Labas visoms, kaip einasi? Kaip pajuoduotos- ar atsigaunate?
Va ir vel galiu dalytis patirtimi, nors nezinau, ar LT ji naudinga. Manau, sunku ka nors pakeisti. Rutina po Ca diagnozes ir operacijos - Baranauskas, jodas, pakartoti ir vel pan.
Taigi prisiruosiau pas savo seimos gydytoja - perziurejau visus jam persiustus is ligonines, kurioje gydausi, tyrimus. Mano TG ( tai svarbiausia esant Ca) 10 dienu po pirmojo jodo buvo 10,7 mg/L. Tai daug, bet gydantis profesorius (a la Baranauskas) sake, kad tai normalu po jodo. Skydliaukes likuciu taip pat yra like, ir, regis, nemazai. Kokie jie - sake, kad parodys tolesni tyrimai. Vel dariau tyrimus po dvieju menesiu. Tg - 0,7, tai daug geriau. Zinoma, butu idealu, jeigu butu 0, bet... As noriu pasakyti kitka: mano seimos gydytojas kategoriskai pries antra joda kolei kas, kadangi tyrimai nerodo, kad Ca progresuotu ar pan., net priesingai. Liepia laukti ir kas pora menesiu darytis tyrimus ir stebeti (nekenciu sito zodzio!), kaip kinta Tg. Pirmadieni vaziuosiu pas a la Baranauska, ziuresiu, ka jis patars dabar. Pries pora menesiu ir jis neige antro jodo reikalinguma kolei kas. Parasysiu, jeigu spesiu, nes antradieni anksti ryte isskrendu keletui dienu naikinti depresijos... Merginos, as vedu i tai, kad nesuprantu, kaip LT/Baranauskas is karto diena po jodo ir 5 min. skenavimo (mane skenavo 3 kartus po 40 minuciu) zino, kad vel reikia nuodyti, t. y. - dar vieno jodo. Prieinu prie isvados, kad jis tiesiog naikina skydliaukes likucius, o kad jie gal visai nepikti - dzin... Apsidraudzia. Sakau, gal verta su juo padiskutuoti bent -juk tas radioaktyvusis jodas toks kenksmingas, ypac jaunoms gali tureti visokiu pasekmiu ateityje. Na, cia tik pamastymai, suprantu, kad su juo aiskintis nera lengva, o alternatyvu irgi nelabai yra, deja. Jeigu kam nors idomu uzsienine gydymosi patirtis, rasykite (galite i AZ), atsakysiu, kiek suprantu.
Sekmes visoms, sveikite. Ir gal susivaziuosime vasara.