Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

Manau, jei galima išvengti tokios baisos ligos kaip encifalito ir pasiskiepyti tai kam žaisti su likimu. Ypač jei mėgstate būti gamtoje.
Mes irgi pasiskiepijom. Iš pradžių galvojom paskiepyti vaiką, bet paskui nusprendėm pasiskiepyti visa šeima. Aišku gal truputį per vėlai susigriebėm. Kažkaip pavasarį dar nelabai galvoje buvo tokie padarai kaip erkės, bet kai vyro sesers mergaitei įkando erkė, susirūpinau, pradėjau domėtis šia liga, pasekmėmis ir dar pasikalbėjus su gydytoja nusprendėm visi skiepytis. Juolab, kad po erkės įkandimo gali būti pasekmės visam likusiam gyvenimui.
Po pirmo skiepo imunitetas dar neigijamas, po mėnesio reikia skiepytis dar kartą ir tuomet tik praėjus dviem savaitėms jau yra imunitetas. Šį laikotarpį, mes naudojam purškiamus prieparatus nuo erkių, bet jau liepos viduryje turėsime imunitetą.
Visiems patarčiau skiepytis. Gal su gydytoja pasikalbėjus lengviau bus apsispręsti. O skiepas kainavo 35 Lt vaikui, suaugusiam keliais litais brangiau.
Atsakyti
Gyvenam vidury miesto, praktiškai ant asfalto... Lopinėlis žalumos tėra darželyje... nu pievutė, keli krūmeliai ir vsio... o vat jau du kartus (pernai ir užpernai) iš darželio gryžo su prisisiurbusia erke blink.gif Šiemet nerizikavau -užteko ir tuos kartus streso ir nerimo- stebėk paskui, trydaliok- paraudo/neparaudo unsure.gif Paskiepijau... Vienas skiepas, kitas po mėnesio... Imunitetas susidaro 2 savaitės po antro skiepo... Kitamet užteks vieno skiepo ir jau bus trim metams imunitetas... Mokėjau už vieną skiepą 37, o už antrą jau 40- pabrango per mėnesį....
Atsakyti
Tai vat, kad nereikia nė miško, erkių ir žolėse užtenka sad.gif
Atsakyti
Nuo erkinio encefalito skiepijami vaikai nuo 1 metų. Kaina skiepų vaikui-38 lt. (mums tiek kainavo). Skiepyti galima dviem schemom t.y.: pagreitinta- pirmas skiepas-antras skiepas po 2 savaičių- 3 skiepas dar po mėnesio. Kitas variantas: pirmas skiepas-2 skiepas po mėnesio- 3 skiepas dar po 3 mėnesių.
Atsakyti
As paskiepijau abi mergaites ir dabar ramu. Nes vena vasara aptikau erke vaikui uz ausies isisiurbusi, tai streso paturejau.
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2006 05 15, 17:46)
mes tai skiepijom savo maziu nuo erkiu.del sventos ramybes. pernai reikejo du kartus skiepyti,kainavo vakcina apie 35lt.siemet pakartosim skiepa.paskui praejus 3 metams.



Aš irgi noriu skiepyti savo mažių nuo erkių.
Po pirmo skiepo sakė turi praeit 9 mėn po to darys antrą skiepą ir tada tik po 3 metų dar vieną. Ar aš gerai supratau ?
Vyras tai sako, kad gal neskiepyt, bet mes dažnai būnam sode, o ten tikrai gali įsisiurbti erkė.

O nuo šitų skiepų kokios pašalinės reakcijos nebuvo?
Atsakyti
Is vis pasimeciau doh.gif nebe zinau ir ka daryti pasiskaicius jusu komentarus,labai norejau paskiepiti savo mazyte,bet gyd.atkalbejo sako nereikia kam g.gif o visdel to galejau neklausyti jos dabar labai gailuosi doh.gif dabar jau turbut velu teks pradeti nuo rudens skiepiti
Atsakyti
aha,mes irgi daznai gamtoj bunam ir i kaima nuvaziuojam,o apie tas rupuzes erkes visai pamirsom blush2.gif doh.gif kadangi jau siemet per velu,tai reix rudeni butinai paskiepyti,kad kitai vasarai vyskas butru ciki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vytule @ 2006 06 07, 21:36)
"Nuo erkinio encefalito skiepijami vaikai nuo 1 metų. Kaina skiepų vaikui-38 lt. (mums tiek kainavo). Skiepyti galima dviem schemom t.y.: pagreitinta- pirmas skiepas-antras skiepas po 2 savaičių- 3 skiepas dar po mėnesio. Kitas variantas: pirmas skiepas-2 skiepas po mėnesio- 3 skiepas dar po 3 mėnesių."

Aga ir mes ta pati girdejom... bigsmile.gif Tai manau, kad dar nevelu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 04 22, 18:38)
Gal galit kas pasakyti,kuriuose Lietuvoje  regionuose paplites erkinis encefalitas,as atvaziuosiu tik rugpjuti keletai savaiciu ir noriu  vaikus i miskus grybu rinkti nusivest, o dabar jau bijosiu.


Pažiūrėk čia http://www.endemik.l...m20040413115156
Atsakyti
As irgi jau metus svarstau, ar skiepyti vaikus, ar ne....lakstau paskui kaip vista: ten neikit, ten negalima doh.gif tuoj paranoja susirgsiu... Jau tiek priskiepyta, vaistu priserta.
Pati jei tik i miska ilendu, tai be viesnios neapseinu, bet kol kas nepasitaike sergancios erkes, tai ir pati delsiu. g.gif
Atsakyti
As taip pat vos is proto neisejau, kol nepaskiepijau savo maziukes. Visur vaidenosi erkes, kol vyras, pagailejes mano nervu, griebe mane uz pakarpos ir nupempe mus pasiskeipyti. ax.gif Patikekit, grizo ramybe biggrin.gif Pasiskiepijom praejusi pavasari, o siais metais pasiemem po trecia skiepa. Dabar daug ramiau vykstam i gamta ir dukryte gali labiau atsipalaiduoti isvykoje, kai nevaikstau is paskos nurodynedama, kad ten negalima, ten negalima ir pan. rolleyes.gif
Atsakyti