Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos V

SVEIKOS.Man padarė kraujo tyrimą,tik velnias,neįsidėmėjau tiksliai tų raidelių doh.gif ant siuntimi parašytų.Lyg TTH.O šiandien atsakymas parėjo ir jis 1,13.Čia blogai,ar viskas normoj?Gydytojas užsiėmęs buvo,nes atsakymo telefonu teiravaus,o sesutė negalėjo pakomentuoti.Esu visiškoj nežinioj.
Atsakyti
QUOTE(pipima @ 2007 02 05, 17:46)
SVEIKOS.Man padarė kraujo tyrimą,tik velnias,neįsidėmėjau tiksliai tų raidelių  doh.gif ant siuntimi parašytų.Lyg TTH.O šiandien atsakymas parėjo ir jis 1,13.Čia blogai,ar viskas normoj?Gydytojas užsiėmęs buvo,nes atsakymo telefonu teiravaus,o sesutė negalėjo pakomentuoti.Esu visiškoj nežinioj.

Jei čia tikrai TTH, tai viskas tvarkoj thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(leo11 @ 2007 02 05, 16:01)
Sveikos ax.gif
turiu pora klausimeliu, ir tikiuosi, kad jus, patyrusios, ka nors galesite pasakyti...
Ar galejo endokrinologe, esant normaliems hormonu ir ATPO tyrimams, skirti tiroksina? Nes mano hormonai normalus, tik skydliauke yra padidejusi, bet ner nei mazgu, nei ko panasaus...  g.gif

Gal visgi kuri nors zinote, ar taip galima skirti tiroksina ir galite suteikti siek tiek informacijos? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leo11 @ 2007 02 05, 22:42)
Gal visgi kuri nors zinote, ar taip galima skirti tiroksina ir galite suteikti siek tiek informacijos?  mirksiukas.gif

nežinau unsure.gif
bet siūlyčiau pasikonsultuot su dar vienu endokrinologu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2007 02 04, 16:22)
Berte vasario 5d tyrimai

Tikiuos nesupyksit kad surašiau kas kada ir kur važiuoja 4u.gif

labas, merginos, oi, Joliuke, kokia su saunuole, kad surasei visas, aciu. smile.gif
Apie mane ir mano tyrimus: atvirai kalbant, tai net nezinau, ka sakyti: apciupinejo, paeme krauja ir paskyre atvaziuoti kovo 19 d. Diskusija apie antra joda gydancio profesoriaus nuomone labai per ankstyva. Jie, kitaip nei LT, neskuba jo girdyti, susieme uz galvos, kaip pasakiau, kad LT visas varo mini Cernobylin maziausiai po du kartus - kas trys menesiai net be tyrimu. Sake, kad reikia stebeti TG ir kitus paramentrus maziausiai puse metu pirmo jodo, skenuoti dar karta, tada daryti kazkokius kompleksinius tyrimus ir tik tada, jeigu reikia - i joda. O mano Tg po pirmo jodo buvo apie 10, tai nemazai (kritine norma 5, o po operacijos praejus 1,5 men. buvo maziau nei 0,2). Vadinasi, like, ko nereiketu, deja... Paliko 150 tyroxino.
Silma, suprantu ir uzjauciu del apetito, kazkaip stenkis ji valdyti, neprisidaryk kaip as: + 10 kg, spaudimas, cholesterolis, kepenu problemos ir pan. - lyg butu maza skydliaukes Ca, po galais.
Atsiprasau, kad nelabai as cia siandien entuzuastinga - tiesiog atsibodo ir erzina mane toks pasyvus 'gydymas'. schmoll.gif

Zanetux, viskas bus gerai, pamatysi, dabar svarbiausia nesinervink ir sekmes.
Visoms irgi sekmes ir kantrybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 05 vasario 2007 - 23:10
QUOTE(Joliuke @ 2007 02 05, 23:09)
Jei čia tikrai TTH, tai viskas tvarkoj thumbup.gif

ačiū už ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leo11 @ 2007 02 05, 17:01)
Sveikos ax.gif
turiu pora klausimeliu, ir tikiuosi, kad jus, patyrusios, ka nors galesite pasakyti...
Ar galejo endokrinologe, esant normaliems hormonu ir ATPO tyrimams, skirti tiroksina? Nes mano hormonai normalus, tik skydliauke yra padidejusi, bet ner nei mazgu, nei ko panasaus...  g.gif

