
saliero stieba tai ta prasme gumbas ? ar kotai be lapu ?

Norėjau paklausti,
kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi
ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER
,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka

ėti,nesu kepusi

Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER



Jautienos ir lęšių troškinys
500 g maltos jautienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
200 g pievagrybių, supjaustytų riekėmis
1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių
1 saliero stiebas, supjaustytas riekėmis
1 morka, supjaustyta riekėmis
1 puodelis nevirtų lęšių
3 puodeliai vandens
1/4 puodelio raudono vyno (nebūtinai)
1 lauro lapelis
2 v. š. smulkintų petražolių
1 a. š. druskos
1 kubelis jautienos sultinio
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
Dideliame puode apkepti faršą su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva. Suberti pievagrybius ir dar pakepinti. Įmaišyti likusius ingredientus, užvirti, primažinti ugnį ir virti uždengus, kartais pamaišant, kol lęšiai suminkštės (apie 40 min.). Išimti lauro lapelį ir patiekti.
P. S. vyno ir saliero nedėjau (nes neturėjau), bet ir be jų gavosi labai skaniai


QUOTE(pince @ 2007 01 18, 12:09)
Norėjau paklausti,
kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi
ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER
,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka 

ėti,nesu kepusi

Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER


Dėl lašinukų įdaro patart nieko negaliu, tačiau cinamoninių bandelių tešla tai tikrai tikrai netiks - juk ji saldi labai...
daryk geriau iš Močiutės tešlos receptų, turėtum juos rast temelėje "Tešlos, padažai ir kt." ar panašiai skamba...
Papildyta:
QUOTE(daffni @ 2007 01 18, 12:38)
tokius matavimo puodelius aš turiu, bet va ruošiuosi šeštadieni ir svarstyklių paieškoti

As turiu neblogas svarstykles, va tokias (arba labai panasias).
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu

Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...
Ikisiu savo trigrasi del dienu "ne kepiniams".
Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus


Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu

As vakar vakarienei kepiau manu apkepa. Tai Mb sako, ka tu ci aman pyraga vakrienei duodi
. Kadangi dejau puse cukraus, tai tikrai nesigavo saldus ir su jogurtu lapnojo apsilaizydamas


QUOTE(xmarx @ 2007 01 18, 12:55)
Ikisiu savo trigrasi del dienu "ne kepiniams".
Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus
Bent jau vienas is paaiskinimu, kodel patyrusios kepejos turejo bedu vakar
Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu
Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus


Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu

Nu, tada aš kažkokia nenormali arba su mėnuliu susipykus, nes man vakar labai skanus Dunojaus pyragas gavosi


QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 11:06)
mamushka, ne ne gumbas
Gumbas - ta būtų saliero šaknis, o stiebai (ar kotai) atrodo taip:

Ir vartoti juos reikia be lapų


Ir vartoti juos reikia be lapų

sonatina, ar labai didelis skonio skirtumas tarp šaknies ir stiebų? klausiu, nes stiebų pas mus labai retai būna, o šaknų - praktiškai visada

QUOTE(Katu @ 2007 01 18, 11:45)
As turiu neblogas svarstykles, va tokias (arba labai panasias).
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu
Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu

Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...




į temą:








pince, džiaugiuosi, kad tavo meniu tapo įvairesnis
O dėl lašinukų ir aš negaliu patarti, nes dar niekada nepirkau jų (o ir bandelių su lašinukais nekepiau...
) Gal kurios kitos merginos galės padėti
Tešlą, kaip ir siūlo Katu, rinkis geriau Močiutės
Katu, reikia ir man pasidairyti tokių svarstyklių
xmarx
agotai, džiaugiuosi, kad apkepas - pyragas patiko
yuki, skirtumas maždaug kaip tarp bulvės ar morkos ir agurko
Gumbas toks gana krakmolingas, o stiebas traškus
Ką tik nusipirkau pakelį stiebų (pagaliau normalesnė kaina
), reiks dabar visur dėti, nes man jų skonis labai neblogas
O gumbai man irgi patinka, ypač sriubose ir troškiniuose...



Tešlą, kaip ir siūlo Katu, rinkis geriau Močiutės

Katu, reikia ir man pasidairyti tokių svarstyklių

xmarx

agotai, džiaugiuosi, kad apkepas - pyragas patiko

yuki, skirtumas maždaug kaip tarp bulvės ar morkos ir agurko





beje, apvirta sakni supjaustyta riekelm, labai skanu apkepti pavoliota miltuose,