Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

Ziogeli, o kur gimdymo vandenyje metu buvo tavo vyras (ar/jei dalyvavo gimdyme) ? smile.gif
As meginu isivaizduot, kaip viskas atrodo. Kai mums buvo "turistinis" susipazinimas po palatas, kur mes gimdysim ir kur busime po gimdymo, tai as zinau, kaip atrodo ta vonia, kur galima nusiskausminti saremius ir kur galima gimdyti. Tik neisivaizduoju, kur vyras bus patalpintas? ax.gif Noreciau, kad jis butu drauge per gimdyma, bet kad nesedetu tam vandeny priesais mane, kaip kokiam kine. blush2.gif Atsimenu, kai per ta apzvalgine ekskursija paklausiau akuseres apie galimybe gimdyti vandenyje, tai man pasake, kad tai nera labai populiarus gimdymas, bet pilnai imanomas, o vyrui reikia su savim tureti maudymosi kelnaites. tongue.gif biggrin.gif Teisybe, cia viskas vyksta ne Lietuvoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesuoToma: 06 birželio 2005 - 12:39
Mano giminaite gimde namuose, su pribuveja Jurga, tai baseinelis buvo (atsinese ji), ir pagimde per pora valandu, sake, labai labai patenkinta, bet as asmeniskai tai taip nesiryzciau, o jei kokios komplikacijos...Siaip tai turetu but lengviau vandeny:)))
Atsakyti
QUOTE
Ziogeli, o kur gimdymo vandenyje metu buvo tavo vyras (ar/jei dalyvavo gimdyme) ? 
As meginu isivaizduot, kaip viskas atrodo. Kai mums buvo "turistinis" susipazinimas po palatas, kur mes gimdysim ir kur busime po gimdymo, tai as zinau, kaip atrodo ta vonia, kur galima nusiskausminti saremius ir kur galima gimdyti. Tik neisivaizduoju, kur vyras bus patalpintas?  Noreciau, kad jis butu drauge per gimdyma, bet kad nesedetu tam vandeny priesais mane, kaip kokiam kine.  Atsimenu, kai per ta apzvalgine ekskursija paklausiau akuseres apie galimybe gimdyti vandenyje, tai man pasake, kad tai nera labai populiarus gimdymas, bet pilnai imanomas, o vyrui reikia su savim tureti maudymosi kelnaites.  Teisybe, cia viskas vyksta ne Lietuvoj.


Gimdžiau namie, portatyvinam baseinėlyje. Vyras nebuvo su manim vandeny, tikrai nenorėčiau to. Jis buvo šalia, atnešdavo šilto vandens, paduodavo atsigerti, filmavo (nos tuo metu labai biesino, dabar yra labai malonu pažiūrėti ir prisiminti ax.gif ). O ir pamasažuoti galima stovint šalia baseino, o ne būnant vandenyje, tik man prisilietimų mažai norėjosi. Bet nieko blogo nematau, jei vyras ir būtų vandenyje. Juk nereikia sėdėti priešais, galima amasažiuoti, glostyti, priglausti, sudaryti atramą stūmimo metu... Manau, kad geriausia nuspręsti yra ekspromtu, kaip jums norėsis, taip ir padarysit.

