Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko atiduoti šunį

QUOTE(laimuzee1 @ 2007 03 15, 19:38)
man del šuns atidavimo irgi iškilusi problema,pas mus tai staforšyras 7 mėn.Parduodam klaipėdoj namą kraustomės į Vilnių į butą ,tai vyras nenori kartu pasiimti ir Pito gal žinot kam galėtume parduoti už 1 litą

blink.gif tokį vyrą bash.gif kur jo atsakingo, meilės, sąžinės jausmas??? užuojauta tau ax.gif aš tai ne šunį parduočiau už litą, o tokį vyrą! lotuliukas.gif
Atsakyti
teko "atiduoti" savo auginti furai po ratais (suni)... nepamirstu to po siai deinai ... nors ivyko man nezinant ... bet... http://www.bone.lt/b...-suns-istorija/ .... paskaitykit...
jei kam kyla noras atiduoti sava valia, mazu bent 10 proc praeis tas noras unsure.gif

Papildyta:
galejo keistai nuskambet... nieks mano sunioko neatidave furai, bet buvo paleistas nuo pavadelio jaunutis netinkamoj vietoj... verysad.gif

viespatie kaip gailiuosi...
Papildyta:
QUOTE(maidana @ 2007 01 23, 09:26)
Atiduoti suni teko,tai labai skaudi ir individuli patirtis,nors jau praejo 16 metu as negaliu be abejoniu ir skausmo apie tai galvoti,vistik gal geriau butu buve uzmigdyti verysad.gif.
Istorija tokia:Dukra 18 metu gimtadieniui paprase dovanos-senbernaro (lig siol jos svajone),mes nusipirkom zavu senbernariuka su dok.,jis augo,dresavom,mylejom viskas buvo gerai iki pusantru metu.Tada jis pradejo saviems kasti be jokios priezasties,visi bunam viskas gerai, o jis kuriam nors krimst. Tai tesesi puse metu,kol dukrai perkando peda kiaurai,aisku siaipsau, teko kazka spresti .Tai buvo stresas visai seimai, vezem migdyt, ten sako ka jus yra zmones, kuriems reikia didelio suns,atidavem tiems zmonems.Na ir tada prasidejo nerimas ir grauzatis, ar gerai padarem,buvo labai sunku,vis galvodavom ar jam gerai,kaip jis gyvena,vaziavau ziuret is tolo, zodziu....Kur buvo auklejimo klaidos,psichikos minusai,tai buvo pirmas musu suo ir dar toks didelis patinas...as linkusi galvoti kad patys kalti.
Dabar kiti laikai yra geru dresuotoju,gal pavyktu isspresti problemas.
Dvieju men. suniukas ikando mazyliui....kur buvo tevai?

neskaiciau daug komentaru, bet maniskis toksai, kad nera blogu, piktu, neisaukletu sunu, yra tik blogi, neisaukleti, nesugebantys valdytis ir t.t. seimininkai... ir ju s mane galit uzest negyvai, bet tokia mano nuomone.

O, kad pusantru metu suo kandziojosi, tai pirmas klausimas kur pirkot? jei ne is veislyno? ( turint omeny , kad veisle sembernaras) Tai is zmogaus... O tokios veisles suni tik veislyno rekomenduota reik pirkt...
Suo kaip ir vaikas ivaikintas (ziauriai sulyginau, bet tiesa dalinai yra), turi savus genus, bet isauklet imanoma..... jo charakteris atsispindi nuot evu auklejimo ir nuo jo paciu auklejimo... sakykit ka norit, savo kailiu isitikinau... rolleyes.gif

