QUOTE(svete @ 2010 06 13, 20:09)
Sklypas namu valdos, dar neatidalintas. Ar tai reiskia kad pirmiausia reikia eit pas architektus del detalaus plano o paskui pas notara tvirtinti padalijimo?
Namų valdą padalinti galima tik detaliuoju planu,
Tai krepkitės į architektus, nupasakokit savo situaciją, padaryti brėžinį su koordinatėmis daug neužtrunka. Iš karto ir komunikacijų klausimą spręskite su bendrasavininku, nes tikrai reikės antrų įvadų, kad nebūtų nesusipratimų, kas turi mokėti už tai. Ir ketiminmų rengti deta;ųjį planą sutartį pasirašykite pagal apruoštus brėžinius, įtraukit ir komunikacijas į sutartį.
QUOTE(svete @ 2010 06 13, 12:03)
Pataisykit mane, jei neteisingai isdestysiu planeli, ka man daryt (jei dalinu savarankiskai, be firmos)
1. I savivaldybe pas zemetvarkininkus su prasymu padalint sklypa (abiem bendrasavininkam?)
2. Pas architektus, kad padarytu namu valdos detaluji plana (cia man neaisku, ar planas jau kaip 2 sklypam ar vienam, ar turi buti abu bendrasavininkai?)
3. Pas notara, kad patvirtintu sklypo padalijimo plana (cia vel tikriausiai abiems)
4. I registra uzregistruoti naujo sklypo
Kurioj cia vietoj sprendziamas komunikaciju klausimas (as uz jas mokejau, bendrasavininkas ne, turiu cekius)? Ar cia architektai subraizo pagal sklypa kaip jiems reikia ar yra kokios kitos salygos?
Jei dalinu su firma, ar man kazka reikia pasiruost, ar jie padarys viska? Kokios kainos?
Ufff, daug klausimu, bet noriu issiaiskinti is anksto, nes LT turesiu tik 2 savaites, tai jau veiksmo reikes, nebe aiskinimosi. Labai aciu dar karta visiems uz pagalba, jus auksiniai zmones
1. I savivaldybe pas zemetvarkininkus su prasymu padalint sklypa (abiem bendrasavininkam?)
2. Pas architektus, kad padarytu namu valdos detaluji plana (cia man neaisku, ar planas jau kaip 2 sklypam ar vienam, ar turi buti abu bendrasavininkai?)
3. Pas notara, kad patvirtintu sklypo padalijimo plana (cia vel tikriausiai abiems)
4. I registra uzregistruoti naujo sklypo
Kurioj cia vietoj sprendziamas komunikaciju klausimas (as uz jas mokejau, bendrasavininkas ne, turiu cekius)? Ar cia architektai subraizo pagal sklypa kaip jiems reikia ar yra kokios kitos salygos?
Jei dalinu su firma, ar man kazka reikia pasiruost, ar jie padarys viska? Kokios kainos?
Ufff, daug klausimu, bet noriu issiaiskinti is anksto, nes LT turesiu tik 2 savaites, tai jau veiksmo reikes, nebe aiskinimosi. Labai aciu dar karta visiems uz pagalba, jus auksiniai zmones

Pataisau Jūsų veiksmų planą, turint omenyje, kad sklypas vistik namų valda:
1. Kreipkitės į savivaldybės urbanistikos ir architektūros skyrių su prašymu išduoti sąlygas detaliajam planui sklypo padalijimui rengti (kartu su bendrasavininku) ir prašymą perleisti DP rengėjo teises bei pareigas (jeigu dar neturite, tai reikės ir topografinės nuotraukos, tada dar ją reikia užsisakyti (pas geodezininkus, kainuoja apie 300-600 Lt., žiūrint kur ir koks plotas)
2. Kreipkitės į architektą, dėl detaliojo plano rengimo.
Detaliojo plano kaina ~2500 Lt. (taip pat svyruoja priklausomai nuo vietovės ir sklypo ploto).
Čia principe ir baigiasi Jūsų darbas kokiam pusmečiui, tik reikės vienur kitur pasirašyti