Įkraunama...
Įkraunama...

Milanas

merginos, gal koki viesbutuka uzrodykit salia Centralines Traukiniu stoties ( mums anksti ryte reikes isvykti traukiniu) arba bent kaip tas rajonas vadinasi ? Ir dar, ar autobusu stotis, is kurios autobusas vyksta i Bergamo oro uosta , toli nuo Centrines traukiniu stoties ? Noriu sudaryti optimalu marsruta .....
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 09, 17:01)
merginos, gal koki viesbutuka uzrodykit salia Centralines Traukiniu stoties ( mums anksti ryte reikes isvykti traukiniu) arba bent  kaip tas rajonas vadinasi ? Ir dar, ar autobusu stotis, is kurios autobusas vyksta i Bergamo oro uosta , toli nuo Centrines traukiniu stoties ? Noriu sudaryti optimalu marsruta .....

na, mes trecia valanda kelemes ir ejom pestute iki stoties, visai romantiska biggrin.gif o i oro uosta vezanciu autobusu stoteles yra visai salia centrines stoties (tik apeit is kitos puses reikia, lengva rast, nes ten suzymeta i kuri oro uosta is kurios stoteles veza)
Atsakyti
QUOTE(kaaa @ 2011 02 09, 18:13)
na, mes trecia valanda kelemes ir ejom pestute iki stoties, visai romantiska  biggrin.gif  o i oro uosta vezanciu autobusu stoteles yra visai salia centrines stoties (tik apeit is kitos puses reikia, lengva rast, nes ten suzymeta i kuri oro uosta is kurios stoteles veza)

Aciu 4u.gif Man kazkaip nakty Milane pestute baugoka g.gif , todel noriu apsigyventi kazkur netoli Traukiniu stoties mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 09, 16:01)
Ir dar, ar autobusu stotis, is kurios autobusas vyksta i Bergamo oro uosta , toli nuo Centrines traukiniu stoties ? Noriu sudaryti optimalu marsruta .....


autobusai veža nuo tos pačios centrinės stoties Milano Centrale. Tik kaip rašė kaaa, nuo dešinio stoties šono 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 09, 17:18)
Aciu 4u.gif Man kazkaip nakty Milane pestute baugoka  g.gif , todel noriu apsigyventi kazkur netoli Traukiniu stoties  mirksiukas.gif


Mes gyvenome šiame: http://www.marconihotel.it/
Atsakyti
Na mano kelionė jau visiškai suplanuota smile.gif tikiuosi rolleyes.gif Taigi galiu pasidalinti, gal kam pravers smile.gif

1 diena. Genuja. Viešbutis Assaroti, visai šalia centro (69eur dvivietis su pusryčiais). Pasivaikščiojimas po miestą. Pasižymėjau šiuos objektus:

• La Lanterna – Genujos švyturys. Jis yra seniausias vis dar veikiantis švyturys pasaulyje, taip pat – vienas iš penkių aukščiausių.

• Palazzo Reale – Karališkieji rūmai, buvusi Savojos karalių rezidencija su įspūdingu rokoko stiliaus interjeru.

• Palazzo Ducale – pagrindiniai miesto rūmai. Tai elegantiškas pastatas su dviem puikiais XVI a. kiemeliais ir arkadomis, buvę Genujos dožų rūmai, kuriuose šiuo metu įkurtas meno ir kultūros centras.

• Palazzo Rosso ir Palazzo Bianco – Raudonieji ir Baltieji rūmai

• San Lorenzo – Genujos katedra, kurios eksterjeras, puoštas baltomis ir juodomis juostomis, atspindi beveik visus architektūros stilius, kada nors žinomus Genujai. Šoninis San Giovani portalas romaninis, kai kurios šoninės koplyčios barokinės, o trys vakariniai portalai - prancūzų gotikos stiliaus. Ištaigingiausia koplyčia dedikuota Genujos globėjui - šv. Jonui Krikštytojui. Joje saugomas XIII a. sarkofagas, kur kadaise buvo garbinamo šventojo relikvijų. Iš zakristijos laiptai veda į Museo del Tesoro di San Lorenzo muziejų. Čia galima pamatyti tikrų lobių - romėnišką žalio stiklo indą. Legendos teigia, jog šis indas, atgabentas kryžiaus žygių metu, galėjo būti naudojamas per Paskutinę vakarienę. Taip pat galima išvysti mėlyną chalcedono lėkštę, ant kurios Salomei tariamai buvo paduota Jono Krikštytojo galva.

