Įkraunama...
Įkraunama...

mokausi namuose

man tai nepriimtina schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
O as dziaugiuosi radus sita tema,tik ji paskutiniu metu neaktyvi.
Kaip sekasi ,mamytes,mokinti vaikucius namuose?
As turiu du pirmokus berniukus, jie lanke 1 klase iki Kaledu atostogu,o dabar mokomes namie.Priezastis ne mokykloje ir ne mokytojoje,bet SISTEMOJE ir visame tame,kas man kaip mamai ir mano vaikams yra nepriimtina mokykloje.
Visi-tiek mokytojai,tiek mano draugai- gasdina socializacijos trukumu,bet musu daugiavaikeje seimoje to bendravimo per akis.
Nemanau,kad yra gerai,kai labai gabus,namuose mokinami vaikai,kaip i Lietuva atvykusios Foreles Blinstrubaites vaikai,nemoketu skaityti ir rasyti( kaip jos 16 metu nuostabi dailininke Akeani ir jaunesni vaikai).Man tai nepriimtina.Domejausi ir Valdorfo metodika,bet ir ta sistema manes netenkina,nors gal ir sutinku,kad pirmoje klaseje reikia tik piesti,o rasyti pradeti nuo antros klases.Taip pat teko susipazinti ir su International American school metodika-po to supratau,kodel amerikieciai neraso rasytinem raidem,tik spausdintinem-jie nemokinami rasyti taip,kaip musu vaikai,jie net nezino rasytiniu raidziu,nezino,kaip sujungti raides...Zodziu,nera vienos sistemos,kuria galeciau perimti-trupini is ten,trupini is ten...
Mano vaikams netinka tas tempas,kuris yra mokykloje-matematikos 1 klases kursa jau baigiame-mokytoja liepe neskubeti,nes po poros puslapiu baigsime pratybas,o lietuviu atsiliekame,bet tik todel,kad matau ju rasymo igudziu nebuvima ir griztu prie to,ka jau mokinosi.Arba kita priezastis:jie vis pamirsta raides-kokia tai raide-ir tenka vel ir vel grizti atgal.Pastebejau,kad kvailas duoto zodzio perrasymas maniskiams nieko gero neduoda-jie perraso,bet net nesistengia perskaityti,ka parase,jie nesuvokia to zodzio kaip zodzio.Mazasis is viso uzvercia akis i dangu ir "atsijungia",vyresnysis visaip stengiasi issisukti nuo skaitymo.Suvokiu,kad jiems dar per anksti skaityti,o ju mokytoja saukdavo ant ju,reikalaudama skaityti.Vyresnelis yra labai jautrus zmogutis,jis nemiegodavo naktimis is sito skaitymo streso,3,4 val nakties mane zadindavo ir klausdavo:"Ka man pasakyti mokytojai,kodel as nepaskaitau is "Pupos"..."
Atsiliepkit,mamytes,gal yra daugiau tokiu,kurios moko namuose
Atsakyti
www.mokymopriemone.lt
Tai geriausia ką galite padavanoti savo vaikui
Atsakyti
as su vaikais namuose zaidziu mokyklele. biggrin.gif mano maziukui 3,bet jau mokame eilerastuku,skaiciuoti,spalvytes...manau teveliai geriausiai zino priejima prie savo vaiku ko niekada nepadarys mokytojas... g.gif
Atsakyti
Ar dar yra besidominčių šia tema ?
Jei yra mokančių namuose, man daug smalsiau ne pasiekimai atskiruose dalykuose yra socializacijos tema. Kaip tokiu atveju sprendžiamas socialinių įgūdžių kūrimo klausimas?
Atsakyti
QUOTE(Seimosbankas.lt @ 2012 04 27, 14:14)
Ar dar yra besidominčių šia tema ?
Jei yra mokančių namuose, man daug smalsiau ne pasiekimai atskiruose dalykuose yra socializacijos tema. Kaip tokiu atveju sprendžiamas socialinių įgūdžių kūrimo klausimas?

Jau kuris laikas domiuosi šia tema.Labai.Mąstau pereiti prie veiksmų.
Socialinių įgūdžių klausimas man atrodo vienas iš lengvesnių , nes galimybių labai daug ypač gyvenant dideliam mieste arba jeigu tėvai socialiai aktyvūs.
Papildyta:
įdomus straipsnis apie namų mokymą
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2014 08 15, 22:11)
Jau kuris laikas domiuosi šia tema.Labai.Mąstau pereiti prie veiksmų.
Socialinių įgūdžių klausimas man atrodo vienas iš lengvesnių , nes galimybių labai daug ypač gyvenant dideliam mieste arba jeigu tėvai socialiai aktyvūs.
Papildyta:
įdomus straipsnis apie namų mokymą

sakykit, o kaip jus planuojate apeiti draudima mokytis namuose? Kaip suprantu siuo metu lietuvoje yra uzdrausta taip mokytis.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2014 08 16, 09:31)
sakykit, o kaip jus planuojate apeiti draudima mokytis namuose? Kaip suprantu siuo metu lietuvoje yra uzdrausta taip mokytis.

pradžiai planuoju derinti darželį su namų mokymu, o ateityje ieškoti variantų dėl pradinės mokyklos (gal peršokti klasę, gal online mokymąsi ar pan.) Gal kažkas pasikeis per 3-4m. Nuo 5-os klasės -rinktumėmės mokyklą....bus matyti smile.gif kolkas žiūriu tik į būsimus mokslo metus, o eigoje koreguosime planus.
Atsakyti
Dar yra toks dalykas kaip part -time homeschooling, manau idealus variantas šiuo metu gyvenant LT smile.gif

Manau šiuo variantu verta pasinaudoti.
O kolkas mes "nuveikėm" tiek su homeschoolingu... Namu mokykla

Atsakyti
priemonės mokymui namie (bendra skelbimų tema) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ulrikas @ 2007 05 12, 19:34)
man tai nepriimtina schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(rupestelis2 @ 2012 04 26, 21:45)
as su vaikais namuose zaidziu mokyklele. biggrin.gif mano maziukui 3,bet jau mokame eilerastuku,skaiciuoti,spalvytes...manau teveliai geriausiai zino priejima prie savo vaiku ko niekada nepadarys mokytojas... g.gif

didesnes nesamones dar nesu girdejus.viena yra zaisti su vaikais ir visai kas kita mokyti juos.
Atsakyti
Mano sunui 12m. Turi tam tikru sutrikimu, del kuriu nuo antros klases mokosi pagal modifikuota programa. Kai po pirmos klases buvo testuojamas PPT, atitiko pirmos klases lygi. Kai po trecios klases buvo testuojamas..vis dar atitiko pirma klase. Sunus daug nesirgo, tad pamoku nepraleidinejo. Papildomai mokesi su spec.pedagogais, samdziau jam korepetitorius. Penktos klases pabaigoje perejo ant namu mokymo, t.y. kartu su klase pamoku nebelanko, o eina pas mokytojus pagal sudaryta grafika. Deja,...jis sestokas, o net linksniuoti nemoka (3 kl. programa), nesupranta kaip isspresti 4=2+?... unsure.gif
Antriems metams jo nepalieka, nes siaip ne taip istempia iki teigiamu pazymiu. Lankyti mokyklos nebematau prasmes. Bet menau ar patempsiu be darbo, be antro vaiko dar ir ji mokyti..
Kaip jums sekasi? Kaip derinate darba, buiti, kitu vaiku prieziura ir visu dalyku mokytojo pareigas?
Atsakyti