Įkraunama...
Įkraunama...

Sklypo padalijimas

QUOTE(persimonė @ 2010 09 20, 10:33)
ačiū  4u.gif . Šiaip viską tvarkytų dabar mama savo vardu, o paskui mums paliktų tą padalintą sklypą paveldėjimui (kiek aš supratau smile.gif ). Tai tada juk nereikia mums tapti bendrasavininkais? O jei pvz dabar imti tą variantą - tapti bendrasavininkais - o būtume tada 3 šeimos (mama, brolio šeima ir mano) - tai kaip čia tada geriau daryt? Jum mama vistiek turi kažką pasilikt sau?
Ta prasme - jei dabar visas sklypas yra namų valdos, ta padalinus jį - abu sklypai ir liktų namų valdos? Nesvarbu, kad viename bus ūkinis pastatas - iškart tada galima staytis gyvenamąjį, žemės paskirties jau keist nebereikia? Ir jei nespetume ir padarytu reikalavimą min 15a, tai tada kaip - tiesiog nebeleistų dalint? Ir kur galima susižinot, ar ta žemė tikrai dar neišpirkta - toj pačioj žemėtvrakoj? Nes mama sako, kad ant tų popierių yra kažkoks banko antspaudas - atseit gal išpirkta, bet tiksliai nežino...o aš pati tų popierių nemačius net...  Atsiprašau, gal mano klausimai kvaili, bet ničnieko nenusimanau  blush2.gif

Del ispirkimo - tikrai turi matytis viskas kadastro pazymejime.
Jei tai valstybine zeme - zemes sklypo savininkas Valstybe, o jus galite buti naudotojais.
Jei Jus rasote apie banka, gal jus pirkote zeme su paskola? Tai reiktu to banko sutikimo rengti detaluji plana.
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 09 20, 12:42)
Jei Jus rasote apie banka, gal jus pirkote zeme su paskola? Tai reiktu to banko sutikimo rengti detaluji plana.

Ne, tikrai ne su paskola...čia pas mus išvis painus dalykas - tėvai išsiskyrę, kažkada tėvas (kai skyrėsi) dovanojo sklypą su namu mamai...tai jau bus praėję gal 15 metų doh.gif . Ir dabar va pradeda lįst visokie neaiškumai doh.gif . O mama iki šiol niekuo labai ir nesidomėjo, gyveno sau ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(persimonė @ 2010 09 20, 13:40)
Ne, tikrai ne su paskola...čia pas mus išvis painus dalykas - tėvai išsiskyrę, kažkada tėvas (kai skyrėsi) dovanojo sklypą su namu mamai...tai jau bus praėję gal 15 metų  doh.gif . Ir dabar va pradeda lįst visokie neaiškumai  doh.gif . O mama iki šiol niekuo labai ir nesidomėjo, gyveno sau ir tiek...

Pasikelkit sklypo dokumentus, registro pažymoje tikrai viską matysite mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(persimonė @ 2010 09 20, 14:40)
Ne, tikrai ne su paskola...čia pas mus išvis painus dalykas - tėvai išsiskyrę, kažkada tėvas (kai skyrėsi) dovanojo sklypą su namu mamai...tai jau bus praėję gal 15 metų  doh.gif . Ir dabar va pradeda lįst visokie neaiškumai  doh.gif . O mama iki šiol niekuo labai ir nesidomėjo, gyveno sau ir tiek...

galite atsiusti kadastro pazymejima nuskanuota ir galesiu pakomentuoti tiksliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 09 20, 21:21)
galite atsiusti kadastro pazymejima nuskanuota ir galesiu pakomentuoti tiksliau smile.gif

