ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti
Laaabai skanu rauginti kopūsta pakepti keptuvėje.Iš pradžių pakepinti kubeliais pjaustytą šlapkę arba virtą mėsą,po to smulkiai pjaustytą svogūną ir galiausiai sudėti kopūstu.viską kepti kol kopūstai pasidarys norimo minkštumo.
ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti
.Labai didelė tikimybė,kad kopūstai pasmirs,okad bus minkšti tai tikrai.Bobučių išmislas,bet patikrintas.
ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti
QUOTE(Gabri @ 2004 11 11, 17:52)
O mes darom 10 kg kopustu ir 125 g druskos. na dar morku ir kmynu is akies. Pasidaro i emaliuota puoda, kai isrugsta - i trilitri ir i saldytuva. Kai jau i pabaiga, nauja partija uzsiraugiam 
ir as taip darau.
Aš raugdama kopūstusdedu tokius priedus:
kmynų,
spanguolių,
obuolių,ypac tinka antaniniai,
kmynų,
ir daug morkų,
Kartais,jaigu turiu mažų kopūsto galvučių jas dedu cielas.
druskos.
kmynų,
spanguolių,
obuolių,ypac tinka antaniniai,
kmynų,
ir daug morkų,
Kartais,jaigu turiu mažų kopūsto galvučių jas dedu cielas.
druskos.
Kai paskaičiau apie cielas raugintas kopūstų galvas, tai net seilė išbėgo....nutyso tiesiog...
Iš tokio rauginto kopūsto galvos mes darom balandėlius žiemą. Lygiai tas pats viskas kaip ir su šviežiais kopūstais, įdarai tie patys, tik kopūstas raugintas. Ar bandėt?
Iš tokio rauginto kopūsto galvos mes darom balandėlius žiemą. Lygiai tas pats viskas kaip ir su šviežiais kopūstais, įdarai tie patys, tik kopūstas raugintas. Ar bandėt?
O, kaip faina, kad šią temą atradau.
Labai mėgstu raugintus kopūstus (tiek sriubą, tiek troškintus su dešrelėm), bet šiuo metu gyvenu ne Lietuvoj, tai čia jų sunkoka rasti... Bandysiu pati pasigaminti.
QUOTE(remunėlė @ 2006 02 10, 16:07)
Laaabai skanu rauginti kopūsta pakepti keptuvėje.Iš pradžių pakepinti kubeliais pjaustytą šlapkę arba virtą mėsą,po to smulkiai pjaustytą svogūną ir galiausiai sudėti kopūstu.viską kepti kol kopūstai pasidarys norimo minkštumo.
ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti
.Labai didelė tikimybė,kad kopūstai pasmirs,okad bus minkšti tai tikrai.Bobučių išmislas,bet patikrintas.
ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti
ismislas ar ne, bet tai tikrai tiesa. Ir ne tik kopustus, o aplamai nieko negalima rauginti, konservuoti, nes sugenda. Irgi patikrinta. Turincioms savo darza, tomis dienomis negalima eit ten, nes neaugs nieks. Geliu persodineti negalima. Daugelio pazistamu moteru patikrinta.
P.S. parasiau tai ir pamaniau, juk atsiras ir tokiu, kurios netiki ir pasakys, kad kazka netaip darem jei sugedo, o tos dienos ne prie ko. Bet juk visa laika pagal ta pati recepta darydavome: tik tom dienom pagaminti nesigauna, issauna ar sugenda.
Neturiu emaliuoto indo ir jokios statines, kuo tai galima butu pakeisti?
QUOTE(Liorka @ 2012 01 21, 01:05)
Neturiu emaliuoto indo ir jokios statines, kuo tai galima butu pakeisti?
Darykit i trilitrini stiklaini
Dar sako, kad rauginti kopūstus reikia per delčią. Nes tada gaunasi kieti, traškūs. kas nors bandet?
QUOTE(tetulencija @ 2012 01 30, 15:07)
Dar sako, kad rauginti kopūstus reikia per delčią. Nes tada gaunasi kieti, traškūs. kas nors bandet?
tikrai
Tik taip









