Pas mane yra desiniame inkste cista 4ant 5cm nuo keturiu metu. Jokio gydymo neturejau,tik kasmet darausi echoskopija ar nera kokiu pakitimu.
QUOTE(lete @ 2007 11 15, 00:43)
Pas mane yra desiniame inkste cista 4ant 5cm nuo keturiu metu. Jokio gydymo neturejau,tik kasmet darausi echoskopija ar nera kokiu pakitimu.
Ir ji vis tokia pati ?
Man buvo kiaušidėje cista,kuri išnyko, po 5-6 metų vėl atsirado. Dabar laukiu, kada galėsiu vėl išsitirti. Pradžioj skaudėjo, dabar nebeskauda, bet vidury ciklo tepliojimai būna, tai įtariu, kad ji niekur nedingo vis dar.
Sveikos, mielosios
Šiandien buvau pas ginę, padarė tyrimukus, aš pasiskundžiau, kad priedo prie savo nusiskundimų dar yra toks, kad jau + - savaitę skauda/maudžia dešinį šoną apačioje... Anksčiau taip n kartų yra buvę ciklo vidury, bet dieną kitą, o dabar jau nejuokais "suiimė"...
Gydytoja padarė echoskopiją - kairei kiaušidei viskas gerai, o dešinėj - cista... Verkčiau, rėkčiau, jei kažkas nestriktų vidui, tegalvoju, už ką man taip, ir taip ginekologinių problemų vis turiu, o čia dar ši "gėrybė"! Daktarė paklausė, aišku, kaip buvo praitos mėnesinės, ar laiku, na, atsakiau, kad viskas buvo gerai. Tada pasidomėjo, kada bus kitos, pasakiau, kad rugpjūčio 4 d. daug maž, bet ji nenorėjo laukti susirgsiu ar ne cistos "dėka", tad paskyrė DUPHASTON 10 mg po tabletę per dieną dešimčiai dienų, kad, kaip sakė, "neužsilaikytų" mėnesinės... Kiek skaitinėjausi, tai šiuos vaistukus skiria tada, kai mėnesinės laiku nepasirodo, o manųjų laikas dar neatėjęs, bet vaistukus jau gavau... Pirmą kartą su tuo susidūriau, tai tokias pasimetus, tad ir klausiu, ar čia taip jie skiriami, nebus blogiau?
Ir pamiršau visai daktarės paklausti, jei vartodama vaistukus susirgsiu, ar gerti juos vis vieną 10 - imt dienų, viskas iš galvos išgaravo po tokios "geros" žinios.
Susitarėm su daktare, kad rugpūčio 13 - tą pas ją atkeliausiu, gavau KT receptuką, kai užsiminiau, ar galėsiu šia priemone saugotis, turėdama cistą... Gydytoja su ūpu pasitiko tokį mano klausimą, sakė, kad KT šiuo atveju būtų gerai, bet pirma DUPHASTON ir atėjus mano dienelėm - KT . Lyndinette 20 gavau. Uf, mielosios, nuraminkite, pasidalinkite žiniomis, asmenine patirtimi, nes man jau visai silpna... Galvoju, tokia jauna (18 m.) vienas draugas jau ketvirti metai, o bėdų tai iki kaklo... Pirma endocervicitas (e. coli, enterococcus faecalis, streptokokai keliauja vis, kur nereikia, ir kelia uždegimus: išskyros, deginimas, perštėjimas, gleivinės it "nutrynimai"
), o dabar dar ir cista...
Visos "laimės", žodžiu...
Šiandien buvau pas ginę, padarė tyrimukus, aš pasiskundžiau, kad priedo prie savo nusiskundimų dar yra toks, kad jau + - savaitę skauda/maudžia dešinį šoną apačioje... Anksčiau taip n kartų yra buvę ciklo vidury, bet dieną kitą, o dabar jau nejuokais "suiimė"...
QUOTE(caprice @ 2009 07 28, 17:43)
Jūs tikriausiai pamiršote paklausti, kokios rūšies cista, t.y. folikulinė ar endometrinė. Kiek atsimenu, folikulinių cistų negydo. Jos praeina savaime
QUOTE(vicky @ 2009 08 01, 22:06)
Jūs tikriausiai pamiršote paklausti, kokios rūšies cista, t.y. folikulinė ar endometrinė. Kiek atsimenu, folikulinių cistų negydo. Jos praeina savaime 
Daug apie jas nežinojau, tad tik susikroviau vaistų receptukus ir su nerimo pilna galva keliavau namo.
QUOTE(caprice @ 2009 08 02, 17:00)
Daug apie jas nežinojau, tad tik susikroviau vaistų receptukus ir su nerimo pilna galva keliavau namo. 
Suprantu Jūsų nerimą, tačiau, mano giliu įsitikinimu, būtina sužinoti cistos rūšį, nes nuo to priklauso gydymo taktika. Kitaip, turėsite gerti KT apie 3-6 mėn.
QUOTE(vicky @ 2009 08 02, 18:35)
Suprantu Jūsų nerimą, tačiau, mano giliu įsitikinimu, būtina sužinoti cistos rūšį, nes nuo to priklauso gydymo taktika. Kitaip, turėsite gerti KT apie 3-6 mėn.
Gydytoja davė KT receptuką 3 mėn., bet dabar nežinau, pradėti per šias mm gerti, ar ne, nes po jų keliausiu vėl tikrintis.
QUOTE(caprice @ 2009 08 02, 19:23)
Gydytoja davė KT receptuką 3 mėn., bet dabar nežinau, pradėti per šias mm gerti, ar ne, nes po jų keliausiu vėl tikrintis.
Sunku vienareikšmiškai atsakyti. Šiuo atveju, matyt, svarbi finansinė pusė. Juk reikės dar kartoti echoskopiją, o tai dar 100 Lt. O trijų mėnesių kontraceptikų kursas tikriausiai kainuoja mažiau, nors nesu tikra.
Aš turėjau dvi cistas pilve.. Išpjovė..
Poto atsirado trečia, kuri lyg ir savaime rezorbavosi arba sprogo
Poto atsirado trečia, kuri lyg ir savaime rezorbavosi arba sprogo
QUOTE(vicky @ 2009 08 03, 00:08)
Sunku vienareikšmiškai atsakyti. Šiuo atveju, matyt, svarbi finansinė pusė. Juk reikės dar kartoti echoskopiją, o tai dar 100 Lt. O trijų mėnesių kontraceptikų kursas tikriausiai kainuoja mažiau, nors nesu tikra.
Echoskopija nekainuos, nes į Santariškes važinėju pas ginę. Kainuoja pasėliai ir pan.