Dėkui, reiks mamos paprašyt, kad parodytų popierius.. Kalbėjau su ja, tai ji sako, kad ten apie žemę jokios kalbos nėra g.gif . Na, esmė tame, kad reiktų juos man pačiai pamatyt..'
Tik dar noriu pasitikslint:
1. jei sklypas dabar yra namų valdos, tai jį padalinus į du - abu ir liks namų valdos, t.y. žemės paskirtis nesikeičia, nors vienam sklype liks gyvenamasis namas, o kitam - ūkinis?
2. jei nespėtume ir priimtų įstatymą, kad namų valdos sklypas negali būt mažesnis nei 15a - tai ar pvz 23a sklypo išvis nedalintų, ar padalintų, bet tada vienas iš sklypelių būtų nebe namų valdos? (tarkim vienas sklypas gautųsi 15a, o antras - 8a)
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(persimonė @ 2010 09 21, 10:40)
Dėkui, reiks mamos paprašyt, kad parodytų popierius.. Kalbėjau su ja, tai ji sako, kad ten apie žemę jokios kalbos nėra  g.gif . Na, esmė tame, kad reiktų juos man pačiai pamatyt..'
  Tik dar noriu pasitikslint:
1. jei sklypas dabar yra namų valdos, tai jį padalinus į du - abu ir liks namų valdos, t.y. žemės paskirtis nesikeičia, nors vienam sklype liks gyvenamasis namas, o kitam - ūkinis?
2. jei nespėtume ir priimtų įstatymą, kad namų valdos sklypas negali būt mažesnis nei 15a - tai ar pvz 23a sklypo išvis nedalintų, ar padalintų, bet tada vienas iš sklypelių būtų nebe namų valdos? (tarkim vienas sklypas gautųsi 15a, o antras - 8a)
Ačiū  4u.gif

1. Ne bus abu namu valdos sklypai, vadinasi ir tame sklype, kuriame bus ukinis pastatas jus galesite statytis gyvenamaji nama.
Tiesiog neleistu dalinti - neisduotu salygu detaliam planui, kurio tikslas butu padalinti i du sklypus.
Prasom
Papildyta:
QUOTE(mimi1 @ 2010 09 21, 14:45)
1. Ne bus abu namu valdos sklypai, vadinasi ir tame sklype, kuriame bus ukinis pastatas jus galesite statytis gyvenamaji nama.
Tiesiog neleistu dalinti - neisduotu salygu detaliam planui, kurio tikslas butu padalinti i du sklypus.
Prasom

nereikia prie 1. zodzio NE smile.gif
Atsakyti
...supratau. Vadinasi, jei mama neskubes kaip ir iki siol dare - nieko ir nebereiks dalintis... O idomu, cia greit planuoja ta 15a riba nustatyt? Nes ir siaip, kiek girdejau, tie visi reikalai su zemes sklypo tvarkymais nelabai greit einasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(persimonė @ 2010 09 21, 14:17)
...supratau. Vadinasi, jei mama neskubes kaip ir iki siol dare - nieko ir nebereiks dalintis... O idomu, cia greit planuoja ta 15a riba nustatyt? Nes ir siaip, kiek girdejau, tie visi reikalai su zemes sklypo tvarkymais nelabai greit einasi... g.gif

Jeigu išsiimsit sąlygas, realiai jau nebesustabdys Jūsų, o sąlygos galioja trejus metus, o jeigu lauksit naujos tvarkos, tai be abejo.. o šiaip detalusis planas pradėjus jį daryti ilgokai užtrunka, nuo kokių 7 mėnesių iki metų daugmaž 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leslie @ 2010 09 21, 16:35)
Jeigu išsiimsit sąlygas, realiai jau nebesustabdys Jūsų, o sąlygos galioja trejus metus, o jeigu lauksit naujos tvarkos, tai be abejo.. o šiaip detalusis planas pradėjus jį daryti ilgokai užtrunka, nuo kokių 7 mėnesių iki metų daugmaž  4u.gif

