QUOTE(ramunyte @ 2007 05 05, 23:14)
Bet kai naudoji singuliara BUTINAI vaikuciui reikia duoti daug gerti vandenelio,nepamirsk apie tai...
O jetus..nežinojau to ir niekas neakcentavo..
Aš tik dabar susimąsčiau
Dukrą labai kamuoja skausmai..kartais ji klykia kaip skauda šoną..vedžiau pas gyd., bet lyg ir nieko rimto neranda, darė vidaus organų echo.
Būtų galima galvoti, kad gal kas su pilvu, bet esu tikra, kad ne. Mes šeimoje valgom labai sveikai, čia dalykas kurį žiūriu griežtai..ne bet kada, ne bet ką ir ne bet kur

O gyd. visąlaik tą patį kartoja jokių čipsų, kolų ir pan. o mano panelė gal tik porąkart gyvenime ragavusi tokių dalykų..
Pasiskaičiau "Singulair" lapelį, o ten rašo, kad gali kamuoti skausmai

Geriam jau virš metų kasdien..negydyt negerai, bet kai pagalvoji kiek tas mažas vaiko orgamnizmas gauna vaistų
QUOTE(Alisa @ 2007 06 12, 13:55)
Mano vaikui nustate alergija dulkem ir paaiskino kaip svarbu sutvarkyti namu aplinka.
Galiu papasakoti ką aš dariau: išnešiau kilimą; patalynę keičiu kiekvieną sekmadienį, nupirkau vietoje anksčiau turėtos patalynės - "antialerginę", kurią laiks nuo laiko skalbiu; nupirkau didelio našumo oro valytuvą-jonizatorių, kuris nuolat veikia dukros kambaryje; pakeistas lovos čiužinys; aišku dažnai drėgnai šluostau baldus ir grindis, siurblio niekada nenaudoju, nes neturiu gero
QUOTE(Alisa @ 2007 06 13, 11:58)
Aš turėjau omeny, ar bandote nuo šios alergijos pasveikti?Nes mums alergologas sakė, kad įmanoma pasveikti, atsikratyti.
Kadangi mes dėl šio gydymo jau sutarę, tai galiu šiek tiek papasakoti kaip gydoma (nes mums gydymo planą sudarė Santariškėse dirbanti gyd. alergologė):
Vaikas gali būti gydomas tik nuo 5-rių metukų (mums rugpjūtį bus oenki metukai, o kažkur lapkričio mėn. mes pradėsim gydymą

). Geriausia gydymą pradėti vėlyvą rudenį ar žiemą. Gydymas turės trukti 3 metus mažiausiai, o gali tęstis ir ilgiau...
Ši terapija gali būti leidžiant poodines alergenų injekcijas (po to kurį laiką stebint medikams) arba poliežuvinė SIT (lašiukais). Mūsų atveju mergytei bus duodamas dulkių alergenas vis didėjančiomis dozėmis ir ilgėjančiais intervalais, tol kol dukros organizmas į alergeną ims nebereaguoti.
Taip gydoma, kai yra labai didelis jautrumas ir nustatyti labai aukšti specifinių IgE titrai, be to, jei organizmas jautrus ne daugeliui, o pavieniams alergenams (jei kamuoja alegrija daug kam, tai dažnai beprasmiška gydyti..Aš esu daug kam alergiška ir manęs taip nebeįmanoma gydyti

).
Efektyviausia ši terapija yra gydant namų dulkių erkių alergenais
Alergenai užsakomi ir pristatomi konkrečiam vaikui, gydymas dalinai kompensuojamas, nes šiaip jau yra brangus

Kaip supratau dalį gydymo turėsim apmokėti mes
Aišku rūpesčių bus, bet "rizikuoti" verta. Vaikui ta alergija gali praeiti..lyg ir minėjo, kad apie 90 proc. vaikų pasveiksta
QUOTE(Dilma @ 2007 06 13, 15:09)
Tiesą sakant, nieko panašaus nesu girdėjusi

Kur galima būtų plačiau apie šį gydymą sužinot?
Šis gydymas taip vad. SIT- specifinė imunoterapija.
Įmetu keletą nuorodų, kur labai trumpai paaiškinama kas tai yra:
SIT
dar apie SIT
Jei įdomu palyginti kokio stiprumo mano vaiko alegrija, kad gydomės, tai:
1) alergija Derm. pteronyssinus (namų dulkės) yra 4.3 klasė (26.6 IU/ml) - "didelė, beveik visada su klinikiniais požymiais" alergija
2) pati didžiausia bėda ir sunkiausia mergytės alergija Derm. farinae (patalynės erkutės) - 6 klasė (>100 IU/ml) - "ypatingai didelė" alergija
3) katė - 3 klasė (3.09 IU/ml) - "padidėjęs jautrumas, su galimais klinikiniais požymiais"
Būtų 1, 2 ar dar bent 3 klasės alergija, tai gyd. sakė tikrai nebūtų būtina imunoterapija (dėl alergijos katei ir negydys). Bet 4 ir 6 klasės alergijos sakė savaime nebeišaugsime

Tuo labiau, kad tas alergenas nori nenori - beveik neišvengiamas. Gali namus kuopti nuo ryto iki vakaro (kas irgi neįmanoma..), bet juk vaikas eina į darželį (kur nelabai galiu palikti miegoti pietų miego, nes jei kasdien miegotų, tai jau galėčiau mesti darbą ir pasišvęsti kovai su astma. Bet pasirinkau geriau vengti, nei kovoti..nes kovą galima ir pralaimėti), po poros metelių eis ir į mokyklą. Iki to laiko nors sumažinti tą ligą.