Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai privalo paveldėti tikėjimą?

atsirastu. Ir atsiranda kasdien.
Visu pirma ir reikia galvoti apie atsakomybe o paskaui apie ateinancia malone is to.
Taip pat noriu pridurti prie pries tai issakyto posto, kad krikstui neturi itakoti tevai, bet tai nereiskia kad negali rinktis tikejimo kuri ispazysta tavo tevai ir su kuriuo tu isaugi. Tiesiog visiems klausymams reikia atrasti savo atsakymus o ne gyventi tais atsakymais kuriuos kazkas tau palieka. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2007 04 09, 23:21)
atsirastu. Ir atsiranda kasdien.
Visu pirma ir reikia galvoti apie atsakomybe o paskaui apie ateinancia malone is to.

Tuomet klausimas, ar žmogus pats atranda Dievą, ar visgi tik atsiliepia į Jo kvietimą? g.gif Kiek aš suprantu, antrasis variantas - pirmas žingsnis visada žengiamas Dievo ir jau vien tai yra malonė.
Atsakyti
Sveiki!Kad neklaidzioti tamsybese,geriausia remtis Sv,Rastu.Tevai,besirupindami vaiklo gerove,nepagalvoja,kad svarbu ne tik duona ir zaislai.Todel paauge vaikai ilgai neranda Dievo.Arba susikuria savus.Ir jie nekalti.Juk vaikas-didz.Dievo dovana.Juo turime pasirupint.Geriausias yra gyvo tikejimo pavyzdys tevu namuose.
Atsakyti
O as noriu pasakyti,kad religija -suaugusiu zmoniu uzsiemimas.As esu zydaite,mano vyras - lietuvis ateistas,taciau dar turime visokiu katalikisku paziuru seneliu,kurie nori,kad krikstytume dukrele ir panasiai,kai as isgirstu tokias kalbas,man visi seriai pasisiausia,nes manau,kad pries zmogaus valia prirasyti ji i bureli ,plius dar visam laikui,yra didelis nusikaltimas.
Atsakyti
isivaizduoju kad nuo seneliu noru pakraupsti, nes kiek suprantu vaikai skaitosi zydai, pagal mama. biggrin.gif
Atsakyti
Pagal judaizma - taip,vienok mes nusprendeme,kad dukra pati pasirinks religija,jei jai ji bus idomi is viso,todel i tokius seneliu norus as reaguoju kaip i tiesiogini ju poziuri i mane,tada jau ir zodziu negaila,tik bijau,kad nebutu kaip mano vyrui -ji seneliai per vasaros atostogas pakrikstyjo,pasake,kad pas gydytoja veda...Nors vyras mane ramina,as net bijau prognozuoti svo reakcija,jei taip atsitiktu.
Atsakyti
Shater,ar tu zydu tikejima pripazisti? Is smalsumo klausiu, nes mazai bera like manau Lietuvoj zydu, nes dauguma i Izraeli isvyko.Siaip tai jauciu pagarba zydu tikejimui ir tautai, jau vien uz vieninga tvirta tikejima ir pasitikejima. smile.gif
Atsakyti
As nesimeldziu,taciau mes svenciame zydu sventes ir as valgau pagal kashruta -t.y. nevalgom kiaulienos,unguriu,triusienos,pieno ir mesos neverdam tame paciame inde ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 04 12, 14:06)
As nesimeldziu,taciau mes svenciame zydu sventes ir as valgau pagal kashruta -t.y. nevalgom kiaulienos,unguriu,triusienos,pieno ir mesos neverdam tame paciame inde ir panasiai.

Sekmes tau,ir tavo nusistatymuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 04 12, 13:06)

O ką Tau pačiai reiškia šios tradicijos? Taip stengiesi išlaikyti savo tautinę tapatybę? Man keista, nes atrodytų, kad tiek tautiškumui, tiek tikėjimui (o žydų tautoje šie dalykai ypač tampriai susiję) reikia šio to daugiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2007 04 09, 12:36)
Tarkim musu baznyciu sajungoje krikstyja panasiai nuo 15 metu paauglius

QUOTE(sandle @ 2007 04 09, 23:50)
suaugusiu krikstas todel ir yra kad:
vaikai nebutu po tevu itaka (t.y. nebutu ju verciami)
vaikai nebutu po bendraamziu itaka (nedarytu tai nes taip daro draugai).

Sutinku, kad 15-mečiams tėvai atrodo visiški bepročiai, tik ar tėvų įtaka ir yra tai, nuo labiausiai reikėtų saugoti vaikus?
O bendraamžių įtakos nebuvimu tokiame amžiuje drįsčiau suabejoti- mano patirtis rodo, kad penkiolikinė, negavusi draugių pritarimo,nė nagų lako nedrįstų nusipirkti. Nepavadinčiau to "įtakos nebuvimu".
Manau, jūsų bažnyčių sąjungoje derėtų krikštyti tik pilnamečius, kai, bent jau juridiškai, jie pripažįstami atsakingais už savo veiksmus.
Atsakyti
15 metu tai min, ir tokiu atveju nera daug, taciau vaikas vaikui nelygus mirksiukas.gif
taipogi vaikai niekada nekrikstyjami nepasikalbejus su tevais, ypac jei tevai ne baznycios nariai. Jei tevai nesutinka, vaikai nekrikstyjami ir tai padaro tik sulauke pilnametystes.

Prisijungiu prie smalsutes klausymo biggrin.gif
Atsakyti