Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

nuo erkinio encefalito skiepyti galima tik nuo 1 metukų..Mūsų mažylei leido daktarė paskiepyti pirmą skiepą 7 mėn-tai matyt labai paskui pergyveno-skambino kelis kartus ...negalima -jei yra alergija kiaušiniams,vištienai..
beje,noriu priminti,kad nuo Laimo ligos skiepų nera...Bet lengviau tuo,kad pagėrus antibiotikų-viskas praeis be pėdsakų..
Atsakyti
sveikos,mamytes,

vaikus nuo erkiu skiepyja nuo metu laiko,mes irgi pasiskiepijom nuo erkiu,reiks kita savaitele paskiepyti antra karta,o poto po metu.vakcina kainavo 35 lt endemike.o erkiu gali buti ir sode,kur zole atrodo ir nupjauta,bet...geriau isvengti tu vietu,kur ju uzkrestu pilna knibzda,pvz Vingio parkas.del to mes ir nebevaikstome ten,nes vaikui nepaaiskinsi,kad neitu ant zoles.manyciau,del sventos ramybes,pasiskiepykit.skiepai nepakenks.o beto ir laimo liga lengviau persirgs,jei susirgtu.
Atsakyti
QUOTE(augustella @ 2006 05 28, 16:17)
vaikus nuo erkiu skiepyja nuo metu laiko,mes irgi pasiskiepijom

nesuprantu ***** mastau.gif vieni sako, kad nuo metų skiepija, mūsų gydytoja dievagojosi, kad tik nuo 2 metukų galima, tai kaip ištikrųjų doh.gif na bet vienaip ar kitaip šiais metais liksim be skiepo user posted image
Atsakyti
Na mes tai ir dr nesame nei karto skiepyje,tai nežinau,gal ir verta pamastyti g.gif o ar dar ne per vėlu......
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 05 28, 16:54)
Na mes tai ir dr nesame nei karto skiepyje,tai nežinau,gal ir verta pamastyti  g.gif  o ar dar ne per vėlu......

nu tai kad jau vėlokai user posted image aplamai skaičiau, kad pirmą skiepą reikia daryti spalio, lapkričio mėnesį cool.gif o to skiepo veikimas prasideda tik po antro skiepo unsure.gif tai ką jau beskiepysi, kad jau erkių gyvavimo metas prasidėjes, tai jei dabar pradėsi skiepytis tai skiepas veiksmingas pataps tii vos ne ant žiemos biggrin.gif tai kam jau bereikia user posted image
Atsakyti
as skiepyjau balandzio gale,o dabar po savaites reiks skiepyti,ir jau imunitetas bus.man atrodo,kad, nepakenks,jei ir dabar pasiskiepysit,tik siek tiek veliau imunitetas bus.
Atsakyti
QUOTE(augustella @ 2006 05 28, 17:09)
jei ir dabar pasiskiepysit,tik siek tiek veliau imunitetas bus.

tai užtat, kad vėliau smile.gif reikia, kad jau dabar būtų rolleyes.gif na aš tokios nuomonės, kad jau šiemet nebeverta skiepytis user posted image kam bereikalo pinigėlius mėtyt juk tas skiepas suveis po laiko unsure.gif
Atsakyti
Imunitetas susidaro 2 savaitės po antrojo skiepo. As saviškę praeitą savaitę antrą kartą paskiepijau, manau jei yra būdas apsaugot vaiką nuo, kad ir nelabai dažnos, bet visgi pasitaikančios ligos tai kodėlgi ne.
Atsakyti
O mums poliklinikoj aiškino, kad reikia skiepyti 2 kartus: pačioj pavasario pradžioj, po to rudenį, po 40 Lt. Ir mums siūlė nuo metukų. Ir sakė, kad šis skiepas visai neskausmingas, reakcijų nebūna. Po skiepo imunitetas lieka atrodo 5 metams mastau.gif ir jeigu po 5 metų susirgtų, tai lengvesne forma, negu visai neskiepytas. Tai gal ir verta apsisaugoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuka: 29 gegužės 2006 - 22:08
mes paskiepijom savo mažiukę. Ir vakar jau gavo antrą skiepą. Manau geriau paskiepyti, nei paskui sukti galvą ir pergyventi kokia ta erkė buvo. doh.gif
Vakar paskiepijom ir dičkę, kartu su sese neskiepijom nes tuo metu sirgo. Dabar abi bus nors kaskiek apsaugotos ax.gif
Atsakyti
nu perskaiciau ir mums aktualia temute.Gyvenam uzsienyje,tai galiu rasyti tik mudvieju yspudzius is vakaru!Mano dukrytei jau 2,8meto,pamenu pirma apsilankyma pas vaiku gydytoja y aky krito didelis europos zemelapis ant sienos,kur zymimos teritorijos,kur gausu erkiu ir su jom susijusiu ligu.Lietuva ten ypatingo pavojingumo zona!Tiems kas gyvena ne didmiesciuose ir myli gamta-butina skiepintis.Taip buvo mano gydytojo patarta.Jis tikrai domejosi,prie manes skambino kolegoms,konsultavosi,ieskojo internete informacijos bet skiepinti tik siais metais leido.Tai va,per du men.paskiepijo 3 kartus ir dar kart po puses metu reikes.Ir dabar skiepas jau veiksmingas.Kiekvienas skiepas atsizvelgiant y tam tikras aplinkybes butinas.Niekada neatleisciau sau atsitikus nelaimei,ir turbut visa gyvenima prikaisiociau sau,apie pavoju zinojau-bet nieko nedariau.
Atsakyti
Na mums irgi būtų neblogai pasiskiepyti, bliamba gal kiek per vėlai sugalvojau doh.gif verysad.gif Tai ar apsimoka skiepyti dabar ar jau geriau kitais metais, gal kas žinote. Nors jei skiepas veiksmingas 3 ar 5 metus kaip kažkas rašė, tai gal ir šiemet paskiepijus kad ir vėliau nauda bus - nebereiks kitais metais g.gif Mes tai dažnai lauke būname - tai sode, tai kaime, gal geriau apsidrausti Dabar prisiminiau, kad vienai mano pažystamai erkė įsisiurbė vasarą, o erkiniu encifalitu ji susirgo tik per Kalėdas!!!Pasirodo ir taip būna.
Atsakyti