Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai privalo paveldėti tikėjimą?

QUOTE(jilin @ 2009 07 23, 14:51)
As uz laisva rinktis, nors krikscionybe tos laisves nesuteikia. Bet siais laikais pats tikejimas ir krikstas yra labiau tradicija, nei tikra religija.
Nors esu pakrikstyta, bet mieliau rinkciausi ne tokia kraugeriska religija kaip krikscionybe... Rytuose dar ne taip seniai vienuoles atkakliai is mamu supirkinejo vaikus, kad juos padarytu mazai katalikais... Daug prievartos ir zudyniu krikscionybeje.

Reikėtų išmokti skirti religiją nuo jos interpretacijų.
Tarkim skirti 10 Dievo įsakymų nuo Kryžiaus žygių. Netgi ir tą pačią Bibliją išmokti ne skaityti, o studijuoti. Nes jei ją skaitysim paraidžiui, tai vėl rasim tik daugybę žmonių nuomonių.
Atsakyti
QUOTE(hariete @ 2009 07 31, 23:19)
Reikėtų išmokti skirti religiją nuo jos interpretacijų.
Tarkim skirti 10 Dievo įsakymų nuo Kryžiaus žygių.

Kaip jūs suprantate - neturėk kitų dievų, tik mane vieną?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 01, 03:20)

Dievo valia - svarbiausias veiklos motyvas. Daryti tik tai, kas yra Dievo suplanuota žmogui ir vengti prisirišimo ir vadovavimosi, bet kokiais kitais dalykais-dievais. Turto, garbės troškulys, aistra, baimė neturi būti žmogaus pasirinkimų priežastys, o tik vienas Dievas, kuris yra Tiesa, Gailestingumas ir Meilė. Tik Juo vadovautis savo gyvenime.
Aš suprantu taip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 01, 02:20)

Kalbant tik religine prasme, būtų pernelyg ribota ir akiplėšiška. Bet jeigu kiti dievai- pinigai, laikinas grožis, šlovė- tuomet pasakymas netgi labai "teisingas" ir net nesvarbu, ar tas dievas krikščioniškas, ar budistiškas.
Atsakyti
sveikos,susiduriau su nemaza dilema.Mano vyras yra netikintis,mes susilaukem mergytes,as pati esu tikinti,tik nevaikstau i baznycia.Tikiu kad yra kazkas galingesnio uz zmogu.Ne tikejimas yra problema,o didziausia dilema del vaiko kriksto.Vyras nenori krikstyt baznycioj,o mano mama senai sako,kad reikia krikstyt.Kaip rasti aukso viduriuka kad visi butu laimingi? g.gif Vyras sutiktu krikstyt pagal pagoniu tradicijas, jei taip pakrikstytumem tai ar ji jei nores gales tuoktis baznycioj?
Atsakyti
Manau, jog tėvams nereikėtų brukti savo vaikams jokių religijų - užaugs ir tikės tuo,kas priimtina jiems.

Aš pati buvau nuo vaikystės auklėjama "krikščionė" nors šeip į baržnyčia nevaikštom. Sulaukusi pilnametystės per gyventojų surašymą, parašiau, jog nepriklausau jokiai religijai - tai sukėlė šiokį tokį nepasitenkinimą.
argumentas - Tu juk krikštyta.

O kas kūdikio lausia ar jis to nori?

Tikiu, jog yra kažkas, bet gryna krikščioniška tiesa ne...Ir kas dabar?Nereikia stengtis pakeisti žmogaus nuomonės.
Atsakyti
QUOTE(just me @ 2011 04 21, 12:37)
sveikos,susiduriau su nemaza dilema.Mano vyras yra netikintis,mes susilaukem mergytes,as pati esu tikinti,tik nevaikstau i baznycia.Tikiu kad yra kazkas galingesnio uz zmogu.Ne tikejimas yra problema,o didziausia dilema del vaiko kriksto.Vyras nenori krikstyt baznycioj,o mano mama senai sako,kad reikia krikstyt.Kaip rasti aukso viduriuka kad visi butu laimingi? g.gif Vyras sutiktu krikstyt pagal pagoniu tradicijas, jei taip pakrikstytumem tai ar ji jei nores gales tuoktis baznycioj?

