Įkraunama...
Įkraunama...

Po aborto

QUOTE(karosiukas @ 2007 09 16, 08:36)

man netekties skausmas nesvetimas, jis vis dar manyje, ir tas skyrelis - svetimo skausmo nebūna - man labai artimas, ir man tiesa pasakius buvo šlykštu, kai šita tema buvo ten. Nes kaip ir sakiau, jausmas po aborto nevertas skausmo vardo.
Ir pagaliau - seniai taip padaryt reikėjo. Ir tikiuosi po 50 psl šios temos nebeatkurs niekas, nes ji neverta būti supermamų forume.

karosiukai, tu kas ponas Dievas, kad manai turinti teisę spręsti kas turi teisę, o kas ne būti supermamų forume, galų gale nenorėjau pasakyti, bet... kaip sakoma kaip šauki taip ir atsiliepia, kaip dabar jauties, kai TAIP užjautei tos mergaitės tėvus, o dabar?... turbūt supranti apie ką klausiu... nesakau, kad privalai kažką keist savo gyvenime, bet... kažkaip liūdna matyt kaip žmogus nedaro išvadų gyvenime ir visada jaučiasi teisus blink.gif
tu man labai primeni mano vyro seserį, ji mat turi du brolius daunus (čia jos žodžiai apie mano vyrą ir jo dabar jau amžinaatilsį brolį, nes jie gyvenime turi rimtesnių reikalų nei pasirodyt tobulais prieš kaimynus)- bet kai vienas jų žuvo pastatė paminklą širdies formos ir skelbiasi kaip ji jį mylėjo ir kaip mes visi taip nepuolam keršyt tam kuris jį nužudė - žinai žiūri į ją ir liūdna, toks jausmas, kad net ir mirus jam jai svarbu tik viena, kad ji tobulai pasirodytų prieš žmones, o juk netekom mylimo artimo žmogaus... ai tiek to.. matyt nevisiems lemta tai suprast.
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2007 09 15, 08:54)
Jei atidžiau pažiūrėtumėt, ( bet spėju, jūs to nedarėte, nes juk nuoroda "bereikšmė"),
Taip, kad...


Žiūrėjau Mačiau, Ir anksčiau buvau mačiusi, bet niekaip nesuprantu tokių nuotraukų prasmės temoje "po aborto". Suprantu tose, kur apsisprendimas ir pats faktas dar neįvykęs, bet čia... tikrai nesuprantu. Bandoma dar labiau sumurkfyti žmogų, kuris ir taip jau gailisi? Atvesti į protą>> Koks šių nuotraukų tikslas būtent šioje temoje?
Taip, kad...

QUOTE(cute @ 2007 09 15, 23:15)
Ar dėl to, kad moderatorių nuomone moteris po aborto neturi teisės į skausmą, bei supratimą, ar dėl ko kitko?


Panašu, kad ne tik moderatorės nuomonė tokia. Net įstatymiškai už nužudymą yra skiriamas laikas "kalėti", o po to žmogus išleidžiamas kaip galimai suvokęs savo kaltę ir turintis teisę pasitaisyti. Vis dėlto po aborto panašu, kad tokios teisės nebelieka. Nesvarbu kokios aplinkybės.

QUOTE(karosiukas @ 2007 09 16, 07:36)
Žinai, man labiausiai gaila tavo vaikų. daugiau rašyti nebenoriu, ...........

kiek žinau moterų, pasidariusių abortus, nei vienos vaikai nėra idealūs., arba baikštūs, arba cholerikai, labai negeri.

Tam kad vaikas lavintūsi ir suprastų ir orientuotūsi, kad mėsa yra ne iš žmonių arba kad ji nenusileidžia iš dausų.

Tikiuos ši mano žinutė bus kaip išvada ir tikiuos viena iš paskutiniūjų šioje temoje.

po aborto - čia ne skausmas, tas jausmas nevertas skausmo vardo.

svetimo skausmo nebūna - man labai artimas



Gal reikėjo iš viso nieko nerašyt. O dabar... man tiesą pasakius Jūsų vaikų pagailo.

Ar smagu gyventi idealiame pasaulyje? Pačiai būti idealiai ir idealius vaikus turėti? Jūs tik patvirtinate posakį, kad "svetimo skausmo nebūna"... Ir esate labai ryškus tokio posakio įrodymas.

Jūsų išvada bevertė ir bereikšmė. Mano akimis žiūrint.

Ačiū Dievui, kad ne Jūs apsprendžiate kas yra skausmas ir koks jis turi būti ir kada turi teisę egzistuoti. Jūsų nuomonė ir lieka tik Jūsų nuomone.

