turim katiną, susitaikėm su kitais "čiūdais", susitaikysim ir su laipiojimu ant stalo.
Mano abu katinai (britai) puikia žino,kad draudžiama lipti ant stalo ir spintelių virtuvėje. Naudojau purštuką-vienas labai greitai suprato, kitam prireikė daugiau laiko
Tad arba leidžiat arba kantriai auklėjat purškiant
O sakykit, purkšti katinėliui be žodžių? Tiesiog apipurkšti ir nukelti nuo stalo? AŠ dar eidama jo nukelti, dar bambu kaip ant vaiko: na kas tau leido lipti, ar nulipsi tu ar nenulipsi.... Vienu žodžiu, vaikėju turbūt. Ir man tada atrodo, kad jis žiūri lyg žaisdamas, gal jam įdomu? Gal reiktų be žodžių apipurkšti ir nukelti? Kaip vaikui. Tiesiog ignoruoti jo tokį poelgį? Aš tik nueinu, tai jis ir vėl sėlina, žvilgčioja į mane, bet daro savo
O purkštuką siūlyčiau pasirinkti reguliuojamą, ne tokį kur purškia dideliu diametru, bet kur galima pasukti ir purkš srovele. Nes toli gražu ne visi katinai pasiduoda paprastam purkštukui
Aš pati asmeniškai savo katinui leidžiu lipti tiek ant palangių, tiek ant stalų, nors ant to stalo kur mes valgom jis pats niekada nelipa. Bet turi savo asmeninį staliuką ant kurio yra padėtas jo maistas.
O dėl vazonų tai faktas kad pakapstyti ir pažaisti su žemėm dauguma katinų mėgėjai. Aš turiu daug gėlių, myliu jas, prižiūriu, man jų reikia. Į mažesnius t.y. 12cm vazonėlius mano katinas nelipa. O visi žymiai didesni dabar jau apdėti nemažais akmenais, pradžioj buvau drenažiniais užpylus, tai tik dar įdomesnis žaidimas katinui. O didelių nepastumia, nepakapsto ir atrodo gana gražiai
Aš pati asmeniškai savo katinui leidžiu lipti tiek ant palangių, tiek ant stalų, nors ant to stalo kur mes valgom jis pats niekada nelipa. Bet turi savo asmeninį staliuką ant kurio yra padėtas jo maistas.
O dėl vazonų tai faktas kad pakapstyti ir pažaisti su žemėm dauguma katinų mėgėjai. Aš turiu daug gėlių, myliu jas, prižiūriu, man jų reikia. Į mažesnius t.y. 12cm vazonėlius mano katinas nelipa. O visi žymiai didesni dabar jau apdėti nemažais akmenais, pradžioj buvau drenažiniais užpylus, tai tik dar įdomesnis žaidimas katinui. O didelių nepastumia, nepakapsto ir atrodo gana gražiai
Aš tai siūlau pamačius katiną ant stalo šūktelti "Negalima!" ir suploti delnais, o jam nereaguojant - purkšti purkštuku. Jei nenulipa ir toliau, pakelti už čiupros, papurtyti, apšnypšti ir numesti. Jūsų bambėjimas jam nieko nereiškia, katinas nesupranta žmonių kalbos, todėl turite jam aiškiai ir jam suprantamai parodyti, kad toks jo elgesys yra jums - namų šeimininkei - nepriimtinas. Siūlau paieškoti forume Nerealios patarimų apie katino auklėjimą - gal kol kas konkrečios situacijos jums ir nėra aktualios, tačiau juose yra tikrai vertingų pastebėjimų apie kačių psichologiją.