Ir dar komentaras... kur laiket visus tuo metus akis kai suo kandziojosi po truputi? Juk nebuvo, kad is "Oro" uzsipuole....?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eileitija: 07 balandžio 2009 - 01:33
Na mano atveju - žodis atiduoti netinka - paprasčiausiai Šarpas auga pas tėvus name . Kai nusipirkom - gyvenom visi kartu - tada atsidalinom namus - tėvai išsikraustė į namą - kurį laiką ir aš ten gyvenau - po to nusipirkau butą .... Bet mažoji liko pas tėvus . Mama išėjo į pensiją - tai kol aš darbe - ji būdavo su mažąją - ir tėtis labai prisirišo - tai atėjus lemiamam momentui nesugebėjau - jos - pasiimti iš tėvų blush2.gif kai nusprendžiau vežtis mama verkė lyg - atrimo neteksianti - ir tėtis nenorėjo su ja skirtis . Tai ir palikau ...Gyvena sau ponia - uždaram dideliausime kieme - kartkartėm pas mane atvažiuoja svečiuosna . Tai tėvai tą patį vakarą skambina ir klausia - kada šunį parveši lotuliukas.gif

Tai vat taip ir atiduota smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Eileitija @ 2009 04 07, 03:30)
teko "atiduoti" savo auginti furai po ratais (suni)... nepamirstu to po siai deinai ... nors ivyko man nezinant ... bet...    http://www.bone.lt/b...-suns-istorija/ .... paskaitykit... 
jei kam kyla noras atiduoti sava valia, mazu bent  10 proc praeis tas noras  unsure.gif   

na istorija tai kopijuota, ne kurta jusu, nors jus ir nesakote kad jusu sukurta wink.gif
Atsakyti
Teko...tai labai skaudi ir sena istorija,daug ko is jos pasimokiau ir jausiu grauzati turbut visa savo gyvenima verysad.gif .
Tai buvo pirmas musu suo,pirkome is turgaus be dokumenti rotveileriuka.Be proto ji visi mylejome,maitinome geriausiu maistu,pirkome ivairiausius vitaminus,todel uzaugo labai grazus ,stiprus ir sveikas suo.Manes klause besalygiskai,vakare guledavo padejes man ant keliu galva,sekdavo kekviena mano zingsni,tik labai nemego mano sunaus ir vyro.Jei sededavom su vaiku ,butinai turedavo i tarpa isibrauti suo,vienu zodziu kuo toliau tuo labiau pradejo reikstis ta vyriska nedraugyste,karta suo puole lovoje mieganti ,sujudejusi vaika,po to seke dar keli panasus ispuoliai,todel labai stengiausi islaikyti distancija tarp suns ir vaiko.Vyro is vis pradejo neklausyti,net isvesti i lauka nebegaledavo,nes jei paleisdavo nuo pavadelio,tai suo pas ji negryzdavo,tekdavo eiti paciai ji parsivesti,as buvau jam gaujos vadu.Labai sunkiai susirgau,patyriau sudetinga operacija,kybojau tarp dideles nezinomybes kuo viskas tai baigsis,ilgokai nebuvau namuose,suo visiskai pasiuto, pasidare irzlus,pradejo reikalus daryti tiesiog bute,vel eilini karta bande pulti vaika,todel nusprendeme su vyru atiduoti suni i tais laikais tokia kaip ir laikina sunu prieglauda ,tikedamiesi,kad ji paims medziotojai....be reikalo tikejomes, kaip veliau suzinojau,suo keturias paras neede,tik kauke ir nieko prie saves neprisileido,veterinaras su priziuretoju nusprende,kad suo turejo tik viena seimininka ir prie nieko daugiau nebepripras,todel,kad toliau nesikankintu ji uzmigde ...tai buvo didziausia mano klaida verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2009 04 08, 20:47)
tai buvo didziausia mano klaida  verysad.gif .

bet ką tu galėjai geriau padaryti? toksm jau šuo buvo, pats save pasismerkęs... nesigraužk friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 04 08, 22:20)

bet ką tu galėjai geriau padaryti? toksm jau šuo buvo, pats save pasismerkęs... nesigraužk friends.gif

