QUOTE(Medinis @ 2007 03 23, 22:03)
Ne visai... tarkime nelabai žinau kaip veikia pozitroninis dalelių greitintuvas, bet tikiu, kad jis veikia.
Norėdami ginčytis, turėtume bent minimaliai apsibrėžti sąvokas. Aš mokslu laikau tai, kas apskaičiuojama, įrodoma, patikrinama eksperimentais ir pan., jei jau mokslas reikalauja tikėjimo, tokį vadinčiau pseudomokslu ar hipoteze.
QUOTE(sandle @ 2007 03 24, 11:39)
Visu pirma tikrai nemanau kad vaikai turi ar privalo paveldeti mano nama ar masina.Mano pareiga juos uzauginti ir jais rupintis, bet ne palikima jiems kaupti. Pats negavau jokio palikimo ir tame nematau jokios problemos.
Visu antra krikstas yra tikrai ne tai apie ka tu rasai. Krikstas yra sandoros su Dievu zenklas ir samoningai pasirenkamas dalykas. Prisimink kada Kristus krikstyjosi ir kiti, suauge ir atsakingi. Vaiku krikstyti nereikia, jie ir taip Dievo palaiminti, del ju reikia maziausiai jaudintis

Aš irgi nelaikau savo gyvenimo tikslu, kaupti vaikams palikimą, bet jei jau sykį kažką užgyvenau, norėčiau palikti vaikams, o ne svetimiems.
Man krikštas yra tai, apie ką aš rašau. Jeigu nori tik išsakyti savo poziciją, neverta pradėti diskusijos, paskelbk "kovo tezes" ir tiek.
Kristaus krikštas buvo skirtas atgailojantiems nusidėjėliams, juo Jėzus parodė, kad Jis "apiplėšė pats save" (Fil 2, 7),jis vyko prieš atpirkimą, kuris, manau, šį tą pakeitė. "Argi nežinote, jog mes visi, pakrikštytieji Kristuje Jėzuje, esame pakrikštyti Jo mirtyje? Taigi Krikštu mes esame kartu su Juo palaidoti mirtyje, kad kaip Jėzus buvo prikeltas iš numirusiųjų Tėvo šlovinga galia, taip ir mes pradėtume atnaujintą gyvenimą" (Rom 6, 3-4).
Katalikų Bažnyčos Katekizmas apie kūdikių krikštą rašo taip: Kūdikiams, gimusiems su žmogiška, puolusia ir gimtosios nuodėmės suteršta prigimtimi, taip pat reikalingas atgimimas per Krikštą, kad būtų išgelbėti iš tamsybių valdžios ir perkelti į Dievo vaikų laisvę, į kurią yra pašaukti visi žmonės. Man tai skamba labai įtikinamai. Jeigu pripažįstame gimtąją nuodėmę, kodėl turime laukti sąmoningo amžiaus , kad ją panaikintume ir suardytą sandorą atstatytume. Ar tu manai, kad gimtojoji nuodėmė vaikystėje neveikia, o nuo n metų (įdomu, nuo kelių) pradeda veikti?