Įkraunama...
Įkraunama...

Vazektomija

QUOTE(Nakviša @ 2009 11 19, 18:46)
Arba nesuprantate kiaušintakių funkcijos ir veikimo principo arba prisiklausėte pasakų apie mistines spermatozoidų galimybes "apeiti" tubas ir po to dar mistiškesnę galimybę apvaisintam kiaušinėliui transformuotis gimdoje.
Kaip sakiau - visiškas briedas.

Paprasčiausiai būna atvejų, kai kiaušintakis perrišamas ne visiškai, arba "mistiniu būdu", atsistato kiaušintakio praeinamumas (rekanalizacija). Nesupratau, ką turėjote aumenyje sakydama: "mistiškesnę galimybę apvaisintam kiaušinėliui transformuotis gimdoje" g.gif
dėl vazektomijos irgi panašios istorijos - po kurio laiko arba atsipalaiduoja mazgas, arba augant epiteliui susidaro savotiška fistulė - "rekanalizuojasi". Bet kaip minėjau tai reti atvejai ir tai priklauso nuo chirurgų kompetencijos ir sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindudo: 19 lapkričio 2009 - 17:57
QUOTE(mindudo @ 2009 11 19, 17:53)
Paprasčiausiai būna atvejų, kai kiaušintakis perrišamas ne visiškai, arba "mistiniu būdu", atsistato kiaušintakio praeinamumas (rekanalizacija). Nesupratau, ką turėjote aumenyje sakydama: "mistiškesnę galimybę apvaisintam kiaušinėliui transformuotis gimdoje"  g.gif <...>

Nu ir ko gi ten tie kiaušintakiai pas mane niekaip nerekanalizuojasi? g.gif
Nereikia čia tų pasakų, aš su plastikos chirurgais kalbėjausi ne vieną kartą - atstatyti pati kiaušintakį galimybė yra, jo funkcijų - ne.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2009 11 19, 19:04)
Nu ir ko gi ten tie kiaušintakiai pas mane niekaip nerekanalizuojasi?  g.gif
Nereikia čia tų pasakų, aš su plastikos chirurgais kalbėjausi ne vieną kartą - atstatyti pati kiaušintakį galimybė yra, jo funkcijų - ne.

Ne visiems duota vienoda funkcija ir galimybės. Yra moterų kur su visai sveika anatomija ir funkcija negali pastoti nuo sveiko vyro, o yra kur net užrišus kiaušintakius sugeba pastoti. Asmeniškai nesu susidūręs su tokiais atvejais, bet pasakojo operavę ginekologai, skaičiau literatūroje... 4u.gif
P.s. Kiek supratau iš jūsų paskutinio pasisakymo, dėl uždegimo yra užakę jūsų kiaušintakiai, dėl ko jūs negalite pastoti. Tai labai dažna nevaisingumo priežastis. Užjaučiu Jus... 4u.gif Tame ir kuriozas, kad norinčios pastoti moterys negali pastoti, o tos kurios nenori, net persirišusios kiaušintakius (na, bet kaip jūs ir sakote, tai tik iš pasakų srities, o pasakų pasitaiko ir gyvenime, tik visa laimė, kad labai retai), pastoja.
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2009 11 18, 11:06)
Zuzu, jūs taip ir neparašėte jokių argumentuotų motyvų,

o kas jums yra argumentuotas motyvas? matote... NET jei būčiau medikė, pateikčiau motyvus - ar būtinai tuomet kas nors klausys?? ar paklauso, kai sakoma nerūkyk, ar negerk KT - kai tai pataria medikas? juokinga. nors ir įrodyta moksliškai kad tai kenkia, bet žmonės rūko, geria KT, nors žino argumentus. sprendimuose 90proc. veikia psichologija ir asmeniniai norai. zarazna, smile.gif mano tikslas nebuvo objektyviai motyvuoti (tai jūs paprašėt). mano prašymas nesipjaustyt toks pat psichologinis kaip ir psichologinis vyrų apsisprendimas - dėl patogumo, buities. nes jie nori. nes žmona nori. prikišti kad aš neprofesionalas - ne į temą. nes jie taip pat neprofesionaliai padaro tokį sprendimą.
be to, tikrai nemanau kad turi manęs kas klausyt - bet gal. smile.gif pažiūrėki skyreliuose apie KT. pa kolkas visos gėrinėja kaip žirnelius. po to atsiranda temos: "mečiau gert KT. kaip jaučiuos?". na ir prasideda: durnelė buvau, tiek metų gėriau ir tt. smegenys nušvito... atsitokėjama po laiko.
su vazektomija gali nebūt šansų kažką pataisyt atsitokėjus.

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 21 lapkričio 2009 - 14:45

! 
Žmonės, nenugrybaukit į pievas. Tema vadinasi "Vazektomija", o ne "Stebuklingi pastojimai. Tiesa tai ar mitas". Prašau nerašyti off-topic.

