Nu man rodostai nera laba gerai...
Savos patirties tame neturiu,bet draugu mergaite kai vaiksciojo ant galu pirsciuku tai zinau kad jie lanke masaziukus ir dar ortopediniam batukus kazkokius dare...Siulyciau pasirodyti gydytojai ir apie tai pasakyti.

Man irgi atrodo, kad negerai. Tokio amziaus vaikas jau turi tvirtai stovet ant kojyciu ir stovejimo ant pirstu galu etapas jau turi but seniai praejes. Idomu, ar is kart taip eit pradejo, ar is pradziu vaiksciojo normaliai? Siaip tai ortopedui reiktu parodyt, tai gal masaziukus ar mankstas israsytu, jie tokiais atvejais labai padeda. Siulyciau nelaukt ilgai

Kiek pamenu, vaiskciojimas ant pirstu reiskia, kad isitempe kazkurie (nepamenu kurie) Kojytes raumenukai. Masaziuku pagydoma.
sveika,
na mano maziukas pakankamai ilgai taip vaiksciojo as daznai avaline keisdavau i vis kitokia,dakatre jokiu masazu neskyre,dar sako kad kai taip vaiksto tai gali but,kad vaikas isgadintas.Manau reiktu pas dakatare pasiklaust,bent ramiau bus.
na mano maziukas pakankamai ilgai taip vaiksciojo as daznai avaline keisdavau i vis kitokia,dakatre jokiu masazu neskyre,dar sako kad kai taip vaiksto tai gali but,kad vaikas isgadintas.Manau reiktu pas dakatare pasiklaust,bent ramiau bus.
QUOTE(Grytute @ 2007 01 23, 23:41)
Kiek pamenu, vaiskciojimas ant pirstu reiskia, kad isitempe kazkurie (nepamenu kurie) Kojytes raumenukai. Masaziuku pagydoma.
Tikrai taip - tai pats pirmas požymis, kad padidėjęs raumenų tonusas. Mum taip buvo - reikia eiti pas gydytoją, nes tai nera labai gerai. Aišku, nieko rimto irgi nera, bet vaikeliui reikia šiek tiek pagalbos

Labai aciu uz atsakymus, kad butu ramiau kreipsiuos i gydytoja savo. Kai buvo maziukas turejom problemu su raumenu tonusais, bet lyg buvo viskas susitvarke. Gal ir vaikstyne kalta, nes joje irgi dazniau stodavosi ant pirstu.
Papildyta:
Skambinau tik ka gydytojui, susitarem vizitui pirmadiniui, ziuresim ka pasakys.
Papildyta:
QUOTE(Neringa K. @ 2007 01 24, 15:05)
Kai buvo maziukas turejom problemu su raumenu tonusais, bet lyg buvo viskas susitvarke. Papildyta:
Sekmes, viskas tikrai susitvarkis

QUOTE(skruzde @ 2007 01 24, 12:09)
labai klystat del vaikstynes - mes lankemes vilniuj pas ortopeda Zitkauska, tai jo nuomone vaikstyne tikrai nepakenks, jeigu vaikas joje bus su batukais. o del vaiksciojimo ant pirstu galiuku mums isaiskino, jog negerai kai tik pradedantis vaikscioti vaikas vaiksto taip. maniske daznai maivydamasi vaikstineja ant pirstu galiuku. aisku, jeigu vaikas vaiksto visa laika tik taip, gal yra kazkokia problema is tikruju

QUOTE(žemuogienė @ 2007 01 24, 17:23)
labai klystat del vaikstynes
Na, gydytojų nuomonės šiuo klausimu skiriasi kardinaliai. Vieni už, kiti prieš. Man kol kas nei vienas nepasake, kad vaikštinė yra gerai . Mum aiškino, kad vaiko raida yra tokia, kad vos išmokęs laikitis ant kojų jis iš karto neprades lakstyt - jis pradęs tai daryt polaipsniui, todėl vaikštinė tik tai spartins tą procesą, kuriam vaikas dar nepasiruošęs.
Tai kuom tiket?

tfy tfu maniskis nevaiksciojo ant pirstuku