visiskai pritariu thumbup.gif
Atsakyti
labas, reikia patarimo. Trumpai istorija tokia. Biznierius turejo kelis ha zemes ukio sklypa. uzsimane sudalint i sklypus po 10-11 a. ir padaryt namu valdas. savivaldybe sutiko su salyga, kad jis atves miesto kanalizacija ir miesto vandentieki kelis km i ta savo kvartala bei pastatys elektros pastote ar transformatorine kaip ten vadinas normalia tam savo kvartalui. tada jam pakeis paskirti ir leis dalint ikuriant kvartaliuka. Na , pakeite jis paskirti, atidalino ir pardavineja namu valdos sklypus. Miesto komunikacijas irgi BEVEIK atitempe jau iki kvartalo. elektros pastattas irgi dar tebestatomas. Na - atejau ir nusipirkau ta namu valdos sklypa is jo. sutareme jog uz prisijungima prie jo atvestu komunikaciju sumokesiu x lt papildomai, atskyreme tai nuo sklypo kainos, nes nenorejau moketi uz tai ko dar nera. Sutareme, komunikacijas ir ta papildoma x lt isiforminsime atskiroje sutartyje. praejo keli men. pasistumejau su arhitektais, pradejau projektuotis nama, pasiemiau savadus ir t.t. atejo momentas tu komunikaciju visu statybos leidimui gauti. Atejau pas ji, o jis jau dvigubai daugiau uz ta uz kanalizacija, vandentieki ir elektros pajungima praso nei taremes. trina kad jam cia daugiau nei planavo kainavo ir panasiai. susinervinau. savivaldybes paprasiau leidimo vietinems komunikacijoms. pasake griezta ne, nes detaliam numatyta miesto komunikacijos ir jos jau fiziskai yra prie mano sklypo ribos beveik. aklaviete. ka daryti. ar as galiu kazkaip pasijunti prie to miesto komunikaciju ? ar cia ka nors reiksia kad jis uz savo pinigus atitempe? juk pastote, vandentiekis, visa ta infrastrukturo priklauso/ys vandenims ir elektros tinklams? ar jis gali man neleisti jungtis? ar savivaldybe gali man neduoti statybu leidimo jei as su juo nesusitariu ? nes as dabar esu santazuojamas moketi tiek kiek paprasys jis, o savivaldybe manes praso kazkokio idijotisko to biznieriaus kuris vede komunikacijas SUTIKIMO kad man leidzia jungtis prie tinklu. ar cia viskas teiseta? gal savivaldybe atsakingi zmones gauna is jo kysius ir reikalaujo to ko neturi reikalaut? padekit. nes poryt gal tris kart pakels kaina. o savivaldybe neduoda leidimo statyboms ir leipia eiti ir tartis pas ta biznieriu. Sorry kad tai nelabai susije su dalinimu, bet situacija gali daug kam istikt tokia.
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 23, 13:23)
labas, reikia patarimo. Trumpai istorija tokia. Biznierius turejo kelis ha zemes ukio sklypa. uzsimane sudalint i sklypus po 10-11 a. ir padaryt namu valdas. savivaldybe sutiko su salyga, kad jis atves miesto kanalizacija ir miesto vandentieki kelis km i ta savo kvartala bei pastatys elektros pastote ar transformatorine kaip ten vadinas normalia tam savo kvartalui. tada jam pakeis paskirti ir leis dalint ikuriant kvartaliuka. Na , pakeite jis paskirti, atidalino ir pardavineja namu valdos sklypus. Miesto komunikacijas irgi BEVEIK atitempe jau iki kvartalo. elektros pastattas irgi dar tebestatomas. Na - atejau ir nusipirkau ta namu valdos sklypa is jo. sutareme jog uz prisijungima prie jo atvestu komunikaciju sumokesiu x lt papildomai, atskyreme tai nuo sklypo kainos, nes nenorejau moketi uz tai ko dar nera. Sutareme, komunikacijas ir ta papildoma x lt isiforminsime atskiroje sutartyje. praejo keli men. pasistumejau su arhitektais, pradejau projektuotis nama, pasiemiau savadus ir t.t. atejo momentas tu komunikaciju visu statybos leidimui gauti. Atejau pas ji, o jis jau dvigubai daugiau uz ta uz kanalizacija, vandentieki ir elektros pajungima praso nei taremes. trina kad jam cia daugiau nei planavo kainavo ir panasiai. susinervinau. savivaldybes paprasiau leidimo vietinems komunikacijoms. pasake griezta ne, nes detaliam numatyta miesto komunikacijos ir jos jau fiziskai yra prie mano sklypo ribos beveik. aklaviete. ka daryti. ar as galiu kazkaip pasijunti prie to miesto komunikaciju ? ar cia ka nors reiksia kad jis uz savo pinigus atitempe? juk pastote, vandentiekis, visa ta infrastrukturo priklauso/ys vandenims ir elektros tinklams? ar jis gali man neleisti jungtis? ar savivaldybe gali man neduoti statybu leidimo jei as su juo nesusitariu ? nes as dabar esu santazuojamas moketi tiek kiek paprasys jis, o savivaldybe manes praso kazkokio idijotisko to biznieriaus kuris vede komunikacijas SUTIKIMO kad man leidzia jungtis prie tinklu. ar cia viskas teiseta? gal savivaldybe atsakingi zmones gauna is jo kysius ir reikalaujo to ko neturi reikalaut? padekit. nes poryt gal tris kart pakels kaina. o savivaldybe neduoda leidimo statyboms ir leipia eiti ir tartis pas ta biznieriu. Sorry kad tai nelabai susije su dalinimu, bet situacija gali daug kam istikt tokia.

