Įkraunama...
Įkraunama...

mokausi namuose

QUOTE(Mirėja @ 2007 01 22, 19:14)
Neatbuks  mirksiukas.gif O gal kokia nuotolinio mokymo mokykla padėtų? Man padėjo  blush2.gif

Kokia??? Labai idomu! As kazkada ieskojau, tik nieko neradau, nes visoms buvo per maza. Prasau pasakyk, kokia tau padejo.
Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2007 01 22, 20:51)
Oi, niu aš tai prie Maskvos Valstybinio Universiteto mokiausi  blush2.gif Bet tikrai nesvarbu kad per maža, tu gi sakai žino ne pagal amžių daug, tai ir nesakyk amžiaus, tegu stojamajį egzą atsiunčia, o tada žiūri kaip jai pasiseks.  mirksiukas.gif Aš taip padariau  blush2.gif

Sorriuks, dėl LT nieko konkrečiai nežinau, gal prie Vilniaus Licejaus kas yra?  g.gif Ar Vilniaus Universitete esamoje mokykloje, ten gi visokiems super gabiems...

Jooo... pabandžiau paieškot, liudnas vaizdas, viskas ne vaikams  verysad.gif Bet nejau visai nieko nėra  g.gif

Maskvoje bus rusiskai, ji tik skaityti moka, nelabai supranta. Reikes dar pasidometi gal pavyktu del amziaus ir lietuvius apgauti.
Atsakyti
As cia toki klausimeli turiu...o tai jus nedirbat? Nes as vis pamastau apie mokyma namie, juolab, kad vaikas pats savarankisai ismoko angliskai skaiciuoti ir pakalbeti ir kai su juo dirbi individualiai, tai informacija pagauna tiesiog is karto. Su grupe dirbti jam sunkiau. Bet manau, kad jei dirbciau tai nebutu laiko man isigilinti, i mokymo procesa ir tai butu nekokybiska blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amrita @ 2007 01 22, 17:46)
g.gif taigi ir man mokytoja ( ne ta,kuriai atsiskaitynėjame) dar praėjusią savaitę patarė man leisti mergaitę į mokyklą, kad ji būtų kaip visi ir aš jai tiesia ir aiškiai pasakiau, kad nenoriu , jog mano vaikas būtų kaip kiti. ar blogai jei ji bus tokia,kokia yra? mokymasis namuose leidzia bet kokiam vaikui būti savimi ir tobulėti ( žinoma jei jis kiaurą dieną ne krapšto nosį, o užsiima kokia nors veikla ir yra kas nors šalia, kas jam padeda). smile.gif

Manau mamos intuityviai jaucia kas ju vaikams geriausia. kas tinka vieniems kitiems gali visiskai netikti.
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 01 22, 12:12)
Galima "peršokti" klases, ypač tai rekomenduojama pradinėse. Mano praktikoje buvo toks variantas, kai mergaitė vietoj 1 nuėjo į 3. Labai jauna vidurinę baigė. Tiesa, normaliai, nebuvo super genijus, bet kam sėdėti pirmoje ar antroje- veltui praleistas laikas. O daugiau "peršokti", manau, net neverta dėl amžiaus- paskui labai sunku prisitaikyti prie vyresnių klasės draugų.

Aš 1 klasėj neturėjau, ką veikti, bet tuo metu neperšokinėjo
Atsakyti
bigsmile.gif radau internete puslapį mamos, kuri savo vaikus moko namuose ( Lietouvoje).
http://www.mesjaugyvename.lt
Atsakyti
QUOTE(Amrita @ 2007 01 23, 14:29)
bigsmile.gif radau internete puslapį mamos, kuri savo vaikus moko namuose ( Lietouvoje).

Na karts nuo karto atsakau sau į klausimą, kurį keliu nuo tos dienos, kai prisiregistravau čia - sm, kodėl aš čia, ko gero dėl to, kad nors ir tik kartą (o gal net kartą) per mėnesį randu panašių tekstų, kaip šitoje - namų mokyklos temoje. Beje, ko gero būtų gerai sujungti ir temą iš 3-7 metų skyrelio, gal ir kiti tėvai suras, ko ieškoję.
Atsakyti
QUOTE(Amrita @ 2007 01 23, 13:29)

Nu cia tai super minciu ir pasisakymu radau.Labai jau moraliskai paveike. 4u.gif
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 01 22, 11:12)
Galima "peršokti" klases, ypač tai rekomenduojama pradinėse. Mano praktikoje buvo toks variantas, kai mergaitė vietoj 1 nuėjo į 3. Labai jauna vidurinę baigė. Tiesa, normaliai, nebuvo super genijus, bet kam sėdėti pirmoje ar antroje- veltui praleistas laikas. O daugiau "peršokti", manau, net neverta dėl amžiaus- paskui labai sunku prisitaikyti prie vyresnių klasės draugų.

