Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/psoriazė - 3 tema

QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 03 26, 14:59)
nu tai pradejau tais vaistais teplioti, pasedejau paziurejau ir nutariau, kad neissisuksiu, o vat fototerapija turesiu atideti  verysad.gif , nes pamirsus buvau, kad mano pirmokei atostogos, tai nenoriu ja su savim ten tampyti, be to gal kur isvaziuosim ekspromtu, nenoriu prisiristi, nes vaistus tai su savim pasiemiai ir varai , o taip jau turesiu vilniuje sedeti, bet toks staigus pagerejimas, kad net nedrasu pasidare, visos demes tik pasviesejo ir jau taip baisiai neniezti, o tas cutivate veidui tai visai gerai padeda, beveik net nesimato, kad kas ir buvo ant veido, bet jauciu jei nustociau dabar tepti tai greitai viskas gryztu, kas daugiau patirties turi, papasakokit kas darosi nustojus tepliotis?

Nežinau, daug ar mažai patirties yra 21 metai, tačiau per juos nustojus tepliotis nebuvau - tiesiog skauda, traukia odą, ji plyšta, kraujuoja - žodžiu, oda savaime prašosi kažkokio drėkinimo, tepliojimo. Aš tepliojausi iš pradžių kas 5 dienas, dabar kas antrą arba kas diena tepliojuosi. Kai kurios vietos dingsta, po keleto metų vėl atsiranda. Kai kur atsiranda visai naujų židinių, bet kad viskas dingtų, dar nepasitaikė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 03 23, 10:57)
o as buvau kairiukscio-2, konsultacijoje, tai pirmi 5 kartai fototerapijos nemokami sake, o uz kitus reiks susimoketi, bet va kiek tai ir nepaklausiau  blink.gif tai mane uzrase kitai savaitei, vistiek manau turetu buti pigiau. nu pasakysiu kaip suzinosiu, vistiek reiks skambinti dar gydytojai.

Labas merginos kai aš buvau prieš 3 menesius tai dienos stacionare 12 dienu fototerapijos buvo nemokamai ir man gyd. Lapinskaite pati pasiule bet dabar turbut kazkas pasikeite g.gif
Atsakyti
Yra dar toks gydymo budas - nu mano mama ji vadina Puvo terapija, tik nezinau ar cia tiksliai toks pavadinimas, ar kazkaip kitaip vadinas. Ten zodziu panasiai kaip soliariumas tik stipriau viskas. Kadangi jai niekas daugiau nepadeda (o per 30 metu patikekit kiek isbandzius visokiu tepalyniu) , tai ji viena karta i metus ar i kelis metus viena karta nueina ten, pasispinduliuoja ir kazkuri laika dingsta tie zvyniai. Taciau, tai kenkia sveikatai ir pries spinduliuojantis yra daromi tyrimai, ar sveika ir pan.
Atsakyti
Kaunietės, gal kuri lankėtės pas dermatologą Grušauską, sako labai geras gydytojas, gal kuri žinote ką nors? g.gif
Atsakyti
Dar viena buda suzinojau tongue.gif Mano teta pasakojo, kad vyrui taip daro, nes pas ji tai stipri pso. Sake prisirinkti visokiu lauko geliu isskyrus tas kurios yra nuodingos (tik nzn kas nuodinga, gal mamu pasiklauskit blush2.gif ) Tiesiog koki glebi visokiu dobilu, pieniu, rugiageliu, ramuniu (nzn daug pavadininu) sumesti koki 5 litru puoda, uzpilti vandeniu ir pavirti. Paskui ta nuovira susipilti i vonia ir paguleti vonioj kokias 20min. daugiausiai 40min. Nu cia toks matyt senoviskas budas. Tik ziurekit, kad nebutumet alergiskos kamnors. Sakiau reikes pabandyti, jos vyrui tai labai padeda.
Beje, su skin capu papurskaliojau savo pso vietytes tai nuo keliuko visai nunyko thumbup.gif nzn ar visam, bet nera! Kokia pora savaiciu pursciau ir dabar svelni odyte, nu negaliu atsidziaugt biggrin.gif o ant alkuniu taip pat purskiu, bet ne tip padeda kaip keliukui. Gal greiciau nusivalo i drabuzius ar patalyne, gal nespeja isigert.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 03 26, 15:09)
Nežinau, daug ar mažai patirties yra 21 metai, tačiau per juos nustojus tepliotis nebuvau - tiesiog skauda, traukia odą, ji plyšta, kraujuoja - žodžiu, oda savaime prašosi kažkokio drėkinimo, tepliojimo. Aš tepliojausi iš pradžių kas 5 dienas, dabar kas antrą arba kas diena tepliojuosi. Kai kurios vietos dingsta, po keleto metų vėl atsiranda. Kai kur atsiranda visai naujų židinių, bet kad viskas dingtų, dar nepasitaikė  verysad.gif

