http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
as ir rugpjucio men eisiu sito tyrimo darytis...
sake sesele, jei skaitai internete atsiliepimus, tai neissigask, nes ten nera taip baisu, kaip raso

As dariausi GTL 16 savaite, rezultatas pogliukozes buvo 7.3. Gine susiparino ir nusiunte pas endokrinologe. Ji paziurejo, pasake, kad viskas norma, gal testas buvo kiek per anksti darytas ir liepe dar karta daryti liepos pabaigoje, bus 25 savaites, tada sake bus galima ir kazkokias isvadas daryti. O siaip liepe nesiparinti

Vakar dariausi si testa, na gliukoze isgert nebuvo sunku,nes megstu saldumynus
tik veliau man neleido vaiksciot teko sedet visas 2 valandas ir buvo man negera kazko,gal kad ant "tuscio skrandzio".Beje man neleido ryte nei valgyt nei vandens gert ir per tas 2 laukimo valandas taip pat neleido vandens gert.O rezultatas pries gliukoze 3.76,o po gliukozes 3.79,beveik jokio skirtumo.Tai kiek supratau saldumynus galiu valgyt

man taip pat po tos gliukozes pasidare silpna, prasedejau beveik visa laika, nes akyse raibo
gal del to kad nevalgius, nes pusryciai man svarbiausias dienos valgymas
rezultatu dar nezinau

As vakar nunesiau slapimo tyrima, tai gydytoja pamaciusi cukru slapime vos 2,8 iskart liepe sian is ryto darytis GTT, taciau sakiau jai, jog tikrai bus pas mane viskas ok, nes giminej neturiu serganciu cukralige, na bet kad butu ramiau pasidariau, katik gavau atsakymus : Pirminis - 3,7, po gliukozes gerimo po 2h - 3,5. Taip kad kuo puikiausi tyrimai. Manau nutare ji daryti si tyrima plius todel, jog priaugau jau 24kg
ir kojos rankos patinsta bei maziukas didesnio svorio. Mums 35sav

Nu va pasiskaičiau temą ir supratau kad mano gydytoja eilinį kartą numuilino tyrimą. Mano močiutė sirgo diabetu, tai nuolat gydytojai primindavau, kad padarytų tyrimus. Tai 26sav. man buvo atliktas pats paprasčiausias tyrimas: paėmė kraujo iš piršto, sulaukė atsakymo 4,5 ir parašė kad Gliukozės tolerancijos tyrimas atliktas. Pasakė, kad viskas normoj. Va kaip pas mus čia viskas paprasta, jokių gliukozių, pakartotinių tyrimų ir t.t. Reiks kitą vizitą reikalaut pilno tyrimo

QUOTE(Erina @ 2009 07 23, 14:24)
Nu va pasiskaičiau temą ir supratau kad mano gydytoja eilinį kartą numuilino tyrimą. Mano močiutė sirgo diabetu, tai nuolat gydytojai primindavau, kad padarytų tyrimus. Tai 26sav. man buvo atliktas pats paprasčiausias tyrimas: paėmė kraujo iš piršto, sulaukė atsakymo 4,5 ir parašė kad Gliukozės tolerancijos tyrimas atliktas. Pasakė, kad viskas normoj. Va kaip pas mus čia viskas paprasta, jokių gliukozių, pakartotinių tyrimų ir t.t. Reiks kitą vizitą reikalaut pilno tyrimo 

Matai, cia nuo gydytojos priklauso, pvz manoji tai kas menesi mane bado, vis daro tai bendrus kraujo tryimus tai siaip visokius papildomus, bet as nepriestarauju, juk apsidrausti reikia. Nes pvz mano brolienei nera dare jokiu papildomu tyrimu tokiu kaip sis GTT, toksoplozmozes,citomegalo ir pan... jai kelis kart tik paeme bendra kraujo tyrima ir tiek. Ji per visa nestuma nei vieno vitamino nera isgerusi, nors laukesi visa ziema, gydytoja jai sake, jog tai chemija ir to nereikia.. tai va, visgi kaip ir minejau tai priklauso pas kokia gydytoja lankaisi..
QUOTE(adeima @ 2008 05 10, 20:32)
Man irgi panašūs rezultatai buvo. Prieš - 5,05, po - 4,26 irgi viskas liuks. O gydytoja priežastį labai gerai pakomentavo: tokius tyrimo rezultatus vadina "supykusia kasa" - paprasčiausiai ji gerai dirba ir gavus iš karto tokią didelę dozę gliukozės ir padirbėjo kaip pasiutus 

Geras komentaras

Visgi nusiuntė mane gydytoja tam GTT, nes apžiūrėjo, kad liežuvis baltas (nesuprantu, gal čia vienas iš debeto požymių

Tai rezultatai apytiksliai lygūs 4,39 (ryte) ir 4,38 po 2 val. Loborantė sakė, kad sakaičius galima apvalinti, tai reikštų 4,4 (pirminis) ir 4,4 (po gliukozės). Dar minėjo, kad po gliukozės "krūvio" rezultai turėtų nors ir nežymiai bet padidėt.
Čia turbūt ta "supykusi" kasa taip pasidarbavo. Eisiu tik po 2sav. su šitais skaičiais pas gydytoją, tikiuosi neprikibs.
QUOTE(Naujamarte @ 2009 07 12, 01:05)
As dariausi GTL 16 savaite, rezultatas pogliukozes buvo 7.3. Gine susiparino ir nusiunte pas endokrinologe. Ji paziurejo, pasake, kad viskas norma, gal testas buvo kiek per anksti darytas ir liepe dar karta daryti liepos pabaigoje, bus 25 savaites, tada sake bus galima ir kazkokias isvadas daryti. O siaip liepe nesiparinti 

tai kad sake sita tyrima ir yra geriausia daryti 25-26 nestumo sav...

Papildyta:
o GTT man dare siandien..niu as tai jokio poveikio, isskytus alki

taiiip, kiek gydytojų, tiek nuomonių. maniškė irgi neliepė jokių kitų tyrimų darytis išskyrus šlapimą kaskart ateinant ir kraują kelis kartus. dabar ji atostogauja, tai kita ginė pakraupus liepė staigiai gliukozę tirtis...
suprasi čia jas
tik tikiuosi, kad viskas bus gerai

Sveikos
Turiu klausima: kaip turi atrodyti ta gliukoze. Gine liepe nusispirkti 75g gliukoze, sake reiks gerti tirpala, tai man prikti miltelius ar skysti kazkoki?

Turiu klausima: kaip turi atrodyti ta gliukoze. Gine liepe nusispirkti 75g gliukoze, sake reiks gerti tirpala, tai man prikti miltelius ar skysti kazkoki?