Įkraunama...
Įkraunama...

Neramus miegas

Sveikos smile.gif eh geras skyrelis Vaiku sveikata thumbup.gif.

Papasakosiu jums kaip mano visi vaikuciai nuo gimimo miegojo. Kai pagimdziau pirmagime buvau zalia zalia kaip kaktusas doh.gif aisku tais laikais pirmas padejejas buvo ne inetas o knygos. Tai gi pradejau skaityti dar budama nescia, perskaicius kelias storas knygas, pradejau pirkti visus vaikiskus zurnalus. is kur tas patarimas buvo, tikrai neprisiminsiu..bet rezultate mano visos mergaites miegojo visada ir nuo pat gimimo. Is vienos puses tai labai paprasta is kitos labai sunku. Tesiog nuo pat pirmos dienos as vakare pamaitinus isjungdavau sviesa ir iseidavau is kambario. Aisku norejosi ir daugiau panesiuoti ir kartu pamiegoti, bet ant ranku imdavom tik kai vaikas nemiegodavo, miegui visada guldydavau i lovyte ir iseidavau is kambario. Kudikiai ir vaikai ir gi zmones ir turi tokia savybe priprasti. smile.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tanler @ 2013 01 05, 02:58)
Sveikos  smile.gif  eh geras skyrelis Vaiku sveikata  thumbup.gif.

Papasakosiu jums kaip mano visi vaikuciai nuo gimimo miegojo. Kai pagimdziau pirmagime buvau zalia zalia kaip kaktusas  doh.gif aisku tais laikais pirmas padejejas buvo ne inetas o knygos. Tai gi pradejau skaityti dar budama nescia, perskaicius kelias storas knygas, pradejau pirkti  visus vaikiskus zurnalus. is kur tas patarimas buvo, tikrai neprisiminsiu..bet rezultate mano visos mergaites miegojo visada ir nuo pat gimimo. Is vienos puses tai labai paprasta is kitos labai sunku. Tesiog nuo pat pirmos dienos as vakare pamaitinus isjungdavau sviesa ir iseidavau is kambario. Aisku norejosi ir daugiau panesiuoti ir kartu pamiegoti, bet ant ranku imdavom tik kai vaikas nemiegodavo, miegui visada guldydavau i lovyte ir iseidavau is kambario. Kudikiai ir vaikai ir gi zmones ir turi tokia savybe priprasti.  smile.gif Sekmes 4u.gif

Ir mano vaikuciai buvo nuostabus,nezinojau ka reiskia naktimis nesioti vaika blush2.gif ,ant ranku ,dukra miegojo lovyte ,imdavom tik pasidziaugti,o suneli mikdziau pas save lovoje,jis labai daznai valge mp,ziema salta ,tai miegojome abu,tik isgirsdavau kad cepsi ,duodu kruti,pavalges toliau miegojo,mano vaikai visai neverke,net gydytojos klausiau ar viskas gerai,pabusdavo ir zaisdavo su rankytem,paskui pradedavo garsus leisti lotuliukas.gif ,kai truputi paaugo ir nustojo valgyti kas 2 valandos ,turejo savo dienotvarke,tuo paciu laiku valge ir tuo paciu laiku miegojo,,nors tarp vaiku didelis metu skirtumas,bet jie praktiskai vienodai augo blush2.gif
bet mes turbut laimingos kad musu vaikams nepute pilveliu,manau per pilveliu skausmus pripranta vaikutis buti ant ranku ,ir ju miegelis buna jautrus,drauges mergytei uzeidavo pilvelio skausmas kai ji supykdavo,pvz kai ruosdavosi eiti lauka,jei ji jau noredavo miego,ir tuo metu ja renkdavo,ji pradedavo pykti ,verkti ir tada prasidedavo pilvo skausmai,verkdavo iki pamelynavimo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 05 sausio 2013 - 07:14
QUOTE(grazina37 @ 2013 01 05, 08:12)
Ir mano vaikuciai buvo nuostabus,nezinojau ka reiskia naktimis  nesioti vaika blush2.gif ,ant ranku ,dukra miegojo lovyte ,imdavom tik pasidziaugti,o suneli mikdziau pas save lovoje,jis labai daznai valge mp,ziema salta ,tai miegojome abu,tik isgirsdavau kad cepsi ,duodu kruti,pavalges toliau miegojo,mano vaikai visai neverke,net gydytojos klausiau ar viskas gerai,pabusdavo ir zaisdavo su rankytem,paskui pradedavo garsus leisti  lotuliukas.gif ,kai truputi paaugo ir nustojo valgyti kas 2 valandos ,turejo savo dienotvarke,tuo paciu laiku valge ir tuo paciu laiku miegojo,,nors tarp vaiku didelis metu skirtumas,bet jie  praktiskai vienodai augo blush2.gif
bet mes turbut laimingos kad musu vaikams nepute pilveliu,manau  per pilveliu skausmus pripranta vaikutis buti ant ranku ,ir ju miegelis buna jautrus,drauges mergytei uzeidavo pilvelio skausmas kai ji supykdavo,pvz kai ruosdavosi eiti lauka,jei  ji jau noredavo miego,ir tuo metu  ja renkdavo,ji pradedavo pykti ,verkti ir tada prasidedavo pilvo skausmai,verkdavo iki pamelynavimo verysad.gif

