QUOTE(persimonė @ 2010 09 20, 10:33)
ačiū
. Šiaip viską tvarkytų dabar mama savo vardu, o paskui mums paliktų tą padalintą sklypą paveldėjimui (kiek aš supratau
). Tai tada juk nereikia mums tapti bendrasavininkais? O jei pvz dabar imti tą variantą - tapti bendrasavininkais - o būtume tada 3 šeimos (mama, brolio šeima ir mano) - tai kaip čia tada geriau daryt? Jum mama vistiek turi kažką pasilikt sau?
Ta prasme - jei dabar visas sklypas yra namų valdos, ta padalinus jį - abu sklypai ir liktų namų valdos? Nesvarbu, kad viename bus ūkinis pastatas - iškart tada galima staytis gyvenamąjį, žemės paskirties jau keist nebereikia? Ir jei nespetume ir padarytu reikalavimą min 15a, tai tada kaip - tiesiog nebeleistų dalint? Ir kur galima susižinot, ar ta žemė tikrai dar neišpirkta - toj pačioj žemėtvrakoj? Nes mama sako, kad ant tų popierių yra kažkoks banko antspaudas - atseit gal išpirkta, bet tiksliai nežino...o aš pati tų popierių nemačius net... Atsiprašau, gal mano klausimai kvaili, bet ničnieko nenusimanau

Ta prasme - jei dabar visas sklypas yra namų valdos, ta padalinus jį - abu sklypai ir liktų namų valdos? Nesvarbu, kad viename bus ūkinis pastatas - iškart tada galima staytis gyvenamąjį, žemės paskirties jau keist nebereikia? Ir jei nespetume ir padarytu reikalavimą min 15a, tai tada kaip - tiesiog nebeleistų dalint? Ir kur galima susižinot, ar ta žemė tikrai dar neišpirkta - toj pačioj žemėtvrakoj? Nes mama sako, kad ant tų popierių yra kažkoks banko antspaudas - atseit gal išpirkta, bet tiksliai nežino...o aš pati tų popierių nemačius net... Atsiprašau, gal mano klausimai kvaili, bet ničnieko nenusimanau

Del ispirkimo - tikrai turi matytis viskas kadastro pazymejime.
Jei tai valstybine zeme - zemes sklypo savininkas Valstybe, o jus galite buti naudotojais.
Jei Jus rasote apie banka, gal jus pirkote zeme su paskola? Tai reiktu to banko sutikimo rengti detaluji plana.