Įkraunama...
Įkraunama...

Kada verti vaikams auskarus

QUOTE(nendre @ 2007 03 20, 11:46)
Na va, sakai, kad vaikai yra ne tevu nuosavybe. Bet paskui pati ir papriestarauji sakydama, kad vaikai gales daryti ka nori kai bus jaunuoliai wink.gif

turbūt nesupratai....bet turėjau omeny, kad tėvai turi vaiką auginti, protingai auklėti ir mylėti, o ne paversti vaiką lėle...kai vaikas yra subrendęs priimti sprendimus (ne penki ir net ne dešimt metų)...kartais norai tenkinami ne pagal amžių...
Atsakyti
Aš irgi mąstau, kad jau balandžio mėnesį reiktų verti auskariukus dukrytei (jau greit 3 metukai). Kai ji pamato mano ausyse auskarus tai pasako, kad ir jai reikia...
Tik dar neapsisprendžiau ar tenkinti jos norą? g.gif
Atsakyti
man gražu, aš tai neprieš, nor dar be auskariukų bigsmile.gif
Atsakyti
Turime ir mes labai gražius auksinius auskariukus, gavome dovanų. Bet su tėčiu vis dar delsiam smile.gif
Atsakyti
Vyresnėlei įvėrėm auskariukus penktojo gimtadienio proga, tuomet ji jau kuris laikas mūsų prašė auskariukų ir jai buvo paaiškinta, kad duriant gali truputį skaudėti - visgi noras nugalėjo ir auskariukai buvo įverti. Mažylė mūsų(greit bus treji) jau irgi pakalba, kad norėtų auskariukų, bet kai yra pasakoma, kad gali skaudėti tas noras lyg ir sumažėja. Taigi lauksim, kol noras bus didesnis už baimę scare.gif
Atsakyti
manau kad nereikia visai mazoms mritems skubeti pradurti ausyciu, cool.gif
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2007 03 20, 13:12)
turbūt nesupratai....bet turėjau omeny, kad tėvai turi vaiką auginti, protingai auklėti ir mylėti, o ne paversti vaiką lėle...kai vaikas yra subrendęs priimti sprendimus (ne penki ir net ne dešimt metų)...kartais norai tenkinami ne pagal amžių...

Gerai supratau wink.gif Tau neatrodo, kad visi aukleja skirtingai? Tai, kas tau yra protinga ir savaime suprantama-kitam atrodo didziausia nesamone. Arba atvirksciai.
Ir kaip isvis atrodytu, jeigu savo komentarus reiksciau taip:" Butinai reikia vaikams pradurti ausis-jeigu taip nedarysit, tai busit tikri debilai!"? Dauguma savo nusistatyma isreiskia taip, skirtumas tik tas, kad jie nusistate pries auskarus... Uz toki pasisakyma tikriausiai gauciau nuobauda unsure.gif
Mylekit savo vaikus, kas kaip ismanot ir neaiskinkit kaip reikia auginti kitiems. Tik tada, kai jie uzaugs galesit nuspresti ar auklejote teisingai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Robinzonas @ 2007 03 15, 13:44)
Pagal Žmogaus teisių konvenciją, savo nepilnamečiam vaikui jūs pažeidėte kūno vientisumą ir, bent jau teoriškai, galite būti patraukti atsakomybėn.  Vaikas neturėtų kentėti dėl tėvų nepilnavertiškumo kompleksų, tuštybės ar noro pasipuikuoti prieš aplinkinius.  Vaikas - ne daiktas, o asmenybė!

Tai ir leiskime tai asmenybei reikstis! lotuliukas.gif
Atsakyti
dabar juk ne tie laikai, kai su adatom duria ausis.
man 7 metuku isove auskariukus, tai kiek pamenu, buvo visai neskausminga.
man labai grazu kudikeliai su auskariukais, as verciau smile.gif
o del to, ar uzaugus jai patiks buti su auskarais ar ne, tai galiu pasakyti, kad reta moteris siais laikais be auskaru.
o jei ir nenores - juk galima uzsigydyti.
tokia mano nuomuone wink.gif
Atsakyti
as pirmajai iveriau 3 metuku bet kai vedziau pas kosmetologe pasakiau ar tikrai nori ar kentesi ar nesikankinsi mazoji tik siemet isivere nes labai bijojo skausmo o juk reikia valyti priziureti tai neturi buti prievarta vaikui kancia jis pats turi tai noreti
Atsakyti
Vyresnei dukrai pradūrėm ausytes 7 metų. Labai norėjo, gal kokius metus prašė, o duriant net nesusiraukė (nors kažkada kai kraują iš piršto reikėjo paimt visa poliklinika girdėjo). O mažoji gal 4 kartus iš kosmetologės išėjo persigalvojus, o kai galų gale pasiryžo, labai savim didžiavosi, sakė "aš įveikiau savo baimę" 4u.gif . Man atrodo auskarai toks dalykas, dėl kurio turi pats vaikas apsispręsti, aišku atitinkamo amžiaus. Saviškėms aiškinau, kad duriant truputį skaudės ir kad tepti reikės kol sugis, ir kad gali pūliuot, o kai jau pasiryžo, tai prašom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 03 29, 15:18)
Man atrodo auskarai toks dalykas, dėl kurio turi pats vaikas apsispręsti, aišku atitinkamo amžiaus. Saviškėms aiškinau, kad duriant truputį skaudės ir kad tepti reikės kol sugis, ir kad gali pūliuot, o kai jau pasiryžo, tai prašom  bigsmile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
As noreciau savo sunui isverti g.gif ,bet MB pries........ ax.gif
Atsakyti