Ir gal galite parekomenduoti kuria nors is dvieju Karoloniskiu poliklinikos endokrinologiu?  mirksiukas.gif

Na šiaip tai keista, kad esant normaliems tyrimų rezultatams skiria vaistus. Gal pas tave kokie nors ryškūs hipofunkcijos simptomai? Nes tiroksinas skiriamas, kai skydliaukė per mažai aktyvi. Nors jeigu skydliaukė padidėjusi, tai labiau panašu į hyperfunkcija (kai ji gamina per daug hormonų). Tiroksino dozę, manau, tau skyrė nedidelę, todėl nieko blogo nuo jo nenutiks, bet labai patarčiau sužinoti ir kito gydytojo nuomonę...(Nors suprantu, kad pakliūti pas kitą gydytoją gali būti labai nelengva).

Kažkada gydžiausi Karoliniškių poliklinikoj pas Mazgelienę (ar kažkokia panaši pavardė), bet man tai labai labai šiaipsau. Pati gydytoja labai maloni ir simpatiška, bet dėl gydymo schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Zanetux, Hedera - aciu jums uz info... 4u.gif

Tai va issitraukiau visus savo dokumentus ir dar karta perziurejau... Prie diagnozes parasyta E04.0 - Netoksinė difuzinė struma (gūžys), eutiroze.
ATPO <10, TSM - 3,26, FT4 - 18. Tai cia kaip suprantu norma, ar ne? O pagal paskutine echoskopija: padetis - iprastine, antominiai ypatumai - iprastine, turis - padidejes, matmenys: D 28,3/30,3/16,0=6,8 ml, S 15,1/32,5/19,4=4,9 ml, echogeniskumas - difuziskai sumazejes, homogeniskumas - nehomogeniska, kraujotaka - normali, bendras turis: 11,7 ml, sasmauka: 3,4 mm.

Tiroksino buvo paskirta po viena 50 mikrogramu tablete viena karta dienoje, pradzioje geriau, po to meciau, pas gydytoja nebenuejau, nes suabejojau. Tikrai keisiu dabar gydytoja.

Gal jus, kaip zinoves sios srities, galite paaiskinti, ar mano pateikti tyrimu rezultatai normalus? ax.gif
Atsakyti
Merginos, gavau siandien labai issamiu tyrimu atsakymus, tai noriu nuraminti tas, kurios ruosiasi jodui - arba bent pasidalyti patirtimi. Dauguma parametru tvarkosi (kepenu, cholesterolis, hormonai, etc.), tyrimai arteja prie normu, jau virsija/maziau uz normas ne kelis kartus, o keliais punktais. Taigi ir jus neissigaskite, jeigu bus kas nors panasaus, vadinas tas betyroxininis laikas ir jodas labai organizma isderina. Na, bent as taip linkusi manyti. Sekmes
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2007 02 05, 23:02)
labas, merginos, oi, Joliuke, kokia su saunuole, kad surasei visas, aciu.  smile.gif 
Apie mane ir mano tyrimus: atvirai kalbant, tai net nezinau, ka sakyti: apciupinejo, paeme krauja  ir paskyre atvaziuoti kovo 19 d. Diskusija apie antra joda gydancio profesoriaus nuomone labai per ankstyva. Jie, kitaip nei LT, neskuba jo girdyti, susieme uz galvos, kaip pasakiau, kad LT visas varo mini Cernobylin maziausiai po du kartus - kas trys menesiai net be tyrimu.  Sake, kad reikia stebeti TG ir kitus paramentrus maziausiai puse metu  pirmo jodo, skenuoti dar karta, tada daryti kazkokius kompleksinius tyrimus ir tik tada, jeigu reikia - i joda. O mano Tg po pirmo jodo buvo apie 10, tai nemazai (kritine norma 5, o po operacijos praejus 1,5 men. buvo maziau nei 0,2). Vadinasi, like, ko nereiketu, deja... Paliko 150 tyroxino. 

