Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikus atakuoja kosulys

Maniškis pradėjo kosėti nuo kokių 10 mėn. Pediatrė tyrimų nedarė, niekur nesiuntė tik antibiotikus, visokius homeopatinius vaistukus išrašinėjo, žiemą liepė drėkinti patalpą ir dar visokių neįtemą patarimų davė, jau net neatsimenu. O vaikas kosėjo kaip kosėjęs. Kol sulaukęs 2 metų atsidūrė reanimacijoje - astmos priepolis. Taigi, į ilgalaikius kosulius reikia labai rimtai žiūrėti: atlikti tyrimus, jei jūsų pediatrui "nesiseka" gydyti kreiptis į vaikų pulmonlogą. Mums tie kosuliai buvo sunkios ligos pradžia.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2005 09 07, 12:03)
naktis, o vaikas kosti be perstojo- ispudis toks, kad jai tiesiog persti, kutena gerkle ir ji kosti.
kaip galima greitai ir efektyviai padeti tokiu atveju?

Aš tokiu atveju duodu saviškiams čiobrelių sirupo šaukštuką. Neilgam, bet padeda.

QUOTE(Danguole55 @ 2005 09 09, 14:00)
Mums labiausiai padeda ACC miltukai  thumbup.gif

Mano vaikams ACC irgi labiausiai padeda.

Atsakyti
Yra toks augalas - jeronimas, gana stipriai kvepiantis (kai kuriems - smirdantis). Sakoma, kad jis labai padeda kosintiems, sergantiems bronchitu. Susigundžiau tuo jeronimu ir aš. ax.gif . Pastačiau vazonėlį prie vaiko lovelės, pamaniau - blogiau nebus. Gal sutapimas, bet per visą praėjusią žiemą nesirgo.
Atsakyti
Apie tą jeronimą ir aš esu girdėjus.Kiek žinau,tai jis tikrai padeda,bet vaikas gali būti alergiškas,tai reikia labai atsargiai.Tiesiog pamėginti pastatyti ir stebėti vaikelį.
Atsakyti
QUOTE(odė @ 2005 09 11, 19:00)
Apie tą jeronimą ir aš esu girdėjus.Kiek žinau,tai jis tikrai padeda,bet vaikas gali būti alergiškas,tai reikia labai atsargiai.Tiesiog pamėginti pastatyti ir stebėti vaikelį.

Teko skaityti, kad jei pelargonijos kvapas žmogui patinka (jeronimas yra pelargonija), tai jos turėtų jam tikti. O dėl alergijos, tai be abejo, reikia būti atsargiems. Jeronimo ir arbata turi gydomąjį poveikį, bet ar galima duoti vaikui, tai nežinau. Beje, vaistai UMCALOR gaminami iš pelargonijos (bet ne tos, kur balkonuose žydi) šaknų.
Atsakyti
na mes irgi vargstam su kosuliu, apskritai jis mūsų " Blogas " draugas, biški kas tuoj pat prikimba cry.gif bet mabdysiu patempti vaikelį medumi, gal padės, bet kaip tai padaryti irgi problema, ar jis duosis klausimas?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 09 11, 16:26)
Aš tokiu atveju duodu saviškiams čiobrelių sirupo šaukštuką. Neilgam, bet padeda.
Mano vaikams ACC irgi labiausiai padeda.

Kaip tas čiobrelių sirupas vadinasi? Ir kokio amžiaus vaikams ACC miltukus jau galima duoti? Man asmeniškai ACC tabletės nepadėjo...
Atsakyti
Tiek daug gerų patarimų, tačiau būtų gerai, kad prie jų parašytumėte kokio amžiaus vaikui jie tinka. Aš ir galvoju ištept padukus eukalipto tepalu ir apmaut kojines, bet ar 5 mėn leliui galima? Gal galima ir krūtinytę tept? Kosi baisiai kol užmiega, o ir sloga drauge...
Atsakyti
Mes 6 mėn pradėjom kosėti, gerklytė buvo net su žaizdelėm ir visas susirgimas per vieną vakarą, prasidėjo kosulys ir viskas cry.gif .Mums labai padėjo ACC sirupėlis ir Eucobal-Balsam S (juo reik patept išoriškai gerklytę, pėdutes, nugarytę), taip pat Prospan mikstūra mirksiukas.gif . Laimei nekarščiavom, tad antibiotikų išvengėm biggrin.gif
Išgijom per 3 dienas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura 22: 15 spalio 2005 - 18:11
Mergaitės, bet va ka daryt su 10 dienu mano mergytė, prieš gimdyma ir gimdymo metu aš buvau labai peršalus, tai matos ir mano mergyte nuo manes užsikretė, pradžioj čiaudėjo, o dabar retai bet jau pradeda koset. Gal jus žinot kas tokiam leliukui galėtu pagelbėt? I gydytojus kažkaip nesinori kreiptis...
Atsakyti
QUOTE(renaciukas25 @ 2005 10 21, 11:50)
Mergaitės, bet va ka daryt su 10 dienu mano mergytė, prieš gimdyma ir gimdymo metu aš buvau labai peršalus, tai matos ir mano mergyte nuo manes užsikretė, pradžioj čiaudėjo, o dabar retai bet jau pradeda koset. Gal jus žinot kas tokiam leliukui galėtu pagelbėt? I gydytojus kažkaip nesinori kreiptis...

Net negalvok nesikreipt į gydytoją- tokiai mažiulei būtina rimta gydytojo priežiūra, nes jinai neturi jokio imuniteto ir pati greitai su ligos sukelėjais nesukovos. Svarbu, išvengti komplikacijų ir teisingai gydyti, o tai tau patars tik vaikučio gydytojas.
P.S. Parašyk, kaip sekėsi gydytis rolleyes.gif
Atsakyti
reikia butinai kreiptis i gyditoja nes kad poto neprisisauktum nelaimes tai nejuokas tokia maza mano pirma karta su kosuliu susirgus buvo 2 men.ir tai jau gyditoja stebejo kad kosulys nepereitu i plauciu uzdegima tad nejuokauk ir kviesk gyditoja
Atsakyti