QUOTE(Varėnė @ 2007 04 23, 10:43)
Sveikos, mamos.
Jau beveik metus vargstam su raudona niežtinčia odele kelių vidinėse pusėse (per linkius). Kai šis raudonis atsirado, jis buvo ir ant rankyčių linkių, be to vienas rankos pirščiukas buvo labai šiurkštus... Poliklinikos dermatologė pasakė, kad čia alerginis dermatitas ir išrašė hormoninio tepaliuko tepti savaitę 2 kartus per dieną plius teplioti Excipial. Vaistinėj pasakė, kad 2 kartus per dieną yra stipriai per daug tokiam vaikučiui, patarė tepti tik vieną kartą. Be to, sužinojom, kad hormoninis tepaliukas kompensuojamas, tačiau daktarė to mums nesivargino pasakyti, nors turėjom KV pasą.

Tiek to nusipirkom pilna kaina, tačiau apie dermatologę susidarėm nekokį įspūdį, juolab kad vaiko net neapžiūrėjo normaliai, o atkalė standartinius žodžius (bent jau mums toks įspūdis susidarė)
Taigi po savaitės tepliojimo (visa tai vyko prieš porą mėnesių) rankutės užgijo, pirštukas užgijo visiškai, ir dabar viskas ok, o kojytės tik apgijo, tačiau nutraukus hormoninį vėl atsistatė

Aš kažkodėl labai bijau to hormoninio tepalo, ir nematau prasmės teplioti, jeigu savaitę gerai, o po to vėl tas pats... Mažius labai kasosi vakare ir ryte, prašo patepti tepaliuku (Excipial), tai ir tepliojam 1-2 kartus per dieną, stengiamės po prausimo patepti, kai itin išsausėja oda. Kartais dermatitas paūmėja taip, kad oda tampa labai šiurkšti ir ant blauzdų bei šlaunų. Aukščiau (ant pilvo, rankų, veiduko) nenukeliauja, tik ant kojyčių.
Gal jūs duosite patarimą, kur kreiptis, žinau, kad Žvėryne yra alerginių susirgimų centras... Pas tą dermatologę į polikliniką tai jau nenorim eiti, nes labai atsainiai pažiūrėjo
P.S. prieš metus esam darę alerginį tyrimą, nes tuo metu buvom sanatorijoj ir skruostukai buvo paraudę (tai truko 2 savaites). Davė lentelę alergenų, mes pasirinkom gal 7, dėl kurių abejojom, ir ištyrė. tai pasirodo alergiškas lazdyno riešutams ir šiek tiek mažiau žemės riešutams. Tai riešutų ir produktų su riešutais namie pas mus nebūna. Kitiems (citrusiniams, pomidorams ) nealergiškas.
Mes irgi buvom praeitą sav pas dermatologą. Man patiko

Kadangi pas mano mažę alergijos testai nerodo, tai jo manymu tai yra genetiškai paveldėta. Pirmą kartą man tai pasakė gydytojas

Su tuo pilnai sutinku, nes ir mano oda yra labai sausa, kojų kulnai suskilinėję kaip pas burliokę

Dar sakė, kad gydytojai eina lengviausiu keliu - neduokit tokio ar anokio maisto. O realybėj, AD dažnai būna visai nealerginės kilmės, o ir alergija būna tik 5 proc. maistui, visa kita - katėms, erkutėms, žiedadulkėmis ir pan. Liga paūmėja, kai vaikas gauna antibų, bet tai dažniausia ne nuo jų, o tiesiog taip odelė reaguoja į nusilpusį imunintetą ir ant jos prisidaugina auksinio stafilokoko plantacijos

Hormonai odelę tikrai atrofuoja, todėl jų reiktų tepti minimaliai. Mums išrašys receptą, kur vaistinėj tiksliom dalim sumaišys tepaliuką iš drėkiklio, mažo hormonų kiekio bei antibiotikų.
Parašysiu dar. vėliau