Įkraunama...
Įkraunama...

Placentinė pirmeiga

Ieškojau ieškojau ko nors šia tema forume, bet niekaip neradau... Besidomėdama apie baseiną perskaičiau Trenerės žinutę apie baseiną ir nėštukes, kurių pilveliuose lėliukas yra įvairiomis pozomis - baseiną lankyti galima. Bet buvo paminėta ir tai, kad svarbu, kokia placentos padėtis gimdoje - ar ne placentinė pirmeiga.... Man būtent tai ir yra... unsure.gif

Tai dabar esu pasimetusi, nežinau, kas mano atveju turėtų būti kitaip nėštumo metu - ar galima lankyti baseiną, ar ne? / ar būtina ypatingai saugotis?

Žodžiu, pasidalinkite patirtimi tos, kurioms taip pat buvo placentinė pirmeiga... Help! g.gif
Atsakyti
Tai va,man taip buvo...Kai pastojau,viskas buvo gerai.O trečią neštumo mėn.atsiguliau į ligoninę su gresiančiu persileidimu,nes nei iš šio nei iš to pradėjau nestipriai kraujuoti.Tada ir pamatė,kad man placentos pirmeiga.Sakė,kad tai būna retai.Vaikelio vystymuisi tai įtakos neturi,bet saugotis reikia.Tokiu atveju planuojamas Cezaris,nes pačiai gimdant gresia nukraujavimas ir komplikacijos gimdant (kiek supratau,pavojus pačiai mamai).Tačiau yra galimas atvejis,kad ta ne vietoje esanti placenta kuriame nors nėštumo trimestre ,,apsigalvoja" ir sugrįžta vieton (man taip ir atsitiko 7 -ta men.) Bet kadangi jau buvau susitaikius su mintim,kad darys cezari,tai taip ir darė,nes pati prašiausi.
Ką dar galiu pasakyt?Jei jautiesi gerai,tai manau daryk viską,ką esi įpratusi.Dėl viso pikto paklausk savo gydytojos dėl baseino.Aš tai jaučiausi nekaip visą nėštumą - nuolat maudė ir tempė pilvą,ypač naktimis,baisoka buvo vaikščioti tolimesnius atstumus,nes atrodė kad pilve didelis akmuo,kuris tuoj tuoj iškris rolleyes.gif Gėriau nuolat kažkokius persileidimą stabdančius ir 3 k.dienoje rijau magnį smile.gif (ypatingai rekomenduoju).
Bet baigėsi viskas OK.Leliukas gimė stiprus ir sveikas smile.gif
Atsakyti
Mano 2.gif dabar eina 17-ta savaitė. Praeitą savaitę, kai buvau pas gydytoją (pirmą kartą!), ji pasakė, kad gimdos kaklelis labai minkštas, placenta dengia kaklelį (per echoskopą nustatė), padidėjęs gimdos tonusas. Be to, dar ir grybelis. Lingavo galvą, kad blogai kažkas. Davė suprasti, kad visi požymiai rodo galimą persileidimą, tik vat kad jau daug laiko praėję - 4-tas mėn. eina. Po jos apžiūros pakraujavau (lyg tais žaizdelė yra)... Iki tol jaučiausi visai gerai.

O štai nuo praeito sekmadienio kasdien dabar pilvo apačią maudžia (kartais taip stipriai, kaip per mėnesines būdavo, jau net sienom lipti norisi), ir vis pakraujuoju. Kuo toliau, tuo vis daugiau... ohmy.gif sad.gif