Dziugu girdeti kad, yra vaiku kurie moka taip graziai uzaugti nedresuojant savo tevu wub.gif del verksmo einant i lauka dazniausiai tai yra problema tevu kurie pirma rengia vaika o paskui eina rengtis patis, ir tikrinti perilgai savo tase ar nieko nepamirso.Nes vaikas per ta laika susyla , kita karta vaikas jau bando pasakyti kad jam nepatinka kai yra karsta. Del to pradeda verkti visada kai ji rengia. Aisku gali buti ir kitu priezasciu, pvz. nepatogia kepure, ar kitas rubas, persiltai aprengtas vaikutis.

Del pilvuko putimo net nezinau buvo ar nebuvo...aisku kad visiskai be asaru mes neuzaugom, bet sisteminiu asaru vaikai tikrai neturejo. Kazkaip dauguma tevu galvoja kad jei mazas vaikutis verkia jam skauda pilva. smile.gif nu tikrai nevisada. nauduojausi visada taisykle: 1.pampersas, nurengti vaika pilnai 2. uzpakaliukas,3. bendras vaizdas ir vaiko judesiai (labai daznai jie pasako apie vaikucio savijauta)4. pienukas, vandenukas kambario t., arbatele silta.

jei jau niekas nepadeda einu i vonia ir kaire ranka palei laikrodzio rodikle trys kartus nuprausiu vaiko veiduka, po to trys kartus nuslostau pagal laikrodzio rodikle savo halato vidine puse ir viskas liuks smile.gif

Grazina37 drinks_cheers.gif del dienotvarkes ji butinai turi buti. Musu vaikuciai ir gi turejo rezima thumbup.gif

gal kam bus naudingi musu metodai 4u.gif
Atsakyti
tai va aš taip ir mislinu kad dėl maitinimo šalia mano panelytė ir paprato miegoti su mumis doh.gif o dar ir su pilvu buvo bėdų bet jau kai paaugo virš metų ir taip prasidėjo miegojimas su mumis ir galo nesimato doh.gif ir miega lb neramiai šiuo metu gyd pasiūlė pagert Juniorrelax , kai baigsim Osteocare bandysim šį g.gif
Atsakyti
Sveikos..
Paskaičius paskutinius postus, galiu pasakyt, kad, mamytės jum pasisekė, jog mažyliai taip gerai miegojo, o taip pat ir jūs 4u.gif