Atsakyti
Na aš tai neseniai ir antrą vaiką pagimdžiau vandeny, toj pačioj VGN, pas tą patį gydytoją. Esu laabai patenkinta, nes viskas praėjo dvigubai greičiau nei pirmą kartą, ir plyšimų beveik nebuvo smile.gif Man vanduo veikia kaip nuskausminamieji biggrin.gif
Gimdėme abu su vyru ir visai jis netrukdė, o kaip tik padėjo. Visai nebūtina vyrui stovėti kojūgaly, nes ten viską atlieka medikai. Man per stangas vyras pavyzdžiui galvą glostė. O dėl vandens - aišku po gimdymo jis nusidažo raudonai, bet tai natūralu. Į tai visiškai niekas nekreipia dėmesio, nes tuo metu jau padedamas ant krūtinės vaikelis biggrin.gif Po to mama su vaikeliu saugiai perkeliama ant lovos tongue.gif Žodžiu, aš apie gimdymą vandeny galiu pasakyti tik labai daug teigiamo, o medikai dažnai į naujus dalykus žiūri skeptiškai, bet manau tai visiškai saugus dalykas.
Pati išbandžiau. Be to ir vaikeliui tikiu toks gimimas daug lengvesnis - iš vandes į vandenį thumbup.gif
Man pvz. Raudonajam Kryžiui tiek daug visokių nesamonių pripasakojo apie gimdymą vandeny, kad iš vis gimdyt nesinorėtų schmoll.gif
Atsakyti
zinot dabar kai jusu nuomones visu skirtingos net nezinau kur man reikes gimdyti
blink.gif
Atsakyti
Na manau čia pakankamai išsamiai pasisakyta , tau belieka tik pasirinkti, kas arčiau širdies. 4u.gif
O šiaip, jei vandeny gimdyti bijai, tai bent jau vonia sąrėmių metu tikrai nepakenks biggrin.gif
Linkiu sėkmės wub.gif
Atsakyti
zinai zibaliuks, man visai patiko tavo gimdymo budas thumbup.gif. manau, kai gimdysiu antra, ir viskas bus gerai, butinai toki buda pasirinksiu. tik nzn, ar visur toki dalyka praktikuoja. kazin, ar Kaune krikscioniskuose g n taip gimdoma?
Atsakyti
Mamos, o ten pakankamai sterilu viskas vandeny? Atsiprasau, jei kvailokai skamba, bet teko skaityt straipsniu, kur teigiama, kad tai nera sterilu..ir neva viskas kas negera gali patekti i organizma...Bet as tai kazkaip vis priimtiniau ziuriu i gimdyma vandeny...
Atsakyti
Manau, kad jei būtų nesterilu, juk medikai nepriiminėtų gimdymo vandeny?... O be to kaip gali būti nesterilu, jei vanduo su kaliopermanganatu.
Atsakyti
mėgstu karštą vandenį, o gimdyti abu kartus teko žiemą, tad pirmąkart vonioje sušalau (vanduo 37 laipsniai) ir "išplaukiau" gimdyti į sausumą. gimdydama antrą kartą į vonią jau nenorėjau, bet labai padėjo karštas dušas. Kauno 2-oje ligoninėje gimdykloje buvo dušo kabina. joje ant skirtingų sienų - du kranai, nureguliuoti taip, kad atsisėdus kabinoje ant guminio kamuolio viena vandens čiurkšlė purškia į strėnas, o kita - į papilvę arba ant krūtinės. temperatūrą galima reguliuoti pačiai. labai atpalaiduoja kūną ir protą, net pamiršdavau, kad gimdau. buvau duše tiek, kiek norėjau. kaklelis greičiau atsidarė. jokių plyšimų. tiesa, pastarasis dalykas labai priklauso nuo akušerės. abu kartus papuoliau (su gydytoja tai tariausi) pas Raimondą. pirmąkart buvo tik kosmetiniai nubrozdinimai ir įtrūkimas, o antrąkart ji mane "išsaugojo". smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uvė: 17 birželio 2005 - 09:35
Va ir neteko man gimdyti vandeny, ir net vonios negavau atsigaut nuo skausmingu saremiu. Nestumas buvo fainas ir nesunkus, o gimdymas kazkoks sudetingas netiketumais... Tai nieks man ir nesiteike duoti anei vonios, anei gimdymo vandeny.schmoll.gif Dziaugiuos, kad bent epidura gavau.
Atsakyti
siaip nuspredziau gimdyti vandeny, todel tikriausiai pasirinksiu VGN. Gal galetu kas nors patarti ten gera gydytoja? blush2.gif
Atsakyti