Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai privalo paveldėti tikėjimą?

QUOTE(aldoniuke @ 2009 07 11, 21:21)
Viskas yra prasminga lyginant su lakstymu i baznycia bigsmile.gif

Neprasminga, jeigu nematai tame prasmės.

QUOTE(kaledu_senialis @ 2009 07 11, 21:27)
tu neklaužada vaikuti, kodėl bėgioji nuo kaledu_senialio ir verti vargti sena zmogu? kaip negrazu.

O kiti vaikuciai ar buvote geri, ar laukete kaledu_senialio?

doh.gif Net nick'as su klaida lotuliukas.gif Ir šiaip jau tokiom arkliškom raidėm rašyt negalima.

QUOTE(Una Li @ 2009 07 12, 19:12)
Kvailys sau širdyje sako: „Dievo nėra!“ (Ps. 14)

Toks pats kvailys sako, kad jis yra. Kuris teisesnis? Tas, kuris gali įrodyti.
Atsakyti
[quote=mylimuke,2009 07 13, 03:00]
Neprasminga, jeigu nematai tame prasmės.

Prasme tai juk galim sugalvot visur, tik ar reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aldoniuke @ 2009 07 13, 06:43)
Prasme tai juk galim sugalvot visur, tik ar reikia? g.gif

Kokia gi ten prasmė bus, jeigu ją sukursi dirbtinai? Žiūri, ar tau naudingo kažką duoda tai, ar praturtina dvasiškai, gal net fiziškai, ar geriau jautiesi, ar "gyvenimas prašviesėja", ar įgauni ryžto, valios, ir kt. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 13, 02:00)

is to isvada kokia? g.gif tai irodyti neimanoma, tai kuo gi po perkunais tiket? doh.gif nezinau... doh.gif
Atsakyti
Manau, kad vaikai nieko neprivalo, kas liečia tikėjimą. Tiesiog Tėvų geras pavyzdys jiems sukels norą pasidomėti tuo, kuo tiki Tėvai. Prievartos niekur nereikia. Sudominkime giliomis Šeimos tradicijomis - Velykos, Kalėdos ir pan. Vaiko mąstysenoje augs toks grūdas, kokį pasėsime. Tik be prievartos.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 13, 02:00)

Pabandyk biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2009 07 14, 13:29)
is to isvada kokia? g.gif tai irodyti neimanoma, tai kuo gi po perkunais tiket? doh.gif nezinau... doh.gif

Tuo, kuo nori tikėt. Tuo, kas tau atneš dvasinę pilnatvę.

QUOTE(Una Li @ 2009 07 14, 14:25)
Pabandyk biggrin.gif .

Kodėl turėčiau?
Atsakyti
visa tai nesvarbu.
Atsakyti
QUOTE(aldoniuke @ 2009 07 12, 09:39)
O as galvoju, kad Dievo nereiktu uzdaryti i baznycia. Jis turi visada buti kartu-ar tu ziuri filma, ar perki madinga sofa, ar keliauji i Maljorka. Juk viska darai su Dievo valia. Jis gi ne daiktas, kad palikai namukyj ir lakstai paziuret kaip ten jis? Ar to Dievas nori? Baznytele reikalinga seniems zmonems. Jie tada turi kur eiti, pabendrauti.

Žinoma Jis ir būna visuomet kartu. Jis kartu net tada kai apie Jį nemąstau, Jam laiko neskiriu, esu užsiėmusi tik savimi ir net tada kai Jį paniekinu Jis su manimi. Bet negi turiu sakyti Jam : "sekiok mane visur kur nori, aš užsiėmusi, dirbu labai svarbius darbus. Vien tau atsideda tik senukai..."? Juk jei tikiu, kad Dievas yra, vadinasi pripažįstu, kad Jis ir yra svarbiausias. Jei Jis svarbiausias tai ar neturiu vien Jam paskirti kažkiek laiko? Jei vaikai nesulaukia tėvų dėmesio auga nelaimingi, nervingi, linkę sirgti. Tai ar aš neatsidėdama Jo dėmesiui netapsiu tokia, juk man irgi reikia Jo dėmesio ir meilės kaip bet kuriam vaikui iš savo tėvų? Bažnytėlė - erdvė, kur galima ramiai netrukdomam (ten gerbiamas privatumas, netrukdoma, kai žmogus meldžiasi) pabendrauti su Dievu ir todėl ji reikalinga ne tik seniem žmonėm. Man ji net reikalingesnė. Senas žmogus gali ramiai ir savo kambaryje melstis, o aš savo kambaryje negaliu, nes tuoj išgirsiu" mama, kur mano... noriu gerti... ar eisim... tu užsiėmus... ar greitai baigsi... tu vis dar..." ...... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2009 07 14, 18:04)
Senas žmogus gali ramiai ir savo kambaryje melstis, o aš savo kambaryje negaliu, nes tuoj išgirsiu " mama, kur mano... noriu gerti... ar eisim... tu užsiėmus... ar greitai baigsi... tu vis dar..."  doh.gif

o kam reikia melstis, jei aplink girdeti:
" mama, kur mano... noriu gerti... ar eisim... tu užsiėmus... ar greitai baigsi... tu vis dar..."

Pagalvok apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blondinas Nr.170: 14 liepos 2009 - 18:32
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 14, 16:07)
Kodėl turėčiau?

Lyg ir norėjai žinot kuom tikėt ir būt teisesnė g.gif . Gal ne taip supratau ax.gif ....
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.170 @ 2009 07 14, 20:31)
o kam reikia melstis, jei aplink girdeti:
" mama, kur mano... noriu gerti... ar eisim... tu užsiėmus... ar greitai baigsi... tu vis dar..."

Pagalvok apie tai.

Kaip tai kam? Man reikia. Man tai atgaiva. Viskas ką turiu - iš Jo, taigi noriu Jam ir padėkoti, ir pasitarti, išsikalbėti kas man rūpi ir apie tuos kas tik " mama, kur..." pamąstyti.
Atsakyti