Aisku jau saukstai po pietu, bet reikejo - preliminaria sutarti pasirasyti.
Vilniaus vandenys savo salygose visada reikalauja gauti sutikima tinklu statytojo, kitaip nederina projekto (kol tinklai nebus perduoti Vilniaus vandenims. KAdangi statybos leidimas galioja 10 metu, o dar ji galima pratesti... pats pagalvok). Taigi ne is vietos. Elektros tinklams to nereikia, nes elektros transformatorines kaina yra finansuojama apie 60 proc elektros tinklu. Todel transformatorine yra statoma servitutineje zonoje, kad prie jos galetu jungtis visi ir sutikimu nereikia.
Taip tu susitarti su biznieriumi....
sekmes
idomu butu suzinoti kuo visa si istorija baigesi
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 09 23, 13:36)
Aisku jau saukstai po pietu, bet reikejo - preliminaria sutarti pasirasyti.
Vilniaus vandenys savo salygose visada reikalauja gauti sutikima tinklu statytojo, kitaip nederina projekto (kol tinklai nebus perduoti Vilniaus vandenims. KAdangi statybos leidimas galioja 10 metu, o dar ji galima pratesti... pats pagalvok). Taigi ne is vietos. Elektros tinklams to nereikia, nes elektros transformatorines kaina yra finansuojama apie 60 proc elektros tinklu. Todel transformatorine yra statoma servitutineje zonoje, kad prie jos galetu jungtis visi ir sutikimu nereikia.
Taip tu susitarti su biznieriumi....
sekmes
idomu butu suzinoti kuo visa si istorija baigesi

yra preliminari, kurioje ivardinta kaina ir data kad ji turejo buti pasirasyta. ji nebuvo pasirasyta ta data. avanso jokio irgi nebuvo. kadangi nebuvo avanso nebuvo ir baudu. tad ta preliminari kaip ir niekine siuo metu. tai jei as teisingai supratau - dujas, elektra atsivedu pats. o kanalizacija su vandeniu PRIVALAU is Vilniaus vandenu ? kitaip negausiu statybu leidimo ? be biznieriaus sutikimo galesiu jungtis tik tada kai biznierius perduos atitempta trasa vilniaus vandenims ? o nera galimybes kazkaip susiprojektuoti viska kad neva tai bus jungiamasi prie trasos, gauti leidima statyboms, o po to taip ir nepasijungti ? (pasistatyciau traideni ir pasidaryciau grezini) ? gal dar kokiu work around'u yra ? nagi, cia kruciausias forumas LT - sumastykim ka nors smile.gif netgi litais pasitaskyciau jei veikiancia shema rastume LEIDIMUI gauti.
Atsakyti