Vaikui krikštas reikalingas ne dėl to, kad visos pusės rastų aukso vidurį, o pačiam vaikui. Jei vaiką krikštija krikšto galia ir prasme netikintys žmonės, tai ir ta apeiga yra niekinė ir nieko vaikui neduos. Tai šeimos baliukas, kuris nieko nereiškia. Ir būtent tikėjimas Jūsų šeimoje yra dilema. Atrodo, kad Jūs pati neturit savo nuomonės šiuo klausimu. Tikėjimas yrai tai, ką paveldite iš savo šeimos, senelių, kokias tradicijas puoselėjate, kokiomis vertybėmis vadovaujatės. Jeigu pagrindas būtų tvirtas- rinktis ir spręsti problemos dabar nereikėtų. O pagonybės puoselėjimą šiandien reiktų pervadinti Natūralios gyvensenos puoselėjimu, nes ji remiasi pagarba gamtai ir jos reiškiniams.
Atsakyti
QUOTE(zhmogeliukas @ 2011 04 21, 13:25)
Manau, jog tėvams nereikėtų brukti savo vaikams jokių religijų - užaugs ir tikės tuo,kas priimtina jiems.

Aš pati buvau nuo vaikystės auklėjama "krikščionė" nors šeip į baržnyčia nevaikštom. Sulaukusi pilnametystės per gyventojų surašymą, parašiau, jog nepriklausau jokiai religijai - tai sukėlė šiokį tokį nepasitenkinimą.
argumentas - Tu juk krikštyta.

O kas kūdikio lausia ar jis to nori?

Tikiu, jog yra kažkas, bet gryna krikščioniška tiesa ne...Ir kas dabar?Nereikia stengtis pakeisti žmogaus nuomonės.

Liūdna verysad.gif
1. tėvai ir nebruka vaikams jokių religijų, o daro tai, kas jiems atrodo geriausia savo vaikui. Tikėjimas, kaip jau minėjau, atena iš šeimos vertybių, o ne suaugęs ir subrendęs žmogus turi pradėti jų ieškoti. Vertybės ir tikėjimas susiformuoja dar vaikystėje. Šeimos aplinkoje.
2. Jūs nebuvote auklėjama Krikščioniškai, jei tokius niekus dabar pliauškiate.
3. Kai turėsite kūdikį, nes akivaizdu, jog jo dar neturite, tai ir paklauskite, į ką jis tiki. Greičiausiai pirstels ir "pasiųlys spręsti Jums". Nes esate jo tėvai ir visomis prasmėmis už jį atsakingi. Net ir už jo tikėjimą.
4. tikėjimas- tai ne nuomonės turėjimas. O gyvenimo vertybės. Jei niekuo netikite- kuo gyvenime vadovaujatės? Ar plaukiate ten, kur srovė neša?
Nesistebiu kodėl Islamas (nepykit) pasaulyje savo tvirtu ir žiauriu tikėjimu ima viršų, nes katalikai visai prarado tikėjimą.

Papildyta:
Liūdniausia tai, kad apie tikėjimą labiausiai postringauja netikintys žmonės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 21, 18:17)
Liūdna verysad.gif
1. tėvai ir nebruka vaikams jokių religijų, o daro tai, kas jiems atrodo geriausia savo vaikui. Tikėjimas, kaip jau minėjau,  atena iš šeimos vertybių, o ne suaugęs ir subrendęs žmogus turi pradėti jų ieškoti. Vertybės ir tikėjimas susiformuoja dar vaikystėje. Šeimos aplinkoje.
2. Jūs nebuvote auklėjama Krikščioniškai, jei tokius niekus dabar pliauškiate.
3.  Kai turėsite kūdikį, nes akivaizdu, jog jo dar neturite, tai ir paklauskite, į ką jis tiki. Greičiausiai pirstels ir "pasiųlys spręsti Jums". Nes esate jo tėvai ir visomis prasmėmis už jį atsakingi. Net ir už jo tikėjimą.
4. tikėjimas- tai ne nuomonės turėjimas. O gyvenimo vertybės. Jei niekuo netikite- kuo gyvenime vadovaujatės? Ar plaukiate ten, kur srovė neša?
Nesistebiu kodėl Islamas (nepykit) pasaulyje savo tvirtu ir žiauriu tikėjimu ima viršų, nes katalikai visai prarado tikėjimą.

Papildyta:
Liūdniausia tai, kad apie tikėjimą labiausiai postringauja netikintys žmonės verysad.gif

Skaitant pasisakymus, iškyla klausimas kas yra tikėjimas? g.gif

Gerai vienas žmogus pasakė, kad tikėjimas - tik ėjimas.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 04 22, 14:17)
Skaitant pasisakymus, iškyla klausimas kas yra tikėjimas?  g.gif

Gerai vienas žmogus pasakė, kad tikėjimas  - tik ėjimas. 
  smile.gif

Ėjimas kur?
Atsakyti
QUOTE(Balys @ 2011 04 22, 15:12)
Ėjimas kur?

Į save. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 04 22, 20:03)
Į save.  ax.gif

Į save,ar į savo širdį? g.gif
Atsakyti