Nieko neismaniau apie sunis,galvojau ,kad uztenka tik myleti.Uz tat paskui kokia rotveilere turejom,tikra istikima seimos nare,tik vargsele susirgo kraujo veziu ir mire,kiek asaru isliejom,pasilaidojom kieme vejoje,kad visada butu su mumis.
Atsakyti
man teko jausmas tai nors virve su muilu imk .bet kartais nebelieka laiko silpnumui uzgniauzi skausma ir darai ka privalai ,dabar gal egoistiska bet kad nors kiek issipirkti pati ieskau koki cia suaugely prisiglaust verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 01 23, 08:24)
Ar reikia suprasti, kad, tavo nuomne, bet koks šuo yra vertesnis mirti, nei gyventi galbūt geriau nei iki šiol, galbūt labiau mylimas, nei buvo? Dieve mano, ar tu supranti, ką parašei? blink.gif Tai yra taip egoistiška, kad... nu net žodžių pritrūko... unsure.gif

visai pritariu nuomonei, kad atiduoti suni jokia ne beda....nesakau, kad sirdis neskauda...bet ka daryt, pvz. jei laikos gyvena pas mane tik medziojancios....jei silpnai dirba - kam ji....augini, skiepai, normalus maistas, kad stiprus suo uzaugtu...ir tenka atiduot....aciu D, nedaznai tip buna...
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2009 04 08, 20:47)
Teko...tai labai skaudi ir sena istorija,daug ko is jos pasimokiau ir jausiu grauzati turbut visa savo gyvenima verysad.gif .
Tai buvo pirmas musu suo,pirkome is turgaus be dokumenti rotveileriuka.Be proto ji visi mylejome,maitinome geriausiu maistu,pirkome ivairiausius vitaminus,todel uzaugo labai grazus ,stiprus ir sveikas suo.Manes klause besalygiskai,vakare guledavo padejes man ant keliu galva,sekdavo kekviena mano zingsni,tik labai nemego mano sunaus ir vyro.Jei sededavom su vaiku ,butinai turedavo i tarpa isibrauti suo,vienu zodziu kuo toliau tuo labiau pradejo reikstis ta vyriska nedraugyste,karta suo puole lovoje  mieganti ,sujudejusi vaika,po to seke dar keli panasus ispuoliai,todel labai stengiausi islaikyti distancija tarp suns ir vaiko.Vyro is vis pradejo neklausyti,net isvesti i lauka nebegaledavo,nes jei paleisdavo nuo pavadelio,tai suo pas ji negryzdavo,tekdavo eiti paciai ji parsivesti,as buvau jam gaujos vadu.Labai sunkiai susirgau,patyriau sudetinga operacija,kybojau tarp dideles nezinomybes kuo viskas tai baigsis,ilgokai nebuvau namuose,suo visiskai pasiuto, pasidare irzlus,pradejo reikalus daryti tiesiog bute,vel eilini karta bande pulti vaika,todel nusprendeme su vyru atiduoti suni i tais laikais tokia kaip ir laikina sunu prieglauda ,tikedamiesi,kad ji paims medziotojai....be reikalo tikejomes, kaip veliau suzinojau,suo keturias paras neede,tik kauke ir nieko prie saves neprisileido,veterinaras su priziuretoju nusprende,kad suo turejo tik viena seimininka ir prie nieko daugiau nebepripras,todel,kad toliau nesikankintu ji uzmigde ...tai buvo didziausia mano klaida  verysad.gif .

perskaites sia istorija prisiminiau kazka panasaus.....bendradarbe turbuj nusipirko prancuzu buldogiuka.....aisku is vados didziausia sustriausia...mylejo, lepino.dabar situacija tokia, kad dvi moterys seimoj jam pataikauja, o sunus, negali but tam paciam kambary, nes sunelis debilas tiesiogine ta zodzio prasme....draskosi puola iki nukritimo...butu pas mane toks suo...seniai miegotu, o ten zmones pasiryze dar kokius 7 metus ignoruoti sunu, o suni dievinti.....kantrybes jiem

Papildyta:
QUOTE(*Passion* @ 2009 04 07, 02:30)
teko "atiduoti" savo auginti furai po ratais (suni)... nepamirstu to po siai deinai ... nors ivyko man nezinant ... bet...    http://www.bone.lt/b...-suns-istorija/ .... paskaitykit... 
jei kam kyla noras atiduoti sava valia, mazu bent  10 proc praeis tas noras  unsure.gif   

Papildyta:
galejo keistai nuskambet... nieks mano sunioko neatidave furai,  bet buvo paleistas nuo pavadelio jaunutis netinkamoj vietoj... verysad.gif

viespatie kaip gailiuosi...
Papildyta:
neskaiciau daug komentaru, bet maniskis toksai, kad nera blogu, piktu, neisaukletu sunu, yra tik blogi, neisaukleti, nesugebantys valdytis ir t.t. seimininkai... ir ju s mane galit uzest negyvai, bet tokia mano nuomone.