Apie baseiną gydytoją pasakė, kad galima jį lankyti. unsure.gif Bet mano pakraujavimai man neduoda ramybės. Kadangi dar tebeturiu kelis gydytojus aplankyti, nueisiu vėl ir pas ginekologę... g.gif
Atsakyti
nors man placenta ir vietoje buvo, bet visa nestuma grese persileidimas, kas menesi ligonineje, taciau labai save saugojau, visa laika gulejau lovoje, vyras skalbe, vire valgyti, nes labai norejaom leliuko. apie 6men tiksliai neprisimenu, sutrumpejo kaklelis, bet tik is isores, nes viduje buvo pakankamai ilgas, tai nustate darant vaginaline echoskopija, bet toliau jis netrumpejo ie pasigimdziau tik 2sav. anksciau - nuostabu sunu.
patariu daug guleti, nepervargti, nieko sunkai nekelti, nes suminkstejes kaklelis esant normaliam nestumui buna tik 9men. pasikonsultuok su kitu gydytoju, labai jau idomu, kodel taves neguldo i ligonine, ir dar tas pilvo skausmas, kraujavimai na man ir skaudedavo, taip lyg temdavo i apacia, bet tikrai ne taip smarkiai.
o laiko tai dar tikrai nedaug ne puses nera, ir tavo maziui pilvelyje but ir but, kur jis ras geriau.
be to kazkur knygoje skaiciau, kad kai placenta buna tokioje padetyje, galimi pakraujavimai, taciau nescia reikia labai stebeti ir ji turi guleti ligonineje.....cia kazkoks gydytojos aplaidumas. tikrai dar karta patariu nueiti pas kita gydytoja. labai saugok save ir savo mazyli ir eik geriau paguleti, o ne i baseinus.
Atsakyti
Man su antraja buvo placentos pirmeiga. Tokius vadina "gime su marskineliais" smile.gif
Kai paklausiau gydytojos, kuo tai gali buti blogai, pasake - tau nera kuo rupintis, cia mums truputi sudetingiau bus dirbti, kai gimdysi. Kadangi gydytoja simtu procentu pasitikejau, nusiraminau ir tiek.
Atsakyti
nicci,ir man buvo tas pats - ir tas tonusas,ir minkstas kaklelis,ir placenta irgi denge kakleli...Ir pilvo maudimai,kartais stiprūs.Ir pakraujavimai.Tik nenusimink,ir svarbiausia dažnai lankykis pas ginekologę,jei kas atrodo įtartinai - nebijok išsikviesti greitosios.Geriau jau apsidraust,kaip sakoma.Ir daug gulėk,ilsėkis,gerk magnį - taip man patardavo daktarė.Ir viskas bus gerai stiprybės tau ir leliukui heart.gif
Atsakyti
Treciojo nestumo metu, irgi 17 savaite man nustate placentos pirmeiga. Nuo 4 men. tai daugiau, tai maziau pakraujuodavau. Anot mediku, dazniausiai, i nestumo pabaiga placenta pakyla. Taip man ir atsitiko, taciau kudikiui gyvybiskai svarbios kraujagysles taip ir liko visai ant gimdos ziociu. Ne karta gulejau ligonineje, ypac nestumo pabaigoje. Galiausiai man padare cezario pjuvi...
Baseina bandziau lankyti, bet prasidejus kraujavimui, vis tekdavo daryti pertraukas, todel meciau. Jei gerai jautiesi ir gydytojai leidzia- gali bandyti lankyti, taciau jei abejoji, tai saugok save ir geriau lovoje pagulek. sekmes!
Atsakyti
Nicci, del placentos pirmeigos dar tikrai anksti jaudintis. Jei jinai nepakils iki 26-tos savaites ir dengs gimdymo kanala, tuomet teks labiau pasisaugoti, nes augant leliukui gali pradeti kraujuoti. O tokiu laikotarpiu kaip tavasis - ne vienai pirmeige placenta (man jinai pakilo po 20-tos savaites). O del minksto kaklelio - jei tik minkstas, bet nesutrumpejes, tai gydytoja bent jau man skyre magni (ypac jei ir gimdos tonusas dar padidejes), iki siol geriu. Jei ir sutrumpejes, tuomet lovos rezimas, o kritiniu atveju ir i ligonine guldo. Bet, manau, tau bent jau pakolkas tas negresia. Tik pasaugok labiau save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 12 lapkričio 2004 - 15:23
Dabar jau esu visai apsiraminusi, bet pradžioje, kai iš gydytojos išėjau, tai tikras šokas buvo. Ypač su tuo jos galvos palingavimu: blogai blogai... blink.gif Va... Gydytoja mane ir nugąsdino, ir suneramino: juk kalcio, magnio preparatų pati pasiprašiau - ji nieko man nepatarė dėl mano būklės... Na, ką padarysi. Žiūrėsim, kas bus toliau. Dabar jau 18-ta savaitė. Štai vakar pirmąkart pajutau 2.gif judesiukus. wub.gif Šiandien jis vėl "malasi", nenurimsta. rolleyes.gif Nueisiu pas kitą ginekologę. O tada bandysiu pradėti lankyti baseiną. wink.gif Norėčiau tokioms kaip aš. nestuke.gif biggrin.gif
Atsakyti
Su pirmu man irgi placentos pirmeiga buvo, bet apie nėštumo vidurį placenta pakilo aukštyn. Taigi, pagimdžiau pati. O jei nepakyla, daro cezarį.
Atsakyti
Kai kurios gydytojos taip ir soka zmogui gali ivaryti blink.gif
Atsakyti
Mamos būsimos,

man 16 sav nustatė placentos pirmeigą, sakė dėl to, kad labai susitraukinėja gimda- susitraukusi i kamuoliuka, kaip 12 sav dydžio- grėsė persileidimas.
Gėriau magni, saugojausi, daug gulėjau, jokio sporto, jokio sekso ir dabar viskas gerai.

Vistik jaučiu kaip gimda susitraukia ir pasidaro kieta (labai gerai jaučiu, nes esu liekna), atsigulu, paguliu ir ji atsileidžia.

Ar tai normalu?
Ar turi gimda susitraukinėti?
Ar visada turi būti "atsileidusi"?

Dabar mums 18 sav

Atsakyti