Įkraunama...
Įkraunama...

Avalynės priežiūra

O aš manau, kad čia kokybės inspekcija nepadės, juk tie batai be broko, o kad nusipirkai siaurus, netinkančius tavo kojai, tai sorry- turbūt esi pati kalta. Tavo vienintelė išeitis šioje situacijoje tiesiog juos pratampyti (nemažai gerų pasiūlymų jau parašė ), jei tai odiniai tiikrai padės, o pardavėjos irgi negražins pinigų, nes kiek supratau irgi ne jų kaltė sad.gif Taigi nenusimink ir bandyk ieškoti išeities wink.gif
Atsakyti
man irgi panasiai buvo su tais batais. tai nunesiau atgal i parduotuve ir pasakiau kad man jie mazi. kadangi didesnes ismeros nebuvo, tai grazino pinigus clap.gif
Atsakyti
nezinau man pakeite batus ir jau nesiojau 10 d ,bet su cekiu pakeite ir tiek .
Atsakyti
g.gif Pirmiausiai, mamyte, tai kuo greičiausiaiį parduotuvę. jei ten nieko nepeši, tai galiu pasiūlyti ir aš vieną būdą: apsimaunį šlapią , storenę kojinę, auniesi batus ir pirmyn pasivaikščioti po namus. Man padėjo jau ne kartą. Gal ir tau padės tongue.gif
Atsakyti
Nu nelabai suprantum kam bandyti pratempineti batus,
jei nuos paprasciausiai galima grazinti i parduotuve.
Manau pratampyti batai vistiek jau nebetokie, o pinigus
didelius moket ir veliau dar pratempinet neverta, Nebe
tie laikai, kai batai buvo deficitas ir kai reikdavo batus
pratempineti arba i prieky konors prisigrusti, nes didoki doh.gif
Atsakyti
visiskai tau pritariu eglek. labiau apsimoka pasikeisti, nei bandyt kazkaip juos pratampyt. bereikalingas vargas ir batai jau nebetokie kaip buvo. o pakeisti privalo nors ir nenori tongue.gif yra tokios kaip vartotojo teises ir galima grazint per 14 dienu jei turi ceki thumbup.gif tai bek greiciau i parduotuve jei dar nesibaige terminas. parasyk jei pasikeisi biggrin.gif
Atsakyti
Žinoma, kad grąžink tuos batus. Kad ir pratampysi juos, vis tiek, manau, nebus labai patogūs... g.gif . O ir išvaizda, manau nukentės... Vis tiek tu jais nebūsi patenkinta g.gif.
Atsakyti
QUOTE (ENIGMA @ 2004 11 06, 20:49)
VALSTYBINE NE MAISTO PRODUKTU INSPEKCIJA

KONKRECIAI TAVO ATVEJIS... smile.gif

Jei jie nepakeis bus visiskai teisus... wink.gif

Pirkėjai dažnai kreipiasi į Valstybinę ne maisto produktų Inspekciją, pateikdami tokį klausimą: jeigu pirkėjas nupirko batus, kurie pagaminimo trūkumų (defektų) neturi, tačiau pirkėjas juos apsiavęs jaučia diskomfortą (spaudžia pėdą, jaučiamas pėdos skausmas, batai trina kojas, smukčioja ir kt), tai yra, batų forma ir modelis neatitinka to pirkėjo kojos formos.
Ar turi teisę pirkėjas tokius batus grąžinti į parduotuvę?
2003-10-17
Valstybinė ne maisto produktų Inspekcija informuoja, kad vadovaujantis Daiktų grąžinimo ir keitimo taisyklių 14 p. (Žin., 2001, Nr.58-2105) „jeigu pirkėjui nepatinka nusipirktos prekės forma, dydis, spalva, modelis ar komplektiškumas, jis turi teisę per keturiolika dienų nuo ne maisto prekių pardavimo dienos, jeigu pardavėjas nėra nustatęs ilgesnio termino, pakeisti ją analogiška preke. Jeigu pardavėjas neturi pakeitimui tinkamos prekės, tai pirkėjas turi teisę per 14 dienų grąžinti prekę pardavėjui ir atgauti už ją sumokėtus pinigus“. Tų pačių taisyklių 16 p. nurodo kad, „pirkėjas gali pasinaudoti šių taisyklių 14 punkte nustatyta teise, jeigu prekė nebuvo naudojama (dėvima), ji nesugadinta ir nepraradusi prekinės išvaizdos. Prekės ar jos pakuotės išvaizdos pakeitimų, kurie buvo būtini norint apžiūrėti prekę, negalima laikyti esminiais prekės išvaizdos pakeitimais“. Paaiškiname, kad pirkėjas prieš nusiperkant batus, gali laisvai pasirinkti batų gamintoją, modelį, dydį bei batų prekinę išvaizdą. Be to pirkėjas perkamus batus privalo gerai apžiūrėti, pamatuoti ir įsitikinti ar pasirinktas batų dydis, jų forma atitinka kojos dydžiui ir formai. Šis atitikimas kiekvienu konkrečiu atveju pasiekiamas tik pirkėjui atidžiai renkantis ir matuojantis avalynę. Tai numato Mažmeninių prekybos taisyklių (Žin., 2001, Nr.51-1778) 25.6 punktas „pardavėjas privalo sudaryti sąlygas pirkėjui apžiūrėti prekę, ją pasimatuoti. ar patikrinti, kaip ji veikia, arba pademonstruoti, kaip ją naudoti, jeigu tai įmanoma atsižvelgiant į prekės pobūdį“. Taip pat pardavėjas privalo suteikti pirkėjui būtiną, teisingą ir visapusišką informaciją apie parduodamas prekes.