Būtent "svetimo skausmo nebūna" Jūs ir nesuvokiate. Jums yra tik Jūsų skausmas ir "teisingas" skausmas.
Atsakyti
Neiškenčiau....o siaube,tik įsivaizduot galiu,ką turi iškęsti žmonės,gyvenantįs šalia tokių moterų,kaip karosiukas ...Kas jums gyvenime nutiko,kad jūs tokia,pasipasakokit,gal palengvės...Jums tikrai reikia pagalbos 4u.gif
Atsakyti

Na jau.
Aborta pasidariusi moteris dazniausiai tos pilkos beveides visuomenes akyse liks susitvarkiusi, inteligentiska, intelektuali, susitvardziusi, ne k... kokia, su benkartais. Kol anonimiskai neprasitars kad jai labai gaila. Tada mes paguosime. As sakysiu, gaila man taves, kad anksciau nepagalvojai kas tai yra abortas. Po to atsiras viena dvi cypiancios ir kategoriskos, bet joms turbut vaikai nervus istampe ir jos pavargo. Beto truksta pinigu maistui, busto su vaikais neuztenka, begale kitu smulkiu problemu. O gal be zisdami smegenis isciulpe...
O Galina Dauguvietyte, A. M. Pavilioniene, M. Pliseckaja ir kitos issivaliusios, bei kovotojos uz moters teise i savo kuna taip ir liks garsios, zavios, grazios, istorijos atmintyje su indėliu i pasaulio kultura ir mena. Galesim skaityti ju memuarus ir zavetis. Dauguma pagimdziusiu tris, keturis, penkis vaikus liks nieko nenuveikusios, be indėlio į mena, moksla, pamirstos.
Atsakyti
QUOTE(lera @ 2007 09 04, 20:06)

tik galiu pasakyt yra 100 procentinis kontracep.budas sterilizacija,nenori vaiku prašau paisdarai ir daryk ka nori....

prasau pasakyti, kur lietuvoje oficialiai atlieka sterelizacija?
Nes sis tavo pasisakymas parodo, kad tik tusciai ausinti burna sugebi
Atsakyti
Nors šioje temoje kolkas kalbėjau "solo", bet dabar drįsiu paprieštarauti Nep. Ar būtina, kad kiekvieną dvasios aristokratą žmonės keltų ant pjedestalo? Dažnai tikras grožis taip ir lieka tarsi šešėlyje- tik jo skleidžiamą aurą (ar kaip bepavadinsi) gali pajusti. Panašiai,kaip nuo žmogaus akies lieka paslėpti patys kvapiausi rožės žiedlapiai, skleidžiantys stipriausią kvapą.
Spauda retai aprašo dvasios didvyrius. Nedidelė išimtis- šiomis dienomis lietrytyje aprašyta p. Vaidilutė, iš kurios žurnalistai vos išpešė kuklų interviu. Tai, ką ji daro- nuostabu, bet greitai prarastų vertę, jei kasdien būtų skalambijama spaudoje(neskaičiusioms- ji slapta padeda stokojantiems žmonėms).
Motina, gražiai augindama kūdikius, jau gauna atlyginimą- jų šypsenas, meilaus apsikabinimo švelnumą, pirmus pagalbos mamytei darbelius ir pan. Ar čia reikalingas pjedestalas, žurnalistinis šurmulys?
O dėl garsiųjų moterų- kas žino, ką dabar ištiesų jos jaučia? Ar būtų sugriuvusi žemė, jei Maja būtų praleidusi dalį vieno sezono? Juk mes vistiek būtume ją prisiminę tokią pat-puikią baleriną? Ką jautė jos vyras, kuomet Maja viena priėmė sprendimą(ką jautė kūdikis- verčiau neklauskim). Juk kas atidžiai skaitė, pastebėjo, kad Rodionas nebuvo labai patenkintas žmonos sprendimu, bet stengėsi susitaikyti. Gal ir gerai, kad garsios moterys suklydo (pavadinsiu taip) tik vieną kartą, kad jos nekartojo savo nuosprendžio vėl ir vėl. Ne kiekvienas žmogus gali ištverti motinystės ir tėvystės atsakomybę , sunkumus. Dirbti mylimą darbą- kur kas paprasčiau. Tačiau ar privalu atsikratyti vaiko, kad taptum žvaigžde? Istorija rodo, kad- ne. Manau, kad ir kitomis aplinkybėmis šios moterys priimtų panašų sprendimą. Tiesiog jos nebuvo sutvertos motinystei. Regis p. Galina apie tai savo atsiminimuose minėjo.
Atsakyti
QUOTE(Kupstas @ 2007 09 13, 09:37)
Tais laikais kol vaikas negimes, nieks net nevadino jo kudikiu nuo uzsimezgimo.... Buvo daroma tukstanciai abortu, tik tiesiog tai buvo apsisaugojimo priemone ir jokios statistikos niekas nevede!!!!!!

na ne tik, kad buvo daromas, bet buvo legaliai daromas ir velyvesniame nestume negu dabar ir tam pateisinama priezastis buvo, kad ir prastos gyvenimo salygos.
Atsakyti
[quote=karosiukas,2007 09 16, 07:36]

