Įkraunama...
Įkraunama...

Vestibiuliarinio aparato sutrikimai

QUOTE(Javute @ 2013 11 24, 20:38)
Tuos pratimus ir man reikėjo daryti,  puikiai žinau kaip baisu vien pradėti  4u.gif  bet bandykite, iš lėto, po kelis, kad ir ne visus.
aš dar nuolat vertigoheel turėdavau, jie homeopatiniai  smile.gif

o ankščiau neturėjot jokių svaigimų? dabar pirmas kartas?


Pirmas. Guliu jau ligoninėj. Berods, vestibuliarinio nervo uždegimas.
O tai tokie dalykai linkę kartotis?
Atsakyti
Sveikos, pries savaite apturejau ir as si kosmara. Pradzioj pradejau nejausti kaires kojos, paskui pradejo dvejintis akyse, galiausiai pradejo dilgcioti desines rankos ir kojos pirstai. Kai nuvaziavom i priemima, taip pradejo suktis galva kad maniau mirsiu, paskui vemimai puse dienos. Tokio kosmaro nesu patyrus. Padare kompiuteri galvos, o ten nieko nerode. Po paros pajutau kad silpnesne pasidare kaire ranka, ta silpnuma jauciu ir dabar. Syryt vel buvo uzejes sukimasis kokias 2 minutes. Issigandau ziauriai. Cia paskaicius truputi nurimau kad daugkas irgi vargsta su sia liga. Ar kuriai nors yra buvusi nutirpusi ranka po tokio priepuolio?
Atsakyti
Sveikutes.Turejau ir as pries menesi si baisu kosmara.Svaigimas ir po menesio nepraeina ir neaisku kiek tesis.Pries kelias dienas gatveje susvirduliavau ir teskiau ant saligatvio nusibraiziau nosi ,kakta.Vartoju priskirtus vaistukus ,sake apie menesi.Bet su kuo bepasidaliju sia beda,pasirodo labai populiari liga ir daug kam buve ir kelis sukius.O praeina ar pasikartoja ,jau priklausys nuo pacio zmogaus,kaip gydysis,maitinsis ir svarbu vanduo labai svarbu smegenims.Tokio tirpimo ,kaip cia kolege aiskina man nebuvo ,bet skyriuje isgulejau 15dienu.
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...i.d?id=61024175