Akcentuoju ji juos nesiojo.... sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE (daivada @ 2004 11 07, 12:39)
viskas, uzkniso juodai. tevai aiskinasi su mano vyru, jei jis grizta veliau namo, aiskinasi, kodel jis daro taip o ne kitaip. kad jis mano vyras ir tai as tureciau su juo aiskintis, tai nikam ne i galva tokia mintis neateina. noriu i bendrabuti. daugiau pinigu neturim kad nuomotumes kambari. as dar studente dirba tik vyras. padekit!!! as tuoj isprotesiu  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif parasykit ka nors apie ta bendrabvuti. juk nera taip nepakenciama wub.gif o gal geriau kraustytis pas anyta? o kaip vaikas? jam ir darzelis bus naujas. nezinau ka daryti  g.gif

pazistamas jausmas
mes gyvenam bendrabutyje - aplinka liuks, tik mokesciai galetu but ir mazesni, nes bute yra skaitliukai, o benderyje skaiciuoja nuo zmogaus. Bet del sventos ramybes, manau keliolika litu esmes nesudaro.

o pas anyta, manai pyragai laukia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airara*: 09 lapkričio 2004 - 20:39

Разносить можешь, хорошее средсво САЛАМАНДРА, для разноски обуви
Atsakyti
Dėl batų tai tikrai patarčiau eiti pirma į parduotuvę. Buvo vyrui pernai atvejis, kai jis "Danijos" parduotuvėje nusipirko batus, tai matavovi buvo viskas ok, bet kai pavaiksčiojo kokią savaitę pamatė, kad tie batai yra kažkokie nepatogūs, jam labai po jų skaudėdavo pėdą. Tai net gerokai patrynęs batus visą savaitę, su čekiu nuėjo į parduotuvę ir prašė gražinti pinigus už batus. Aišku pradžioje pardavėjos labai spyriojosi, tipo pats kaltas, kad mažus išsirinkai ir t.t. Bet batai tai buvo nemaži, tik labai nepatogūs. Tai jis supyko, išsikvietė vedėją, pradėjo su ja aiškintis, pasakė, kad kažkoks nenormalios formos padas nuo kurio gelia pėdą ir jam netinka tie batai, jie traumuoja koją. Tai vedėja iškart pasakė, kad tokiu atveju gražinam pinigus. Na gal pernai kitoks įstatymas dar buvo, bet pinigus jam gražino, nors batai tikrai buvo panešioti. Vėliau per pažystamą draugą sužinojo, kad būtent tokio modelio batai tikrai buvo pagaminti su neteisingos (netipinės) formos padais ir kad vėliau visa batų partija buvo gražinta gamintojams ar tiekėjams. Taigi kartais pardavėjos žino, kad batai turi nepastebimą broką, tik nenori gražinti pinigų, o kartais gali ir nežinoti. Bet pabandyti gali. Gali net nesakyti kad batai spaudžia, pasakyk, kad negali nešioti nes pėdą skauda wink.gif Aišku čia melas, bet pinigų irgi gaila.
Atsakyti
Oi mamkos kiek as prasitampiau jau su tais batais teisybes ieskodama doh.gif ir pazystamu netycia kokybes inspekcijoj atknisau,tai jie man dave dvi iseitis tipo: arba pildyt ilga anketa ir poto palikt batus men. laiko ekspertizei dry.gif arba nesti pas ju rekomenduotus batsiuvius ir sneketis su jais blink.gif
tai va men. man pasirode per ilgas laiko tarpas mad.gif , o ir batu tokiu ieskojau labai ilga ir jie man labai patinka , rolleyes.gif
tai va nunese mano batus batsiuviams ,o tie paziurejo ir dave putu odai suminkstinti , tuo viskas ir baigesi, dabar jau po truputi pradedu dziaugtis gyvenimu tongue.gif
ir visai batai neisklero,o ir as laiminga laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Aciu visoms uz patarimus jie tikrai buvo labai naudingi wub.gif bis.gif bis.gif bis.gif
Atsakyti