QUOTE(sygyta @ 2007 01 17, 22:59)
juolab kad man svarbiausia randeliai..
Mano dermatologė kartu su Roaccutane išrašė ir randus naikinančio kremo. Ir pradžioj pačioj kartu su Roaccutane dar ir išorines priemones (Differin) naudojau. rezultatas buvo išties geras. Randų beveik neliko, iš šalutinių poveikių buvo tik vienas: kad vienu metu oda visiškai nupleiskanojo, kokią savaitę atrodžiau siaubingai, bet po to viskas ėjosi tik geryn. Ir nei plaukams, nei akims, nei kepenims jokių neigiamų pasekmių nebuvo. Lūpos, tiesa, sausėjo, bet tepiau jas balzamu nuolat ir viskas buvo ok.
Bet dėl randų tikrai yra padedančių priemonių, tiesiog svarbu, kad jas naudojant naujų spuogų nesusidarytų ir ant viršaus nauji randai neatsirastų. Tuomet pamažu išblyškinami senieji ir viskas ok.
QUOTE(Nicoletta @ 2008 09 14, 19:31)
Sygyta, na, ne nuo nervų, o greičiau nuo hormonų disbalanso. Nervuojantis suaktyvėja hormonų veikla ir automatiškai liaukos išskiria daugiau riebalų, kurių pasekoje - susidaro spuogeliai.
Šitą jau gerai žinau. Visą vasarą tokia graži, be spuogų pravaikščiojau. O va,tik atėjo ruduo ir baisu į veidą pažiūrėti

Bet ir aš pati, kaip visai kitas žmogus. Pikta, isteriška, amžinai stresuota

Tuoj ir kokios depresijos sulauksiu. Norint neturėti spuogų dar turi būti ir labai stiprus psichologiškai, kad galėtum įtikinti save, jog iš tiesų nori būti sveikas. Nepadės vien vaistai, reikia ir nusiteikimo
Aš pastebėjau, kaip tik stresinis gyvenimas, taip ir spuogai - nors po Roaccutano vartojimo jau metai keli praėjo. Tik dabar lengvai jau išsinaikinu, oda niekad negamina riebalų pertekliaus. Bet nusiteikimas išties turi daug svarbos.
O dėl šito vaisto, nors ir atrodo daug kam, koks čia baisus dalykas, tai yra beveik tas pats kas vitamino A perdozavimas gerokas. Todėl ir reikalinga daktarų priežiūra, kad jei kas, laiku sustabdytum vartojimą ir nepakenktum niekam. O kad nėštumo metu negalima vartoti irgi nieko nereiškia, juk ir kitų vitaminų perdozavimas gali vaisiui prastai atsiliepti, netgi kai kurių visiškai natūralių vaisių ar pan. nėštumo metu nerekomenduotina. Manau labai verta tokį vaistą vartoti ir išsigydyti odą, tuomet jau po kelių metų kai gims vaikutis, bent gražią mamą turės.
Tik svarbu vaistą vartojant laikytis visų saugumo priemonių - aš negėriau alkoholio, nesideginau, nuolat kremus su aukštu SPF naudojau ir t.t. Tikrai džiaugiuosi, kad pradėjau šį vaistą vartoti, nors ir nepigus malonumas buvo. Nuotraukų palyginimas prieš ir po gydymo kompensavo viską.