Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

Per didelis sterilumas ner gerai, maniske ropineja ir vargo nemato. Grindis plaunu viena karta dienoj ir pavalau karts nuo karto, jei labai pridergia laugh.gif laugh.gif
Pas mus irgi parketlentes, jos saltesnes nei tikras parketas, o puse buto plytelem isklota, irgi salta. Bet nebuvo dar mano maze persalus si rudeni, sakyciau grudinasi mergina. Man ant grindu salta, o jai ne clap_1.gif
Del to, kad viska burnon kisa, cia jau neisvengiama, ji visus trupinius rankioja, o ka daryt, visi pro tai praeina. Kaip jau kazkuri rase, tokiu maziu organizmas kirminuku neprisijaukina, taip, kad ramiai. Gamta viska apgalvojus wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Jurgyte @ 2004 11 10, 16:17)
As paruosdavau "gardeli" ant grindu: patiesdavau kaldra ir aplink apdedavau pagalvem. Bet labai greit atejo laikas, kai idomiausia budavo perlipti visus barjerus (t.y. pagalves ir kt.), o kuo aukstesnis barjeras - tuo smagiau! Tad labai staigiai turejom susiveikti manieza. Jis buvo musu issigelbejimas: maziuke ten "skaitydavo", "sportuodavo" ir kitus darbelius dirbdavo. Dziaugiuosi, kad budama ant zemes, jei rasdavo kokia siukslyte ar trupinuka - pirmiausia atnesdavo parodyti man ir paklausti kas cia biggrin.gif

oho! ir kaip tau pavykdavo savo pupa maniezhe ishlaikyt? manishkiams bet koks "aprverimas" budavo baisiausias izheidimas laugh.gif laugh.gif laugh.gif kildavo klyksmas stugsmas ir reikdavo staigiai paleist i laisve laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
as irgi neisivaizduoju, kaip vaikus manieze laikyt imanoma rolleyes.gif maniskis tai neturejo maniezo, bet pas ka maciau tai manieze, jei vaikas geros nuotaikos isbuna ne ilgiau 10- 15 min. o pas drauge uztat maciau bajeri, jos vyresnelis lipdavo i manieza zaisti, kad jaunesnioji sese nepasiektu ir jo zaislu neimtu laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo traliabum: 12 lapkričio 2004 - 12:52
o cia tai geras gudrus vaikis laugh.gif laugh.gif
Na ir as skaitineju maniske dar mneropoja bat bando,ant lovos teveliu tai gerai tik galvyte i apcia uzpakaliukas auksti,o ant zemes tai niurzga kieta mat panelei nors ir as patiesiu kaldra pagalvem uzdedu bet ji arba sedi arba ant nugarytes ir ka tu jei bandau padet zaisla tolynkad atsiektu o ji per pilva makarakst persiridena ir pasimiema biggrin.gif kai apverciu verkia stengias galvyte remt kieta ir pyksta,nezinau kaip cia mum bus g.gif na gal ismoksim ropot.
Ka manot apie vaikiskus kilimukus???kur yra pirkt spalvoti sakau gal nupirk tbus spalvot ryskuir kiek nors stenksis,ka manot g.gif
Atsakyti
Ropoja ant pliku grindu. Normaliai, bert aš vaika labai grudinu paliginus... Turim suni ir papuga, grindis valau kas trecia diena.
Ant kilimeliu imanomalaikyti tik pradedant ropoti, maneze irgi, o veliau ir negalima ir gaila - turi vaikas pazynti aplinka smile.gif
Atsakyti
Maniezas tikrai neturetu buti iseitis pradejus vaikui ropot. Negerai varzyt judejimo laisve ir ribot aplinkos pazinima. Man maniezas tarnauja tik kaip pagalbine priemone keliom minutem saugiai padet vaika, kai iseinu, tarkim, i rusi.
Tik pradejes vartytis maniskis iskart buvo perkraustytas ant grindu- aisku, pradzioje ant uztiesalo (paklodavau stora kaldra ir pridedavau zaislu), bet neilgai trukus isejo is savo zonos ribu. Galbut suteiktas erdves pojutis ir leme tai, kad 5,5 men pradejo ropot, o dabar, vos sulaukes 6 men, jau nukeliauja i kita kambari blink.gif
Kas ryta perplaunu grindis, dienos eigoj ziuriu, ar kur nenukrite smulkiu detaliu. Aprengiu siltesniais, minkstesniais, patogiais judeti drabuzeliais. Grindys pas mus medines arba sildomos plyteles, nors man ant ju saltoka butu gulet g.gif , bet kitos iseities nematau- juk nenuklosiu visu namu kailiais ir pagalvem, kad kristi butu minksciau. Tik pradejes ropot, dazniau virsdavo, bet po keliu dienu ismoko laikyti pusiausvyra. dabar ktia problema- kabinasi uz bet kokio daikto ir nori stotis- tada griuvimas jau skausmingesnis.
O bacilu per daug bijoti nereikia, kas per sterilu, tas nesveika. Paziurekit, kokie guvus ir uzgrudinti bomziuku vaikai biggrin.gif
Atsakyti
Grindis išvalau vieną kart dienoje, dažniausiai ryte. Ir varinėja vaikis kur jam reikia, net miela žiūrėti.
Atsakyti
Kai pradėjo ropinėt,tai plaunu grindis vos ne kasdien ir vieną kart per savaitę praplaunu kilimą su šlapia šluota.O tai visi rūbeliai būna nešvarūs.O kai reikia susitvarkyt statau į lovytę ir dirbu.Tuo tarpu jis smagiai laužo lovytę clap.gif
Atsakyti
O kelių mėnesių kūdikėliai pradeda ropoti?
Atsakyti
Pas mus medines grindys, o virtuveje plitelemis isklota; plaunu jas kas 4 diena, kas 2 diena valau dulkes nuo baldu. Matyt, as prie tinginiu blush-anim-cl.gif , taciau vaikas per visa ropojimo perioda(nuo newyear.gif jau vaikstome) net sloga nesirgo thumbup.gif wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(virgyte @ 2004 12 27, 19:51)
O kelių mėnesių kūdikėliai pradeda ropoti?

Mano 2.gif pradejo ropoti 6,5 menesio yess.gif ok.gif
Atsakyti
Ir manasis pradejo porineti 6,5 men.
Atsakyti