Manau derinimas gali buti ivairiapusis, kaip vardu kilme, vardu pirmos raides, vardu skambesys, derinimas su pavarde.
Mes derinam su pavarde, skambesys ir bvisi trys vardai is priebalsiu, nes du kazkaip gavosi is priebalsiu( to nederinom) tai trecias koki beimem is balses visai nederejo
QUOTE(ronikea @ 2011 02 18, 16:37)
Mūsų tėvai mano ir sesers (jaunesnės) vardus derino: Veronika ir Anželika
vienodas raidžių skaičius ir panašus skambesys (turbūt dėl galūnės -ika)
esu labai patenkinta savo vardu
ir manau, kad kai turėsiu savo vaikų, vardut taip pat derinsiu tiek tarpusavyje, tiek su pavarde 

visiškai nedera

Mes turbūt suderinom
Mantas
ir Herkus

Mantas

musu dukryte Juste ir jei gims mergyte bus Rusne. visai netycia, bet susiderino

nederinom, ir nemanau, kad derinimas yra grazu

Musu vyresnioji -Migle,o mazajai net nepagalvoje ar panasus vardai ar ne-pavadinom Mingaile.Daug kas sako,kad labai jau panasus,o man tai nelabaiiii...
Man grazu, kai vaiku vardai panasios kilmes. Forume maciau mamyte, kurios vieno sunaus vardas - lietuviskas pagoniskas su galune -a, o kito - biblinis. Abu grazus vardai, bet labai jau skiriasi

Kokį vardą pasiūlytumėte mergaitei, kad derėtų prie Austėjos? Vis iš galvos neišeina Žemyna, nes - Austėja bičių deivė, o Žemyna žemės deivė... Ar gražu būtų taip pavadintos sesytės?
QUOTE(Kvaksytė @ 2011 03 09, 16:49)
Kokį vardą pasiūlytumėte mergaitei, kad derėtų prie Austėjos? Vis iš galvos neišeina Žemyna, nes - Austėja bičių deivė, o Žemyna žemės deivė... Ar gražu būtų taip pavadintos sesytės?
gražiai

QUOTE(Kvaksytė @ 2011 03 09, 16:49)
labai gražu

QUOTE(Kvaksytė @ 2011 03 09, 19:49)
Dar Medeina (ar Medeine) grazu butu - misku deive