• Casa della Famiglia Colombo – žymaus keliautojo Kristupo Kolumbo namas

• Sant Agostino muziejus – jame galima pamatyti skulptūrų, architektūros fragmentų.

• Genujos akvariumas – tuo metu, kai buvo pastatytas, buvo didžiausias Europoje.

Žinoma, dar Ferrari aikštė. Į San Agostino muziejų ir Genujos akvariumą neplanuojam eiti, nebus laiko. Ir į visus rūmus taip pat neisim, tik iš išorės apžiūrėsim. Žodžiu, priklausys nuo to kiek turėsim laiko. Visi objektai išsidėstę centre, netoli vienas kito.


2 diena. Jei geras oras, važiuojam išgerti kavos į kokį netoli esantį gražų, mielą miestelį. Geriausia būtų į Portofino, bet būtų gerai ir Recco ar Rapallo ar kt.
Tada važiuojam link Milano. Sustojam Serravalle outlete (jis kaip tik pakeliui). Čia didžiausias kelionės klaustukas, nes net neįsivaizduoju, kiek laiko ten užtruksim.
Apsipirkę (arba ne biggrin.gif) važiuojam į Milaną.
Viešbutis Sempione, Stacione centrale rajone, netoli centro, 1,5 km iki La Scalos (60eur dvivietis su pusryčiais). Vakare einam į La Scala baletą. Galbūt dar nueisim iki Duomo ar bent praeisim pro Galleria, o gal tik spėsim pavakarieniauti, priklausys nuo to kiek laiko turėsim.


3 diena. Susirandam parkingą netoli centro ir einam apžiūrėti visų lankytinų objektų Milane, žinoma kiek spėsim. Pasižymėjau šiuos:

• Milano katedra.
Darbo laikas. Kasdien 7am-7pm. Pakilti ant stogo: laiptais 5 eur, liftu 8 eur

• Sforcų pilis (Castello Sforcesco).
Darbo laikas. Kasdien 7 am-6 pm (iki 7 pm vasarą) įėjimas nemokamas. Muziejaus darbo laikas antr-sekm 9 am- 5.30 pm. Kaina 3 eur.

• Galleria Vittorio Emanuele II – XIX a. prekybinė arkada su įspūdingu stiklo ir metalo stogu.

• San Bernardino alle Ossa bažnyčia – žinoma dėl sienos, dekoruotos žmonių kaulais ir skeletais.

• Basilica di Sant Ambrogio – Šv. Ambraziejaus bazilika, viena seniausių Milane. Šioje romaninio stiliaus bazilikoje ilsisi Šv. Ambraziejaus palaikai.

• Chiesa di San Lorenzo Maggiore – San Lorenzo bazilika, pastatyta IX a, atstatyta XVI a.

• Colonne di San Lorenzo.

• Santa Maria delle Grazia.

• Breros rūmai (Palazzo di Brera).

Į Santa Maria delle Grazia vienuolyną ir Breros rūmus neplanuojam eiti. Norėjau pamatyti "Paskutinę vakarienę", bet reikės atidėti kitam kartui. Niekaip neišeina to laiko taip suplanuoti, kad tiksliai tą valandą būtume ten.
Milano objektus turiu ir smulkiau apsirašius, bet visko nedėjau, nenoriu kartotis. Kai kas buvo aprašyta temoj anksčiau, dar iš interneto parankiojau.