Aš jau beveik 8 mėn pamiršus ką reiškia naktį ilsėtis doh.gif naktį kelias tiek kartų, jog jau ryte net nebeatsimenu kiek kėliausi.. viskas automatiškai jau.. 7 mėn ir dieną ir naktį nusitraukinėjau mp, naktį po tris kartus, db jau naktų nebetraukiu.. tai kiek lengviau.. miega mažylis labai jautriai, nors nuo gimimo spec. bandėm mokytis užmigt prie bendro dienos triukšmo (tv, kalbėjimas). Dieną nuo gimimo miega po 30-40min 3x/d., keliasi 7-8ryte, eina miegot apie 21-22val. 5 mėn vargom su baisiais diegliais, laimė tas laikotarpis baigės, nes nežinau nieko baisesnio.. dabar naujausias nakties triukas - vidury nakties sugalvoja persiverst miegot ant pilvo, bet nemoka galvytės padėt.. rankos ištiestos, pats ropojimo pozoj ir verkia, nes nori miegučio.. kitoj pozoj negerai.. tai keliasi, stojasi ir labas rytas doh.gif ar niekam taip nebuvo? gal ką patarsit?
Atsakyti
sveikos...
as irgi pasiguosiu,mano mergytei jau beveik 2 m,tai beveik jau du metus galima suskaiciuoti ant pirstu kiek miegojau visa nakti.nakti keliasi ir verkia.visa laika guldziau i jos lovyte isikeliu tik paryciais,naktim dar kai pabunda paguldau vel lovytej nuraminu ir miega,o paryciais atsikelia pasiima savo pagalve meskiuka ir rodo kad guldyciausi pas mus i lova,tada miega gerai be jokiu pabudimu.nesuprantu kas jai yra pabudu kartais tik verkia apsikabinu ir miega toliau,o kartais pabunda ir isteriskai verkia neina nuraminti kol nepribudinu gerai.jau pavargau nuo tokiu naktu nemigo verysad.gif sako kad isaugs bet kada ateis tas laikas kai miegos visa nakti ramiai?gal kam buvo taip kada baiges tos nemigo naktys?
Atsakyti
QUOTE(indvai @ 2013 01 04, 16:26)
ateinu ir as ieskoti patarimo...
mano vaikas nakti miega neramiai vartosi, blaskosi, jau ir plati dvigule lova per maza, nors miegam dviese:)
lovyte isvis kosmaras pamiega puse valandos ir pradeda lunatikuoti verciasi, sedasi, soske isima meta, paskui verkia ir taip per nakti n kartu, tik ryte imiega giliau...
ka daryti kad ramiau miegotu?
pirmoji tai ramiai miegojo vakare uzmiega ir ryte tik keldavosi...
laukiu patarimo cia ar i az

na merginos ateinu pasigirti kad mano mazylis jau miega gerai ir zinot ka padariau, vakariene duodu valanda anksciau iki miego, gal cia sutapimas bet mums pavyko thumbup.gif dabar tik koki karteli prabunadm o kartais visai ne...
dar duodu tik namines arbatas liepu, ramuneliu, kmynu, ciobreliu na zodziu vaistozoles is mociutes g.gif
Atsakyti
Sveikos, nemiegiukų mamytės. Turi ir mūsų sūnutis problemų su miegu, tai sąžiningai perskaičiau visą temą ir, jei teisingai supratau, reikia tiesiog kantrybės, daug daug kantrybės, kol mažasis nemiegotojas išaugs. Mūsiškis, kai gimė, miegojo naktim, bet dienom ištisai verkė, kniurzė, gal nuo pusmečio "persivertė", pokaičio miega dukart, bet naktim kėlėsi vis dažniau ir dažniau... Vyras įtikinėjo, kad dėl alkio keliasi, tai bandžiau vakare sočiau primaitinti, pavarginti daugiau, bet kur tau schmoll.gif . Galiausiai po pusę nakties prasupdavau, tik padedu į lovytę- akys didelės ir šaukia, kiek gali. Aišku, visi neišsimiegam, vaikas dieną piktas, tai pradėjau kartu guldytis. Nesakau, kad dabar jau viskas idealu, bet daug ramiau. Per miegus jaučiu, kaip mažius prabunda, apsičiupinėja, kad ne vienas, padūsauja ir toliau parpia, kai išalksta, tada jau garsiai reiškiasi, pieno ieško. O prieš tai ir pas neurologus buvom- išaugs, jautrus vaikas, ir voneles su raminančiom arbatom darėm, Nottą vartojom- nemiegojo dar labiau. Ko gero, žmogeliui tiesiog saugumo trūko, nejauku vienam.
Atsakyti
Sveikos supermamytes. Prisijungiu prie nemiegaliu klubo
Auginu maziukus dvynukus -poryte (berniuka ir mergaite). Susiduriau su nemiegojimo problema..
Zinot, dynukai vienas kita zadina, taciau jau mums 9 menesiai, atrodo mano vaikinukas jau isauga is nemiegojimo. Bet panele nuo 5 menesiu pradejo verkti naktimis miegodama, is pradziu suspigusi nurimdavo. O dabar priejome iki to, kad man tik garsiai su balsu pradejus kalbeti nurimsta. Is pradziu gydytoja sake, neramus vaikas del ispudziu per diena. Tai vakarais neleidziu ziureti televizoriaus, stengiames nezaisti aktyviai. Geriame pankoliuku, melisos arbatytes. Niekas nepadeda. Buna du tris kartus per nakti rekia, buna kas 15-20 minuciu visa nakti. Tas verkimas perauga i isteriska spiegima, tarsi kas vaika pjautu. Eisiu pas gydytoja sia savaite prasysiu, kad rimciau tirtu. Mes suauge kaip nors isgyvensim, bet baisiausiai gaila sunaus, nes jis pabunda nuo to seses spiegimo iki drebejimo issigasta. Migdom atskiruose kambariuose, bet taip amzinai negali testis, nes visi issikraustysim is proto. doh.gif
Gal kurioms taip buvo nutike? ypac toms kurios augina dvynukus.
Atsakyti
QUOTE(Aerith @ 2013 02 11, 19:14)
Sveikos supermamytes. Prisijungiu prie nemiegaliu klubo
Auginu maziukus dvynukus -poryte (berniuka ir mergaite). Susiduriau su nemiegojimo problema..