QUOTE(guruguru @ 2011 04 19, 15:08)
O sakykit, purkšti katinėliui be žodžių? Tiesiog apipurkšti ir nukelti nuo stalo? AŠ dar eidama jo nukelti, dar bambu kaip ant vaiko: na kas tau leido lipti, ar nulipsi tu ar nenulipsi.... Vienu žodžiu, vaikėju turbūt. Ir man tada atrodo, kad jis žiūri lyg žaisdamas, gal jam įdomu? Gal reiktų be žodžių apipurkšti ir nukelti? Kaip vaikui. Tiesiog ignoruoti jo tokį poelgį? Aš tik nueinu, tai jis ir vėl sėlina, žvilgčioja į mane, bet daro savo
pas mane irgi nuo pat mazu dienu lipo ant stalo ir visur kur tik jam susisviesdavo,m baremes, purskemes su vandeniu , viska darem, nukeldavau, o ka. o jis apsisukes ir vel ant stalo, tai paskui mojau ranka, nu blyn reik valgyt daryt dar ka, kas 5 sekundes nekelsiu katino zemyn, tai tebunie. vogt nieko nevagia, nedomina jo nei mesos, nei zuvys, galiu, ka noriu ten laikyt, jam ten paprasciausiai reik sedet jei mes virtuvej kazka darom, arba apuostyt, kaip ir is parduotuves gryzus visad lenda i maiseli apziuret. aij pamenu kazkada pyraga maisiau per kelis bliudus, tai uzlipes is visu paragavo kas ten primaisyta
geliu merkiamu ir as negaliu laikyt, karta vos kaimynu neuzpylem, kelis kartus isverte didele vaza, semiau vandeni. o siaip dabar issprendem tai prie sienos lentyna tokia pritvirtine, nes jam visos, ir vazonines geles patinka, aisku nuverst, numest ir pakapstyt.
vandens irgi nebijo, seniau tik as i vonia ir isgirsta, kad bega vanduo, jis jau stovi po kranu
kai bulves pvz skusdavau sededavo kriauklej, reik plaut, paleidziu vandeni, tebesedi
amzinas demesio trukumas jam matyt...
geliu merkiamu ir as negaliu laikyt, karta vos kaimynu neuzpylem, kelis kartus isverte didele vaza, semiau vandeni. o siaip dabar issprendem tai prie sienos lentyna tokia pritvirtine, nes jam visos, ir vazonines geles patinka, aisku nuverst, numest ir pakapstyt.
vandens irgi nebijo, seniau tik as i vonia ir isgirsta, kad bega vanduo, jis jau stovi po kranu
Aš savo katytę iš pradžių bandžiau atpratint lipti ant stalo, bet paskui ji nugalėjo. Bet ji lipa tik dėl kompanijos, kad šalia manęs pabūt ar stebėti kol darbuojuosi virtuvėje (ant stalviršių jai griežtai draudžiama, tai lipa tik kai nematau). Mano maistą ji paprastai tik pauosto, bet nesidomi daugiau, svarbu sukontroliuoti ką aš ten valgau
Niekada jai nieko neduodu ką pati valgau, todėl maisto ji niekad ir neprašinėja. Jeigu kokio kasnelio užsimano ir bando prikišt snukutį, išgirdus griežtą "negalima" ji paprastai nueina savų reikalų tvarkyti.
Iš tikro namie prie virtuvės stalo labai retai valgau, ir maisto nepalikinėju niekada, man svarbiau, kad svečiuose kai būnam ji nelipa ant stalo, o elgiasi mandagiai ir tvarkingai
Iš tikro namie prie virtuvės stalo labai retai valgau, ir maisto nepalikinėju niekada, man svarbiau, kad svečiuose kai būnam ji nelipa ant stalo, o elgiasi mandagiai ir tvarkingai
Iš trijų katinukų lipo ant stalo du, trečias iš vis mados neturėjo. Vieną atpratinau lengvai tik bardama ir viskas be papildomų priemonių, lipo tik pasmalsauti niekada nevogdavo nieko. O su kita katuke buvo ilgesnis atpratinimo procesas, ji mėgdavo dar ką ir nukniaukti, atpratinėjau irgi bardama. Duodavau gabaliuką nuo stalo maisto, kad neliptų, taip po biški ir atprato. Dabar žino, kad neverta lipti ant stalo, kad visada kažką gaus į savo lėkštutę
.