QUOTE(Kenya @ 2007 01 23, 08:24)
Ar reikia suprasti, kad, tavo nuomne, bet koks šuo yra vertesnis mirti, nei gyventi galbūt geriau nei iki šiol, galbūt labiau mylimas, nei buvo? Dieve mano, ar tu supranti, ką parašei?

Tai yra taip egoistiška, kad... nu net žodžių pritrūko...
visai pritariu nuomonei, kad atiduoti suni jokia ne beda....nesakau, kad sirdis neskauda...bet ka daryt, pvz. jei laikos gyvena pas mane tik medziojancios....jei silpnai dirba - kam ji....augini, skiepai, normalus maistas, kad stiprus suo uzaugtu...ir tenka atiduot....aciu D, nedaznai tip buna...
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2009 04 08, 20:47)
Teko...tai labai skaudi ir sena istorija,daug ko is jos pasimokiau ir jausiu grauzati turbut visa savo gyvenima

.
Tai buvo pirmas musu suo,pirkome is turgaus be dokumenti rotveileriuka.Be proto ji visi mylejome,maitinome geriausiu maistu,pirkome ivairiausius vitaminus,todel uzaugo labai grazus ,stiprus ir sveikas suo.Manes klause besalygiskai,vakare guledavo padejes man ant keliu galva,sekdavo kekviena mano zingsni,tik labai nemego mano sunaus ir vyro.Jei sededavom su vaiku ,butinai turedavo i tarpa isibrauti suo,vienu zodziu kuo toliau tuo labiau pradejo reikstis ta vyriska nedraugyste,karta suo puole lovoje mieganti ,sujudejusi vaika,po to seke dar keli panasus ispuoliai,todel labai stengiausi islaikyti distancija tarp suns ir vaiko.Vyro is vis pradejo neklausyti,net isvesti i lauka nebegaledavo,nes jei paleisdavo nuo pavadelio,tai suo pas ji negryzdavo,tekdavo eiti paciai ji parsivesti,as buvau jam gaujos vadu.Labai sunkiai susirgau,patyriau sudetinga operacija,kybojau tarp dideles nezinomybes kuo viskas tai baigsis,ilgokai nebuvau namuose,suo visiskai pasiuto, pasidare irzlus,pradejo reikalus daryti tiesiog bute,vel eilini karta bande pulti vaika,todel nusprendeme su vyru atiduoti suni i tais laikais tokia kaip ir laikina sunu prieglauda ,tikedamiesi,kad ji paims medziotojai....be reikalo tikejomes, kaip veliau suzinojau,suo keturias paras neede,tik kauke ir nieko prie saves neprisileido,veterinaras su priziuretoju nusprende,kad suo turejo tik viena seimininka ir prie nieko daugiau nebepripras,todel,kad toliau nesikankintu ji uzmigde ...tai buvo didziausia mano klaida

.
perskaites sia istorija prisiminiau kazka panasaus.....bendradarbe turbuj nusipirko prancuzu buldogiuka.....aisku is vados didziausia sustriausia...mylejo, lepino.dabar situacija tokia, kad dvi moterys seimoj jam pataikauja, o sunus, negali but tam paciam kambary, nes sunelis debilas tiesiogine ta zodzio prasme....draskosi puola iki nukritimo...butu pas mane toks suo...seniai miegotu, o ten zmones pasiryze dar kokius 7 metus ignoruoti sunu, o suni dievinti.....kantrybes jiem
Papildyta:
QUOTE(*Passion* @ 2009 04 07, 02:30)
teko "atiduoti" savo auginti furai po ratais (suni)... nepamirstu to po siai deinai ... nors ivyko man nezinant ... bet...
http://www.bone.lt/b...-suns-istorija/ .... paskaitykit...
jei kam kyla noras atiduoti sava valia, mazu bent 10 proc praeis tas noras
Papildyta:
galejo keistai nuskambet... nieks mano sunioko neatidave furai, bet buvo paleistas nuo pavadelio jaunutis netinkamoj vietoj...
viespatie kaip gailiuosi...
Papildyta:
neskaiciau daug komentaru, bet maniskis toksai, kad nera blogu, piktu, neisaukletu sunu, yra tik blogi, neisaukleti, nesugebantys valdytis ir t.t. seimininkai... ir ju s mane galit uzest negyvai, bet tokia mano nuomone.
O, kad pusantru metu suo kandziojosi, tai pirmas klausimas kur pirkot? jei ne is veislyno? ( turint omeny , kad veisle sembernaras) Tai is zmogaus... O tokios veisles suni tik veislyno rekomenduota reik pirkt...
Suo kaip ir vaikas ivaikintas (ziauriai sulyginau, bet tiesa dalinai yra), turi savus genus, bet isauklet imanoma..... jo charakteris atsispindi nuot evu auklejimo ir nuo jo paciu auklejimo... sakykit ka norit, savo kailiu isitikinau...

Ir dar komentaras... kur laiket visus tuo metus akis kai suo kandziojosi po truputi? Juk nebuvo, kad is "Oro" uzsipuole....?
kazkas cia apie vilka uzsimine......esu turejes vilko ir suns misruna.....patikekite, seimininkui reto meilumo, tiesa man pasiseke, labiau i suni paejo, tai sirdis dziaugesi....deja masina nevietoj pasitaike....o laukiniai genai dave daugiau baimes nei proto tuo metu ir tiesiai po ratais...
Papildyta:
beje, teko susidurt su atveju, kai paskambino moteris is kito LT galo ir klausia ar radau pavogta suni....nupasakojo, kad ateme is kazkokiu benamiu zaizdota, sumusta, issekusia kalaite, atgaivino, suskiepijo ir t.t., tai dar internete sedi, iesko kam dingo tokios veisles suo, apskambina...zodziu....va tokiem reikia pensijas didint