Na ir kaip jums toliau sekasi? Ką gydytoja patarė?
Mano mažylė irgi panašiai miega kaip Jūsų dukrytė. Mums 9mėn, nuo kokių 5mėn prastokai miega, o paskutinę savaitę tai visai blogai-vartosi vartosi lovytėj, paimu pas save, nieko negeriau. Nebežinau net ko ir griebtis.Atrodo,viską bandžiau. Anksčiau vis dantukams nurašydavom, bet jie kaip nedygsta taip nedygsta...
Atsakyti
na pabandem gerti kalci tai kol ji gerem nezinau ar sutapimas bet miegojom ramiau dabar jau pertrauka menesiukas ir miegam kosmariskai blaskimasis visa nakti doh.gif verkimai arba kalbos per sapnus buna galingos biggrin.gif bandysim Notta pavartot pora dienu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samantila: 14 balandžio 2013 - 10:28
QUOTE(Aujusa @ 2013 04 05, 08:12)
Na ir kaip jums toliau sekasi? Ką gydytoja patarė?
Mano mažylė irgi panašiai miega kaip Jūsų dukrytė. Mums 9mėn, nuo kokių 5mėn prastokai miega, o paskutinę savaitę tai visai blogai-vartosi vartosi lovytėj, paimu pas save, nieko negeriau. Nebežinau net ko ir griebtis.Atrodo,viską bandžiau. Anksčiau vis dantukams nurašydavom, bet jie kaip nedygsta taip nedygsta...

Laba.

Gydytoja patare menesi Notta lasiuku palasinti. Bet jau praejo tas menuo, ir jokio poveikio. sad.gif Na gal pirma savaite naktu pirmojoje puseje ramiau miegodavo, bet turbut priprato, nes vel grizo prie rekavimu.
Baisiausia tai, kad nuo "nedamiegojimo" ir sunus pasidare nervingas - vos tik isgirsta seses verkima pradeda pats saukti. Anksciau jis ne taip jautriai i tai reaguodavo.
Beviltiska situacija, o jau beveik metai abiems. Ir mane pacia baigia nuvaryti i kapa.

Is pradziu galvojau, kad dantukai dygsta. Paskui, kad artumo truksta, bet paemus pas save, arba salia lovos pasistacius lovyte niekas nesikeicia, tik kad pati visiskai be miego lieku visai nakciai.
Dar cia kaip forume kazkas rase, kad per kieta miegoti. Paminkstinome lovyte. Taip pat jokio poveikio. Gal tik mieliau lieka lovytej paguleti, kai pabunda ar pries miega.
Paskui isbandem pasivaiksciojimus pries miega. Bet tai padeda tik uzmigti lengviau, bet tikrai ne ramiau miegoti.
Maudynes ja dar labiau zvalina, tai dabar maudau ne pries miega.
Isbandziau aromatinius kvapus (levandos). Nepadejo.
Nezinau ka dar isbandyti.

Eisim greitu laiku vel pas gydytoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aerith: 23 balandžio 2013 - 12:37