Sveikute. O kada bus tyrimų atsalymai? Tik kovo mėnesį? Aš biški nesupratau, ar pas tave Tg po operacijos buvo mažesnis nei po jodo? g.gif Ar atvirkčiai?
Kiek suprantu tu tyrimus darais ne Lietuvoj? Važinėjies ar gyveni ten? (man cekaunai parūpo blush2.gif )
Aš galvoju reiktų ir man išsireikalaut cholesterolio ir kepenų tyrimo, nes man iš viso nieko nedarė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2007 02 06, 19:20)
Sveikute. O kada bus tyrimų atsalymai? Tik kovo mėnesį? Aš biški nesupratau, ar pas tave Tg po operacijos buvo mažesnis nei po jodo?  g.gif  Ar atvirkčiai?
Kiek suprantu tu tyrimus darais ne Lietuvoj? Važinėjies ar gyveni ten? (man cekaunai parūpo blush2.gif )
Aš galvoju reiktų ir man išsireikalaut cholesterolio ir kepenų tyrimo, nes man iš viso nieko nedarė doh.gif

labas, Joliuke: vakar dariau tyrimus, siandien turiu atsakymus, o uz beveik poros men. - vel tyrimai, kad galetu palyginti. Tada spres apie tolesnius reikalus. Sake, dar skenuos ir kazkaip tirs kompleksiskai - kol kas nelabai gilinausi, kokios tai proceduros. Manes i antra joda dar net neplanuoja siusti - nezinau, gerai tai ar blogai. Mano Tg praejus 1,5 men. po operacijos buvo labai mazas (tiksliau - neatsekamas, nes aparatai rodo tik virs 0,2), bet pries/iskart po jodo - didesnis, apie 10, bet gydytojas sake, kad tai normalu, nes esi be vaistu. Koks dabar - dar neturiu atsakymo. T4 ir T3 norma, o TSH 0,04 (norma nuo 0,25), bet tai nieko labai blogo, kiek suprantu.
Visoms butu naudinga, manau , pasidaryti kepenu ASAT, ALAT, gama GT, taip pat kreotina, trigliceridus ir cholesteroli, nes jie labiausiai susije su skydliaukes problemomis. Plius erytrocitai, hemoglobinas, leukocitai ir pan. Dar mineralai + feritinas (as cia nurasiau dali nuo savo tyrimu lapu, ka supratau g.gif , gal prisitaikysit ir sau).
Atsakau i ciekavuma 4u.gif : as gyvenu siuo metu ne LT, tai man paprasciau ir gydytis ne LT, nes turiu pilna soc. draudima. Siaip gydymas Europoje (turiu galvoje Belgija, Vokietija, Prancuzija ir pan.) yra nebrangus, isskyrus stacionarine ligonine. Norint konsultuotis - galima tai padaryti be dideliu materialiniu auku.
Nu va kiek prirasiau, bet gal pades palyginimui ar padiskutavimui su savo gydytoju. O tyrimu, jeigu yra galimybe, reiketu pasidaryti kiek imanoma daugiau, kad butu galima stebeti ir lyginti.
Sekmes visoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 06 vasario 2007 - 18:27
QUOTE(leo11 @ 2007 02 06, 10:32)
Zanetux, Hedera - aciu jums uz info... 4u.gif

Tai va issitraukiau visus savo dokumentus ir dar karta perziurejau... Prie diagnozes parasyta E04.0 - Netoksinė difuzinė struma (gūžys), eutiroze.
ATPO <10, TSM - 3,26, FT4 - 18. Tai cia kaip suprantu norma, ar ne? O pagal paskutine echoskopija: padetis - iprastine, antominiai ypatumai - iprastine, turis - padidejes, matmenys: D 28,3/30,3/16,0=6,8 ml, S 15,1/32,5/19,4=4,9 ml, echogeniskumas - difuziskai sumazejes, homogeniskumas - nehomogeniska, kraujotaka - normali, bendras turis: 11,7 ml, sasmauka: 3,4 mm.

Tiroksino buvo paskirta po viena 50 mikrogramu tablete viena karta dienoje, pradzioje geriau, po to meciau, pas gydytoja nebenuejau, nes suabejojau. Tikrai keisiu dabar gydytoja.

Gal jus, kaip zinoves sios srities, galite paaiskinti, ar mano pateikti tyrimu rezultatai normalus?  ax.gif

Labai as cia nekantri doh.gif bet gal galite pasakyti, ar mano aprasytieji mano tyrimu rezultatai normalus? Aciu... ax.gif
Atsakyti