Žinai, jau anksčiau norėjau tau pasakyti. bet nedrįsau. Bet dabar tu pati prasitarei.
Žinai, man labiausiai gaila tavo vaikų. Ir jie tiek jautrūs, kad net žuvies skrodžiamos bijo. Tikiuosi supranti apie ką aš - daugiau rašyti nebenoriu, ir atsiprašau, kad taip tiesiai šviesiai, bet kitaip pacituot negalėjau...........
manai vaikai geležiniai - ne - jie puikiai jaučia mamą, jos jausmus, nuotaikas. Jie bijo to, ko bijo mama. Jie jaučia viską, juk jų ryšys su motina yra pats pats stipriausias.
Ir manau, kad tai normalu, nes kiek žinau moterų, pasidariusių abortus, nei vienos vaikai nėra idealūs., arba baikštūs, arba cholerikai, labai negeri.


Biauriau tai negalėjote pasisakyti. Po tokio pasisakymo, nei vienas jūsų postas kitose, jautresnėse temose neskamba nuoširdžiai-ne dėl to, kad jūs nepateisinate aborto, bet tuo,kaip jus įžeidėte cute. Pergaug taškotės tulžimi. schmoll.gif
Manau, kad tikrovėje jūs pati esate labai nelaiminga, nes jūs pati buvote savo nelaimės priežąstis ir jūs tai žinote, ir puldama kitą bandote paguosti save. Bet tai neduoda jums teisės dergti kitą žmogų, kaltinti jo tuo, ko jis nepadarė. Jeigu jau ir nesivystantis nėštumo nutraukimas yra abortas, ar vaiko nužudymas, tai... g.gif g.gif g.gif
Geriau gailėkitės ir rūpinkitės savo vaiku, o svetimus palikite ramybėje. Nieks čia jūsų apsimestinio rūpesčio nereikalingas.
Esu tolerantiška, bet jūs peržengėte visas ribas.



Atsakyti
Karosiuk, mieloji- labai tave suprantu ir gerbiu Tavo nuostatą saugoti gyvybę, bet... žmogui neduota teisė teisti, kad ir kaip būtų skaudu ir atrodytų neteisinga. Ir Cute- nedarė aborto. Nesivystantis nėštumas- tai anksti žuvęs vaisius.Jai- didžiulė užuojauta ir palaikymas(dažnai jautresnė moteris prisiima nesamą kaltę). Su tokia bėda kaip Cute, turiu kaimynę- praktikuojamčią pravoslavę. Šiai net dvasininkas aiškino, kad nesivystančio(t.y. negyvo vaisiaus) pašalinimas- jokia nuodėmė.Tik- didelis liūdesys ir praradimo jausmas mylinčiai mamai...viena paguoda- kada nors vėl susitiksi savo angeliuką, Cute.user posted image
Atsakyti
Visi greiti smerkti, o ne to juk Dievas moko.... atjausti ir suprasti.... o tai juk zymiai sunkiau??
Ir siaip, sventuju ir teisiuju siam pasauly tik mazuma.
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2007 09 16, 18:21)
Visi greiti smerkti, o ne to juk Dievas moko.... atjausti ir suprasti.... o tai juk zymiai sunkiau??
Ir siaip, sventuju ir teisiuju siam pasauly tik mazuma.

dievas ir nezudyti moko g.gif
Atsakyti
nezinau, kodel uzsukau i sia temele... unsure.gif Visada visada buvau ir esu kategoriskai PRIES abortus. Aisku, kiekvienos moters apsisprendimo reikalas, ka daryti, kai iskyla toks klausimas ir nesiruosiu as nei smerkti, nei uzjausti. Mano galva reikia galvoti PRIES, bet aisku, galbut lengva man cia kalbeti apie galvojima... unsure.gif MAnau, kad beveik visas savanoriskai pasidariusias abortus seka sazines grauzatis ir tai yra visiskai normalu... Ir asmeniskai as tikrai niekaip nenoriu nei uzjausti, nei gaileti ju, nesvarbu, kodel jos padare si sprendima. schmoll.gif schmoll.gif

Bet... man paciai teko isgyventi sia procedura, nes mano pats laukiamiausias ir mylimiausias vaikelis nustojo vystytis... verysad.gif Buvo klaiku ir ilgai jauciausi nesvari, pazeminta ir dar velniai zino kaip... slykstu... nors neturejau kitos iseities, bet tikrai jausmas pats slyksciausias ir nesvariausias pasaulyje. cray.gif buvo geda pries visa pasauli del to, kad man padare valyma. Jauciausi tuscia, kalta... nors visi visi mane labai palaike ir aciu jiems. friends.gif Iki siol siurpas pereina prisiminus visa tai... Ir neisivaizduoju, kaip galima savanoriskai priimti toki sprendima schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 16 rugsėjo 2007 - 19:37