Ačiū :)

Moderatorė HappyAngel
Atsakyti
QUOTE(grambolys @ 2009 11 14, 20:24)
Gerai jei viskas pas juos šeimoje bus gerai, o jei keliaia išsiskirs. Tuomet vyras su kita moterim jau negalės susilaukti vaikelio. O plačiai paplitę teiginiai, kad vaisingumas lengvai atstatomas yra pasakos.
Šiai dienai aš tikrai vazektomijos nesidaryčiau  schmoll.gif

ne pasakos. tik nepigu.
kai darė operaciją buvo marios laiko paplepėti apie viską. Tame tarpe, ir kad 100% vaisingumo atstatymo po vazektomijos atvejų Dainio praktikoje - sėkmingi. Jų ten gal 20 tebuvo tiesa, be to kai kurie pavyko ne iš pirmo karto.
Kadangi neturiu minčių apie tai kad keliai išsiskirs ir su kažkuo norėsiu dar vaikų - man argumentų "prieš" nebuvo. Tik ilgokai ieškojau info apie pašalinius poveikius. Taip ir neradau.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2009 11 19, 18:53)
Paprasčiausiai būna atvejų, kai kiaušintakis perrišamas ne visiškai, arba "mistiniu būdu", atsistato kiaušintakio praeinamumas (rekanalizacija). Nesupratau, ką turėjote aumenyje sakydama: "mistiškesnę galimybę apvaisintam kiaušinėliui transformuotis gimdoje"  g.gif
dėl vazektomijos irgi panašios istorijos - po kurio laiko arba atsipalaiduoja mazgas, arba augant epiteliui susidaro savotiška fistulė - "rekanalizuojasi". Bet kaip minėjau tai reti atvejai ir tai priklauso nuo chirurgų kompetencijos ir sėkmės.

gal ir buna tokiu retu atveju bet manau geriau jau toks budas nei pastojimai su kitom apsaugom priemonem ir gana daznoki sakyciau...o tada belieka kaltinti ne tik vyrus bet ir moteris g.gif deja....
Atsakyti
QUOTE(smaguris @ 2009 11 30, 14:09)
ne pasakos. tik nepigu.
kai darė operaciją buvo marios laiko paplepėti apie viską. Tame tarpe, ir kad 100% vaisingumo atstatymo po vazektomijos atvejų Dainio praktikoje - sėkmingi. Jų ten gal 20 tebuvo tiesa, be to kai kurie pavyko ne iš pirmo karto.
Kadangi neturiu minčių apie tai kad keliai išsiskirs ir su kažkuo norėsiu dar vaikų - man argumentų "prieš" nebuvo. Tik ilgokai ieškojau info apie pašalinius poveikius. Taip ir neradau.

gal ir patogu taip. bet turbut neatsikratyciau minties, kad mano vyras yra nepilnavertis. garsiai nesakyciau, bet tikrai galvociau.
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2009 12 12, 13:11)
gal ir buna tokiu retu atveju bet manau geriau jau toks budas nei pastojimai su kitom apsaugom priemonem ir gana daznoki sakyciau...o tada belieka kaltinti ne tik vyrus bet ir moteris  g.gif deja....

g.gif Pabūsiu nepopuliarus, bet nemanau, kad vaikas "netyčiukas" šeimoje labai didelė tragedija... Net jei saugantis ir planuojant, taip nutiktų, vaikas atneš į namus naujo džiaugsmo, naujų smagių rūpesčių, kurie įprasmina mūsų gyvenimą... 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 12 14, 15:46-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2009 12 14, 15:46)
gal ir patogu taip. bet turbut neatsikratyciau minties, kad mano vyras yra nepilnavertis. garsiai nesakyciau, bet tikrai galvociau.

cia panasiai, kaip negalinti pastoti moteris yra bergzdzia karve? cia as su ironija, jeigu ka...
ir siaip - tokie sprendiami yra priimami abieju sutuoktiniu pasitarus, aisku, lemiama zodi taria vyras, nes tai jam atliekama procedura.
Atsakyti
smile.gif+2009 12 14, 15:46-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2009 12 14, 15:46)

O kuo jis nepilnavertis? mastau.gif Kad laikinai apvaisinti negali? taigi atstatoma.
Ir kaip ta asmens vertė apskaičiuojama? Kokie kriterijai, parametrai asmens vertei nustatyti? Ir palyginamumo aspektas: vertesnis tas, kuris gali apvaisint raz dva negliadia? Vienintelis per gyvenimą prasmingas žmogaus darbas, taip išeina, yra kuo daugiau palikuonių susilaukt? Ir viskas? Visai visai viskas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 14 gruodžio 2009 - 17:28
QUOTE(ooo @ 2009 12 14, 18:10)
cia panasiai, kaip negalinti pastoti moteris yra bergzdzia karve? cia as su ironija, jeigu ka...
ir siaip - tokie sprendiami yra priimami abieju sutuoktiniu pasitarus, aisku, lemiama zodi taria vyras, nes tai jam atliekama procedura.

Psichologiniai išankstiniai nusistatymai, nors ir neturintys materialaus pagrindo, kartais labai "paveikia žmonių psichiką" ir gali privesti prie potencijos sumažėjimo ar net skirybų (p.s. to priežastimi gali būti ir moters nevaisingumas, ar kiti neracionalūs isitikinimai).
Papildyta:
QUOTE(Neverk @ mama,2009 12 14, 18:27)
O kuo jis nepilnavertis? mastau.gif Kad laikinai apvaisinti negali? taigi atstatoma.
Ir kaip ta asmens vertė apskaičiuojama? Kokie kriterijai, parametrai asmens vertei nustatyti? Ir palyginamumo aspektas: vertesnis tas, kuris gali apvaisint raz dva negliadia? Vienintelis per gyvenimą prasmingas žmogaus darbas, taip išeina, yra kuo daugiau palikuonių susilaukt? Ir viskas? Visai visai viskas?

Apie gyvenimo vertę galima daug diskutuoti, bet iš tiesų tai ką mes dažnai dirbame ir labai vertiname iš tiesų egzistencijos lygmenyje gali turėti labai nedaug vertės... Pagrindiniai žmogaus kaip rūšies išlikimo procesai - valgymas, gynyba nuo gyvenimo negandų ir giminės pratęsimas - kitka socializacijos išdavos, kurios daugiau prasmės nepriduoda, tik gyvenimą paįvairina... (atsiprašau už "of topinimą")
Atsakyti