QUOTE(Indre_G. @ 2006 10 05, 17:03)
Sveikos mamos, zodziu mano lelytei jau kita savaitele bus 8 menesiukai, bet ji tokia tinginiuke visiskai nesistengia ropoti. As ja kiekviena diena guldau ant zemes, stumiu, lenkiu kojeles, bandau mokinti, o ji apsivercia ant nugarytes ir juokiasi....gal kam taip buvo...kai paskaitau kiti vaikiukai jau tipenti bando, o kai ropoja tai nespeja gaudyti....maniske tai nezinau jai rodos dzin
Mums jau 9 mėn., bet mes net nebandom ropoti

tik prieš savaitę pradėjo bandyti šliaušti, bet užtat sekmadienį pats vienas žengė tris žingsnius. o už rankų vežiojamas vaikšto nuo 6,5 mėn. Nors nuo4 mėn. lankom mankštas, nuo 2,5 mėn. lankom baseiną. Mano bičiukas dar net neatsisėda pats.
Tai man sakė, kad jis gali net ir neropoti, jei bando jau vaikščioti. O draugės mergaitė ropoti pradėjo tik 1, 2 m., nes vaikščioti ir gi pradėjo 9 mėn.
O dukra pavyzdžiui pradėjo ropoti kažkur 7-8 mėn., o vaikščioti 10 mėn. Tai gi kiekivienas vaikas yra individualus. Bet jei yra neramu, geriau pasitarti su gydytoju.
Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 06, 12:06)
zinai,man problema ne ropojime,o kitame.mano mazylis paguldytas ant pilvuko nekelia galvytes,pradeda rekti isteriskai,nemoka apsiversti,man ligonineja daug daro problemu,bet as sau pasakiau,cia mano vaikas,jis ypatingas,nors ir jis nekelia galvytes,bet jis kai ji nesi jis ja laiko.gal mes augam ne pagal knygute,bet mes visi ypatingi
nu ir kas kad ji neropoja,kai ateis laikas tu jos nespesi gaudyti,o tada prisiminsi ir pagalvosi KAIP GERAI BUVO KAI JI BUVO KELIU MENESIU
taip kad nenusimink
Mano bičiukas ir gi nemėgo ir dar dabar nemėgsta gulėti ant pilvo. Ir galvos nekeldavo, nors nešiojant gan anksti pradėjo pats išlaikyti galvytę ir vartytis vėlai pradėjom. Kai buvo 3-4 mėn., jei norėdavau supykdyti vaiką, galėdavau paguldyti ant pilvo, pyktis garantuotas. Tik dabar po truputį jau paguli ant pilvo, nebe taip pyksta. Tai mano gydytoja pusiau juokais, pusiau rimtai sakė, kad berniukams pimpaliuką spaudžia, kai jie guli ant ilvo, todėl jie ir nemėgsta taip būti.