vertas demesio straipsnis
Atsakyti
Prieš 2m turėjau tą ūmų vestibuliarinį. Ojojoj, sukosi planetos, pasuki akis ar galvą bent 1 cm- vemt.Leido vaistus greitoji atvažiavusi, kad paeiti galėčiau. Priėmime 6val lašalines įvairias statė. Nepadėjo. Paguldė į skyrių. Tik 5 dienos rytą sakau, jau geriau.
Nebuvo pasikartojęs toks, nors svaigimo, pykinimo buvę. Per šį laiką sužinojau kaip gelbėtis.
Kai pradeda suktis -geri Betaserc 24 stiprumo 2 tabletes iš karto ir šalia šių dar kažką raminančio. Jei nesat sirgę šiuo susirgimu, tai sako, kad vienkartinės dožės užtenka. O jau sirgusiems reikia pagal situaciją pagerti..savaitę ar daugiau. Man šiemet neužteko 2 sav pagerti.
Tanakanas labai neblogas. Jį dažnai giria. Esu gėrusi. Sužinojau ne iš gydytojo, o iš žmonių, kurie daug visko išbandę.
Dabar Betaserc 24 visada su manimi. Pakeitus rankinę vaistai perkeliami į ją.
Ilgą laiką negalėjau pasilenkti net trumpam - tūpiau. Išmokau ravėti sėdėdama ant mažo suoliuko su mažu kauptuku. Ir dabar pasilenkus dirbti negaliu, tad suoliukas sode visada su manimi.
Kartą po kranu pabandžiau galvą išplauti - daugiau nebandysiu, nes prireikė kelių val kol atsigavau. Maniau reiks viso kurso vaistų.
Būna, kad ausyse cypia, jas užgula, pykina, būna tarpinis tarp pykina ir galva sukasi..bet gyvenimas nesibaigia. Laiks nuo laiko pageriu papildų, kai jų neužtenka- tenka vaistų.Mano atveju dar įtakos turi labai plonos, siauros kraujagyslės. Sako, kai užspaudžia, tai beveik aklinai jas užspaudžia. Palygino su Nemuno upe ir paprastu upeliu, kuriuo atveju geriau. Manosios-upeliukas. Kai tyrė iš plauko, sako, kraujotakoj problemos, nes jūsų plaukas lyg iš daug dešrelių sudarytas. Matyt, kai suspaudžia, tai svogūnėlyje tai atsispindi.
Atsakyti
Ir pas mane taip nutiko. Viskas prasidejo galvos svaigimu, pykinimu keičiant kūno padėtį. Labai baisus jausmas, kai viskas aplink tave juda. Išvežė greitoji, nustatė, kad yra Gerybinis paroksizminis pozicinis galvos svaigimas ir paleido namo. Liepė gerti Betaserc vaistus. Poros savaičiu bėgyje svaigimas apmažėjo. Atsirado dideli galvos skausmai. Atrodo, kad ant galvos šalmas uždėtas tuo metu būna. Ir ypač kur daug žmoniu. Pradedi atrodo nesiorentuoti aplinkoje.
Bet dar kartais lyg būna kaip užgulus viena ausis, darė tyrimus - audioometrija, bet klausa nesumažėjusi. Teko net ir ligoninej gulėti, tai ten diagnoze įrašė, kad vestibiuliarinis neuritas. pageriu karts nuo karto B grupės vitaminus, magni, Tanakaną. Bet taip vargina tokia būklė..... pora sav būna lengviau, po to vėl atsinaujina. Tokiu svaigimu, kad akių nistagmai būtų nėra, nepykina. Bet pastoviai skauda galvą (tiksliau vieną galvos pusę), tai ji saudo, tai aptirpsta, tai svaigsta. Ir taip jau pusę metų. Gal kurios darėt videonistagmometrija. Kaip gydėtės. Nejaugi tai niekad nesibaigs....tokia neviltis apima....
Atsakyti
QUOTE(getera @ 2015 12 21, 14:32)
Ir pas mane taip nutiko. Viskas prasidejo galvos svaigimu, pykinimu keičiant kūno padėtį. Labai baisus jausmas, kai viskas aplink tave juda. Išvežė greitoji, nustatė, kad yra Gerybinis paroksizminis pozicinis galvos svaigimas ir paleido namo. Liepė gerti Betaserc vaistus. Poros savaičiu bėgyje svaigimas apmažėjo. Atsirado dideli galvos skausmai. Atrodo, kad ant galvos šalmas uždėtas tuo metu būna. Ir ypač kur daug žmoniu. Pradedi atrodo nesiorentuoti aplinkoje.
Bet dar kartais lyg būna kaip užgulus viena ausis, darė tyrimus - audioometrija, bet klausa nesumažėjusi. Teko net ir ligoninej gulėti, tai ten diagnoze įrašė, kad vestibiuliarinis neuritas. pageriu karts nuo karto B grupės vitaminus, magni, Tanakaną. Bet taip vargina tokia būklė..... pora sav būna lengviau, po to vėl atsinaujina. Tokiu svaigimu, kad akių nistagmai būtų nėra, nepykina. Bet pastoviai skauda galvą (tiksliau vieną galvos pusę), tai ji saudo, tai aptirpsta, tai svaigsta.  Ir taip jau pusę metų. Gal kurios darėt videonistagmometrija. Kaip gydėtės. Nejaugi tai niekad nesibaigs....tokia neviltis apima....



Man kažkas panašaus...2008,2013 ir šiemet sausio mėnesį buvo galvos svaigimo priepuoliai, paskutinis trūko 3 savaites....Prieš tai man rašė, kad tai gerybinis parokcizminis galvos svaigulys, o šį kartą tyria labiau, nes ir klausa vienos ausies sutrikusi, ir priepuoliai reti- turbūt bus kitą diagnozė. Betaserco gerti iš vis negaliu- nuo pirmos tabletės baisi migrena. Vegetoheel- galiu vieną tabletę išgerti, galvos neskauda, bet ir naudos jokios... tikiuosi LOR gydytojai nustatys problemą....
Būtų gerai atgaivinti šią temą, gal yra daugiau turinčių panašių problemų?
Atsakyti
As ir jungiuosi prie jusu tai siandien padare Videonistagmometrija sako vestibulinio aparato sutrikimas darykite pratimus paieskokite internete. Nu kas gali padeti, nieko internete nerandu, apart kad visus ismeta straipsnisu jog reikia daryti tam tikrus pratimus, o ju nenurodo unsure.gif Padekite, kokie tie pratimai? ACIU
Atsakyti
Sveikos. Man jau kelis metus pažįstamos panašios i jūsų problemos. Tik deja diagnozei nustatyti prireikė kelių metu... Buvau apkaltinta ir išsigalvojimu, ir pripaišyta migrena su aura, ir vestibiulinė migrena, kol galiausiai, vienos profesorės smalsumo dėka paaiškėjo tikroji diagnozė - Menjero sindromas. Padidinus betahistino dozę iki 2x48mg, priepuoliai bent jau susilpnėjo, o jei mažiau nervinuosi, ir nepervargstu ( kas mano darbe beveik neįmanoma), tai ir suretėja. Stiprūs priepuoliai užeina palyginus retai, kartą į mėnesį, ar kartą i du, bet būna labai nesmagūs - vos galiu paeiti, pykina, vemiu. Dažniau užeina lengvi - nuo vieno, iki kelių kartų per savaitę - su spengimu pažeistoje ausyje, lengvu svaigimu, pykinimu.
Liūdina tik tai, kad nei mažinti, nei nustoti vartoti Betahistino nesigauna, ir vartoju jau 3 metus. Taip pat jaučiu, kad blogėja klausa kairėje pusėje.