Mano mergaite taip ir padare, vietoj pirmos ejo i trecia, tik naudos is to ne per daugiausiai. Klasiokai vyresni, bendru interesu kaip ir nerasta, nors ir su bendraamziais ju neranda. Vistiek pradineje nuobodziavo, kazkas ten su ta programa ne taip. Siaip kol buvo maziuke ir visi klausdavo ka ji veiks mokykloje, visiskai del to nesijaudinau, galvojau gal imanoma pasirinkti lygius, gal galima kazkaip vaika sudominti, deja klydau. Dabar labai nesiskundziu, mokosi labai gerai. Tik del vieno neramu, dabar ji tinginiauja,nes desimtukui gauti darbo visiskai nereikia ideti. Is savo patirties zinau, kad ateina toks laikas kai gabumu nebepakanka, kada reikai dar ir darbo, ir jei dirbti neismokta, buna be galo sunku.
Atsakyti
prieš kurį laiką svečiavomės pas mamą ir vėlai vakare rodė filmą apie labai gabų indų berniuką. aštuonerių ar pekerių metų jis sėkmingai atliko pirštų atskyrimo operaciją. na tai išites gabus vaikinas, norintis rasti būdą kaip išgydyti vėžį, tačiau Londone, kuomet jam darė įvairius testus, norėdami ištirti jo intelekto koficientą, pastebėjo,kad jis atsilieka nuo savo bendraamžių realybės suvokime. mkslininkai, kurie su juo bendravo, jam patrė kad , kuomet kas nors jam darys spaudimą ( ty tikėsis iš jo kokio nors nepaprasto rezultato), jis turėtų žingtelėti žingsnelį ar du atgal. čia tik šiaip pamastymam g.gif gal jūs pačios tai matėt rolleyes.gif čia nenoriu pasakyti,kad blogai jei vaikas domisi daugiau nei jo bendraamžiai. tiesiog norėjau paminėti šį atvejį. berniukas atrodė sutrikęs. nors vėl nežinau... ateitis parodys.mano nuomone žmonės labai skirtingi ir mes apie kitų galimybes sprendžiame pagal savo. manau tėvai turi kiek galima padėti savo vaikui, bet nieko iš jo nesitikėti.jokiu būdu nenoriu šios situacijos lyginti su Relos situacija, tačiau galbūt kažko galima pasimokyti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Amrita @ 2007 01 23, 19:38)
prieš kurį laiką svečiavomės pas mamą ir vėlai vakare rodė filmą apie labai gabų indų berniuką. aštuonerių ar pekerių metų jis sėkmingai atliko pirštų atskyrimo operaciją. na tai išites gabus vaikinas, norintis rasti būdą kaip išgydyti vėžį, tačiau Londone, kuomet jam darė įvairius testus, norėdami ištirti jo intelekto koficientą, pastebėjo,kad jis atsilieka nuo savo bendraamžių realybės suvokime. mkslininkai, kurie su juo bendravo, jam patrė kad , kuomet kas nors jam darys spaudimą ( ty tikėsis iš jo kokio nors nepaprasto rezultato), jis turėtų žingtelėti žingsnelį ar du atgal. čia tik šiaip pamastymam g.gif gal jūs pačios tai matėt rolleyes.gif čia nenoriu pasakyti,kad blogai jei vaikas domisi daugiau nei jo bendraamžiai. tiesiog norėjau paminėti šį atvejį. berniukas atrodė sutrikęs. nors vėl nežinau... ateitis parodys.mano nuomone žmonės labai skirtingi ir mes apie kitų galimybes sprendžiame pagal savo. manau tėvai turi kiek galima padėti savo vaikui, bet nieko iš jo nesitikėti.jokiu būdu nenoriu šios situacijos lyginti su Relos situacija, tačiau galbūt kažko galima pasimokyti. rolleyes.gif

Apie gabius vaikus esu maciusi daug reportazu, visiems jiems kazko truksta, jiems vieno duota su kaupu, o kaiko visai nera. Maniske pradejusi bendrauti su vaikais daug ko nesuprato, buvo kaip kudikelis pries juos, nors ir galejo neuzsiciaupdama paskoti apie visata, zemes sluoksnius, atomus, molekules, lasteles, uolienas, fosilijas ir dar daug daug visako, taciau jos socialine raida buvo atsilikusi, dar ir dabar ji ne viska suvokia taip kaip kiti tokio amziaus vaikai, ji be galo naivi, neturi jokio gudrumo, jos mastymas gylus ir ne kiekvienas supranta ka ji nori pasakyti, o ji nesupranta kuno kalbos, jai gali pasirodyti, kad zmogus pyksta, nors jis visiskai viskuo patenkintas. Taciau ji mokosi pazinti zmones ir jai neblogai sekasi, nors naivumo dar per akis.
As tenoreciau, kad mano dukra butu laiminga, kad pasirinktu ta sryti, kuri jai teiktu malonuma. As nesistengiu jos kreipti nei i viena nei i kita puse. As netgi jai neleisciau iki velumos sedeti prie knygu, jeigu jai to reiktu, man jos sveikata svarbesne. Siaubingai nenoreciau, kad mano vaikas astuoniu metu butu profesorius ir destytu universitete biggrin.gif as uz vaikyste, kai maniske susidomejo matematika ir isprende tryju klasiu pratybas ir prase kad nupirkciau ketvirtos, nepirkau ax.gif nes pamaniau, kas per daug tas nesveika biggrin.gif

Atsakyti
Reala, pabandyk pažiūrėti
www.nmakademija.lt Tai Europos sąjungos socialinio fondo finansuojamas projektas „Nacionalinė moksleivių akademija“ Tiesa, ten irgi tik 9 -12 klasių mokiniams. Bet....gal yra išimčių, ar tiesiog ateičiai.
Atsakyti