O, kad pusantru metu suo kandziojosi, tai pirmas klausimas kur pirkot? jei ne is veislyno? ( turint omeny , kad veisle sembernaras) Tai is zmogaus... O tokios veisles suni tik veislyno rekomenduota reik pirkt...
Suo kaip ir  vaikas ivaikintas (ziauriai sulyginau, bet tiesa dalinai yra), turi savus genus, bet isauklet imanoma..... jo charakteris atsispindi nuot evu auklejimo ir nuo jo paciu auklejimo... sakykit ka norit, savo kailiu isitikinau...  rolleyes.gif
Ir dar komentaras... kur laiket visus tuo metus akis kai suo kandziojosi po truputi?  Juk nebuvo, kad is "Oro" uzsipuole....?

kazkas cia apie vilka uzsimine......esu turejes vilko ir suns misruna.....patikekite, seimininkui reto meilumo, tiesa man pasiseke, labiau i suni paejo, tai sirdis dziaugesi....deja masina nevietoj pasitaike....o laukiniai genai dave daugiau baimes nei proto tuo metu ir tiesiai po ratais...
Papildyta:
beje, teko susidurt su atveju, kai paskambino moteris is kito LT galo ir klausia ar radau pavogta suni....nupasakojo, kad ateme is kazkokiu benamiu zaizdota, sumusta, issekusia kalaite, atgaivino, suskiepijo ir t.t., tai dar internete sedi, iesko kam dingo tokios veisles suo, apskambina...zodziu....va tokiem reikia pensijas didint
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2005 08 18, 12:18)
o kam rinktis?gerai isaukletas suo niekada nenuskriaus vaiko.

Pasakyk dabar ,ta pacia fraze.
Atsakyti
Kaip gaila, kad žmonės pirkdami šunis nepagalvoja, o paskui atiduoda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo (ne)eiline: 21 vasario 2010 - 22:20
QUOTE(carvel @ 2009 04 08, 19:47)

tai buvo didziausia mano klaida  verysad.gif .

Sakyciau jusu didziausia klaida ne ta, kad atidavet ar isigijot suni, bet kad netinkamai ji isauklejot, tiksliau, neauklejot. Jus, kaip gaujos vadas, turejot parodyt, kad tiek jusu sunus, tiek vyras stovi ant aukstesnio herarchijos laiptelio nei jis.
Kad ir jusu zodziai: "Jei sededavom su vaiku ,butinai turedavo i tarpa isibrauti suo". Cia gi kas dabar blink.gif O jus ka, suni priimdavot? Nieko jam nesaket? As buciau liepus iskart eit i vieta, nebuciau leidus isibrauti.
Arba "karta suo puole lovoje mieganti ,sujudejusi vaika", o ka tuo atveju padaret? Nieko? "labai stengiausi islaikyti distancija tarp suns ir vaiko" - sito tai nereikejo daryt, reikejo drausmint suni, parodyti jam "jo" vieta. zinoma, pries tai ismokyti tokiu komandu, kai "sest", "vieta", "salia" ir pan.

P.S. jei ka, tai ne piktai as cia...
Papildyta:
QUOTE(laimuzee1 @ 2007 03 15, 19:38)
man del šuns atidavimo irgi iškilusi problema,pas mus tai staforšyras 7 mėn.Parduodam klaipėdoj namą kraustomės į Vilnių į butą ,tai vyras nenori kartu pasiimti ir Pito gal žinot kam galėtume parduoti už 1 litą

Atiduociau vyra ir dar lita pati primokeciau.
Atsakyti