Jei turit kokių pastabų ar patarimų, labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 09, 17:01)
merginos, gal koki viesbutuka uzrodykit salia Centralines Traukiniu stoties ( mums anksti ryte reikes isvykti traukiniu) arba bent  kaip tas rajonas vadinasi ? Ir dar, ar autobusu stotis, is kurios autobusas vyksta i Bergamo oro uosta , toli nuo Centrines traukiniu stoties ? Noriu sudaryti optimalu marsruta .....

http://www.booking.c...88698037e1d7,16
Atsakyti
[quote=darvina,2011 02 09, 18:18]
Aciu 4u.gif Man kazkaip nakty Milane pestute baugoka g.gif , todel noriu apsigyventi kazkur netoli Traukiniu stoties mirksiukas.gif
[/

As praeita savaitgali taip pat buvau Milane ir rinkausi viesbuti tik as atskridau velai nes is Londono tai buvo taip pat aktualu kaip pasiekti viesbuti, bet kadangi tai buvo pirma kelione mano pacios organizuota tai nerizikavau vienuolikta valanda vaziuoti viesuoju transportu ir nusprendziau vaziuot taksi ir manau neapsigavau nes kur tramvajus vaziavo pusvalandi su taksi kainavo 15 euru bet uztat rami galva, nors gal ir yra kokiu viesbuciu ir netoli, bet gal jie bus brangesni todel. Todel pries perkant viesbuti galima ivertinti kiek jis kainuos ir kiek kainuos kelione iki stoties.
Atsakyti
As vis dar delioju programa doh.gif ...... Su viesbuciais , atrodo, apsisprendem. Visa tema skaitau jau antra karta. Tas anktyvas skrydis is Bergamo nervina labiausiai. Viesbucio sitai nakciai nera prasmes uzsakyti , nes mes i ji gristume tik labai velai is Venecijos . Zodziu, laukia puse nakties oro uoste schmoll.gif Skaiciau, kad jis laaabai maziukas, nera vietu net padoriai atsisesti. Ka veikiti , cia tai klausimas g.gif Ar bent koks duty free ar kavinuke ten yra ?
Kadangi gyvensim Bergamo mieste , ar cia galima paciame mieste apsishopinti ? Skaiciau , kad kazkur uz miesto yra didelis Orio shopping moll'as , ar verta ? Man tai dzin , bet mano palyda tai biski prie shopomaniu ir dabar jau LT nieko neperka, vis stebuklo is Italijos tikisi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 13, 11:01)
As vis dar delioju programa  doh.gif ...... Su viesbuciais , atrodo, apsisprendem. Visa tema skaitau jau antra karta. Tas anktyvas skrydis is Bergamo nervina labiausiai. Viesbucio sitai nakciai nera prasmes uzsakyti , nes mes i ji gristume tik labai velai is Venecijos . Zodziu, laukia puse nakties oro uoste schmoll.gif  Skaiciau, kad jis laaabai maziukas, nera vietu net padoriai atsisesti. Ka veikiti , cia tai klausimas g.gif Ar bent koks duty free ar kavinuke  ten yra ?
Kadangi gyvensim Bergamo mieste , ar cia galima paciame mieste  apsishopinti ? Skaiciau , kad kazkur uz miesto yra didelis  Orio shopping moll'as , ar verta ? Man tai dzin , bet mano palyda  tai biski prie shopomaniu ir dabar jau LT nieko neperka, vis stebuklo is Italijos tikisi  doh.gif

Na man oro uostas tikrai nepasirode maziukas (aisku ne toks kaip pvz.berlyne), bet kavinukiu yra ir kur atsisesti yra..
Atsakyti
QUOTE(kaaa @ 2011 02 13, 12:25)
Na man oro uostas tikrai nepasirode maziukas (aisku ne toks kaip pvz.berlyne), bet kavinukiu yra ir kur atsisesti yra..

aciu 4u.gif biski ramiau, o duty free ar yra ( as cia del kvepalu, nes mes tik su rankiniu bagazu)?
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 13, 11:28)
aciu 4u.gif biski ramiau, o duty free ar yra ( as cia del kvepalu, nes mes tik su rankiniu bagazu)?

va del parduotuviu tai nepasakysiu, tiesiog neatkreipiau demesio (gal nedirbo dar taip anksti). Bent internete va ka raso:
Facilities At Bergamo Airport
* Bergamo Airport offers over 5,000 car parking spaces
* There are several shops inside Bergamo Airport, selling a wide range of goods such as: Drinks, electricals, leather, sunglasses, watches, tobacco, perfume and gifts.
* Food & Drink: There is a selection of cafe bars selling snack and drinks. There is also a juice bar selling juices and smoothies.
* Bank facilities are available at the airport
* Foreign Exchange Bureau
* Church
* Pharmacy
* VIP Lounge
* Tourist Office
* Left Luggage
Atsakyti