As, kad oda netrauktu, vietoj vaistu stengiuosi tepti aliejum ar riebiu kremu. Tikrai man padeda ir taip neniezti.

Linutuke, su cutivate irgi atsargei, kai tik paderes geriau tepk su kokiu riebiu naktiniu kremu ir tik kai matysi, kad naujas atsiranda vel tepaliuku smile.gif Veido oda greit isploneja, o kaip atstatyt nezinau, dabar vargstu unsure.gif
Atsakyti
aš pamenu kai vieną vasarą kasdien po truputį deginausi, tai grįžus į šaltą dušą lįsdavau ir išsipurkšdavau su Johnson`s aliejuku, per porą mėn buteliuką sunaudojau.. Bet tiek oda atsigavo,kad nemoku papasakot.. blush2.gif rolleyes.gif Ir ant kojų tada dingo su visam plotai..Bandysiu ir šiemet taip daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daliux @ 2007 03 27, 10:29)
As, kad oda netrauktu, vietoj vaistu stengiuosi tepti aliejum ar riebiu kremu. Tikrai man padeda ir taip neniezti.

Na, aš tik pavadinau "vaistais", aš irgi tik drėkinu odą - tepuosi kūno losijonu. tepčiausi riebesniu kažkuom, bet plaukai ir taip baisūs (man pso yra tik galvoj). Jau kai labai labai pablogėja, tepuosi Psoriaten.
Atsakyti
Man masazinis aliejus labai patiko, jo Droge nusiperku. O Johmson irgi labai geras, naudojau. thumbup.gif

Dar apie galva noriu pasipasakot rolleyes.gif Kai pas mane buvo toks salmas issitepu kokiais vaistais, paskui varkstu kol isplaunu ir vaiksciodavau kaip nevala, arba su skara. blush2.gif Tai isradau toki buda: vakare isitepu riebalais, paskiutiniu laiku Dermobasza, ryte gausiai pritepu kosmetiniu zibalu plaukams palaikau 10-15 min. o tada jau plaudavau. smile.gif Ir zvynai nueina, ir plaukai isiplauna biggrin.gif biggrin.gif o zibalas dar ir pamaitina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daliux @ 2007 03 27, 10:53)
o zibalas dar ir pamaitina  biggrin.gif

nieko jis nepamaitina mirksiukas.gif bobučių išmislas, nepyk smile.gif jis tiesiog blizgesio duoda, bet nepadeda..
Atsakyti
Man tai vis blogeja... verysad.gif Atsirado nemazi plotai pazastyse. Gal kam yra tose vietose? Nebegaliu nei skusti, nei dezodorantu, visa smirdanti vaikstau, nes prakaito nezinau kaip sulaikyt sad.gif nu tikrai liudna ir pikta kad ant vasaros cia taip atsitiko. O niezti tai labiau nei kur kitur, rubai lieciasi, erzina ir niekas nepadeda... Please, help!!!!!!!! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2007 03 27, 13:00)
nieko jis nepamaitina mirksiukas.gif bobučių išmislas, nepyk smile.gif jis tiesiog blizgesio duoda, bet nepadeda..

as tik norejau pasakyt, kad galva nuo tepalu geriau issiplauna, tai ne vaistas, nes tiek privargau ir su garstyciom, ir su kiausiniu, ir dar visokiu velniu primeginau, nepadejo... o kai jie man dar ir blizget nuo zibalo pradejo, tai as dziaugsmu nesitveriau lotuliukas.gif
Atsakyti