Papildyta:
O Chardone imetu nuorodą - šie pratimai vadinasi Epley Maneuver. Nors ir netikėjau, bet tikrai padėjo, kai vargino GPPS.
https://www.youtube....h?v=P9z3TAfa2ts


Taip pat dar turiu ir skrajutę su aprašyta vestibiuline fizine reabilitacija, tik nežinau kaip ją čia įkelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mdeive: 28 gegužės 2016 - 22:12
QUOTE(mdeive @ 2016 05 28, 23:03)
Sveikos. Man jau kelis metus pažįstamos panašios i jūsų problemos. Tik deja diagnozei nustatyti prireikė kelių metu...  Buvau apkaltinta ir išsigalvojimu, ir pripaišyta migrena su aura, ir vestibiulinė migrena, kol galiausiai, vienos profesorės smalsumo dėka paaiškėjo tikroji diagnozė - Menjero sindromas. Padidinus betahistino dozę iki 2x48mg, priepuoliai bent jau susilpnėjo, o jei mažiau nervinuosi, ir nepervargstu ( kas mano darbe beveik neįmanoma), tai ir suretėja. Stiprūs priepuoliai užeina palyginus retai, kartą į mėnesį, ar kartą i du, bet būna labai nesmagūs - vos galiu paeiti, pykina, vemiu. Dažniau užeina lengvi  - nuo vieno, iki kelių kartų per savaitę - su spengimu pažeistoje ausyje, lengvu svaigimu, pykinimu.
Liūdina tik tai, kad nei mažinti, nei nustoti vartoti Betahistino nesigauna, ir vartoju jau 3 metus. Taip pat jaučiu, kad blogėja klausa kairėje pusėje.
Papildyta:
O Chardone imetu nuorodą - šie pratimai vadinasi Epley Maneuver. Nors ir netikėjau, bet tikrai padėjo, kai vargino GPPS.
https://www.youtube....h?v=P9z3TAfa2ts
Taip pat dar turiu ir skrajutę su aprašyta vestibiuline fizine reabilitacija, tik nežinau kaip ją čia įkelti.

ACIU. O ta pratima daryti kai yra pablogejimas ar kai ir gera savijauta ji reikia daryti?
Atsakyti
Kad būtų efektas, tuos pratimus reikia daryti bent 4-6 savaites. Žinoma darant savijauta labai nekokia. Ypač nuo tų kitų pratimų, nes jie gan intensyvūs.
Pabandysiu trumpai aprašyti juos:
1. Atsisėdus atmerktomis akimis sukiojama galva į šonus, atidžiai žiūrint. Pamažu greitinama
2. kartojamas 1 pratimas užmerktomis akimis
3. atsisėsus atmerktomis akimis, galva lėtai keliama į viršų, po to leidžiama žemyn, atidžiai žiūrint. Pratimas greitinamas.
4. Kartojamas 3 pratimas užmerktomis akimis
5. Atsisėdus atmerktomis akimis, galva pasukama 45laipsnių kampu į kairį šoną, ir lėtai keliama aukštyn, po to leidžiama žemyn. Pratimas greitinamas.
6. Kartojamas 5 pratimas užmerktomis akimis
7. Atsisėdus atmerktomis akimis, galva pasukama 45laipsnių kampu į dešinį šoną, ir lėtai keliama aukštyn, po to leidžiama žemyn. Pratimas greitinamas.
8. Kartojamas 7 pratimas užmerktomis akimis
9. Eiti 10-15 žingsnių atmerktomis akimis, po to užmerktomis, nejudinant galvos
10. Eiti 10-15 žingsnių atmerktomis akimis, po to užmerktomis akimis pakėlus galvą
11. Eiti 10-15 žingsnių atmerktomis akimis, po to užmerktomis akimis nuleidus galvą
12. Kartoti 10 ir 11 pratimus, einant nelygiu pagrindu (ant grindų padėjus pagalvėlių, porolono).
Darant 10-12 pratimus, pacientą reikia stebėti, kad nepargriutų.


Kadangi man labai stipriai svaigo galva, ir nebuvo žmogaus, kuris galėtų stebėti, tai 10-12 pratimų nedariau. Dariau tik tuos, kurie daromi sedint, ir Epley manevro pratimus.

Atsakyti
Beja Epley pratimai yra skirti konkrečiai gerybiniam periferiniam paroksizminiam vertigo gydyti. Ir priklausomai kurioj pusėj problema, jie šiek tiek skiriasi, Youtube yra video tiek desinei, tiek kairei pusei.
O tie kiti - bendro pobūdžio pratimai vestibiulinei reabilitacijai.
Bent jau taip man aiškino neurologė, otoneurologė.
Atsakyti