Na, man teko Vilniuj visokiuose rajonuose gyvent...Šiaip, sakyčiau, negalima išskirt ne vieno ,,prestižinio" ar ,,neprestižinio" rajono Vilniuj, nes Vilniaus plėtra, deja, yra neprognozuojama
Pavyzdys. Prieš 10 m. nusipirkau naują butą Jeruzalėje. Aplinkui buvo daug žalumos, ramu, tylu ir t.t., jokų kamščių, iki centro piko metu - 10-15 min. Per 10 m. situacija pasikeitė 180 laipsnių: aplink - krūva namų, medelių - vienetai, pilna kaprizingų kotedžų savininkų, nežinia ko norinčių ( tai mašina jiems per arti namo stovi, nors ir ne privačioj valdoj, tai dar kas

). Ir iš viso, dar kažkokios vienuolės atsiėmė Smetonos laikais turėtą žemę šalia mano namo ir vienuolyną pasistatė - tai dabar skambina varpais ankstų rytą - savaitgaliais nepamiegosi

. Vienžo - linksma

.Apie kamščius - jau nekalbu.Vienintelis kelias greičiau nusikapstyt iki centro - ,,Verkių šunkelis" palei Nerį.Nors Jeruzalė šiandien - lyg ir ,,prestižinis" rajonas (pagal butų kainas bent jau).
Dabar jau 1,5 m. gyvenu ,,neprestižiniame" rajone - Karoliniškėse

Na ir ką - nesiskundžiu. Infrastruktūra sutvarkyta, šalia -darželiai, mokyklos, turgelis, parduotuvės, nuvažiuot iki centro ryte sugaištu ne ilgiau, negu nuo ,,prestižine" laikomos Jeruzalės.Viešas transportas (reikalui esant) - žymiai patogesnis. Sutinku, kad Karoliniškės - senų blokinių ,,šaltų" smirdančių
namų rajonas, bet, kadangi gyvenu naujame name, seno namo problemų nejaučiu
Dar vienas pavyzdys. Mano anyta be proto vaikėsi ,,prestižinio" Antakalnio.Na, nusipirko naują butą tame Antakalnyje, o dabar keikiasi - triukšmas, alaus kioskelis po langais atsirado, interneto kavinė namo 1 aukšte su neaiškiais kažin ko prisiuosčiusiais tipeliais, nėgstančiais patriukšmaut po langais

. Taigi, turi savo ,, prestižinį " Antakalnį

.
Nėra Vilniuj nei prestižinių, nei neprestižinių rajonų, mano nuomone - galimos tik kol kas ramios ir gražios pavienės Vilniaus rajonų vietos.Jų galima visuose rajonuose dar atrasti...tik ar ilgai jos išliks, turint omeny be proto chaotišką Vilniaus plėtrą - prognozuoti neįmanoma