Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu dirbti gidu. Kur reikia stoti?

QUOTE(Makalius @ 2007 03 09, 23:26)
Klausimų turiu va tiek ir va tiek smile.gif aš gyvenu Vilniuj tai šeip domintų Vilniaus kolegijos..... o turizmo vadyba tai todėl kad gidu noriu būti ir tiek  rolleyes.gif

Labai siaurai mastai. Kiek tu manai galesi dirbti tuo gidu? Baigi tu ta kolegija ir sugalvoji, kad nori mokytis daugiau gauti magistra na ir ka ne visi universitetai priima i 3 kursa vadinasi pradedi vel nuo pirmo kurso mokaisi be 3 metu kolegijos dar 4-5 metus iniversitete bakalaura, kad galetum stoti i magistrantura. Turek rimta specialybe ir tada jau gali buti tuo gidu, nusibos galesi kita darba susirasti.
Atsakyti
QUOTE(Sejle @ 2007 01 25, 07:41)
bent jau Siauliuose tai yra Siauliu kolegija, kur studijuoja turizmo administravima...  drinks_cheers.gif
PS: gal pagrindine specialybe ir kitaip vadinas.. bet pati specializacija tai butent turizmo adm.
Kazka girdejau ir universitete tas yra  thumbup.gif

Siauliu kolegijoje studijuojiu turizmo administravima 3-me kurse. Gido specialybe nesuteikiama, tik kelioniu vadovas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2007 03 10, 21:30)
Siauliu kolegijoje studijuojiu turizmo administravima 3-me kurse. Gido specialybe nesuteikiama, tik kelioniu vadovas.  mirksiukas.gif

Taaaip, kelionių vadovu norėčiau būt doh.gif lydėt grupes į užsienį drinks_cheers.gif o kiek aš juo išdirbčiau - nežinau, bet noriu , kad tai būtų pagrindinis darbas ax.gif taip, gal mastau ir per siaurai, bet toia mano svajonė....arba bent jau darbas kelionių agentūroj g.gif
Atsakyti
Kiek žinau, pakanka baigti gidų kursus. Pvz. Kaune juos organizuoja turizmo Informacijos Centras. O siaip tai stok į turizmą. Nepakenks, plius vadybininko diplomą gausi, bet kada galėsi dirbti ir kitokį darbą mirksiukas.gif
Atsakyti
O kazin ar sunku istot g.gif As viska gerai mokaus, nuuuuu bet istorija doh.gif Ne bum bum hihihi.gif O siaip kazkada sapnavau, kad jauniausiu kelioniu vadovu tapau yu.gif O kad taip butu istiesu assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 03 13, 20:19)
O kazin ar sunku istot g.gif As viska gerai mokaus, nuuuuu bet istorija doh.gif Ne bum bum hihihi.gif O siaip kazkada sapnavau, kad jauniausiu kelioniu vadovu tapau yu.gif O kad taip butu istiesu assa.gif

Tam kad gautum oficialu gido pazymejima, turi pabaigti kursus, kuriuos organizuoja ivairios firmos ar agenturos. Tiesiog reikia paieskoti skelbimu. Bet tam kad gauti gido pazymejima, butinas bakalauro diplomas. Manau kad norint susieti savo ateiti su sia sritim tikrai pravartu baigti turizma, arba bent jau humanitariniam kalbas, arba istorija. O patekti i darba keliones organizuojancioj kompanijoj tiesiog sekmes ir asmeniniu savybiu klausimas. Zmogus privalo but komunikabilus, labai nekonfliktiskas, but atsparus stresui ir itampai, megti savo darba (cia tik is pirmo zvilgsnio atrodo jog sitas darbas labai puikus, o labai daug ten dirbanciu jo tiesiog nekencia). Dar aisku reikia nemazai asmeninio zavesio ir patekti reikiamu laiku i reikiama vieta. Stai ir viskas.

Beje, jei nemegsti istorijos tai gal geriau net nebandyk? g.gif Nes vesdamas ekskursijas visa diena turesi sneket beveik vien istorinius faktu, ir tikrai ne skaityti, o moketi ir zinoti viska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetikas: 13 kovo 2007 - 22:27
Na matai, istorija, kuria moko mokykloj ir istorija, kuria pasakoja kelioniu vadovai bei gidai, vezdami turistus i uzsienio salis, skiriasi kardinaliai. Na bent jau mano nuomone - as pats vartau kelioniu zurnalus, tada lankomu objektu pavadinimus ivedu i googla ir skaitau...skaitau...skaitau apie juos. Nes tai yra idomu unsure.gif Kada miestas ikurtas, kokie zymus menininkai, idomus faktai.... O mokykloj mokomes mazdaug taip: Is pradziu kareiviai ejo ten, tada ten, pasirase ta sutarti ir nuzygiavo va ten. Sutiko ta ir ana, uzmuse. Tada nuvare ten. Uzdare vienus i kalejima, kitus pakore. Visi buvo laimingi. Tada prasidejo maras blink.gif Daug kas mire. Bet poto viskas praejo protest.gif Tai va manau supratot ka norejau pasakyt biggrin.gif o viska apibendrinus, tai gidai pasakoja tai, kas idomu...o mokyklose mokomes tai, ka tiesiog reikia zinoti....bet kam tai zinot, man nedaeina schmoll.gif O man viska taip patinka organizuot, bendraut bigsmile.gif Vasara draugu grupele nuveziau i Trakus ir vaidinau kad as ju gidas biggrin.gif
Atsakyti
Is tikruju tu labai graziai isivaizduoji gido darba.Bet patikek turistams taip pat idomu kur kareiviai ejo,ka uzmuse ir pan. biggrin.gif
Bet po viduriniojo issilavinimo gido pazymejima nemanau,kad gausi.Jeigu jau taip nori but gidu,stok mokytis turizmo vadybos,pabaiges gausi kelioniu vadovo pazymejima,o po to gali eiti ir gido kursus smile.gif
Atsakyti
Tokios istorijos mokyklose neišmoksi. Apskritai, norint būti gidu reikia pačiam domėtis, spec. kursus lankyti. O stojant į turizmą kolegijose man atrodo nelabai ten ir žiūri į istorijos pažymius.
Apskritai mokykis ką nori, o gidu gali ir šiaip tapti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikasiene @ 2007 03 15, 18:05)
Tokios istorijos mokyklose neišmoksi. Apskritai, norint būti gidu reikia pačiam domėtis, spec. kursus lankyti. O stojant į turizmą kolegijose man atrodo nelabai ten ir žiūri į istorijos pažymius.
Apskritai mokykis ką nori, o gidu gali ir šiaip tapti  mirksiukas.gif

Jeigu nelabai ziuri i istorijos pazymius, tai tada yess.gif Nors seip mano pazymiai kolkas geri (tfu tfu tfu - as prietaringas biggrin.gif ) g.gif O seip tai noriu pasitaisyt - Noriu buti KELIONIU VADOVU nes kaip supratau,sios savokos - gidas ir kelioniu vadovas - skiriasi smile.gif
Atsakyti
Kelioniu vadovas paprastai lydi turistus kelioneje,kitaip tariant uzsiima organizaciniais dalykais,tokiais kaip nuvezimas i viesbuti ir apgyvendinimas ir pan. O gidas teikia informacija ekskursiju metu apie lankomus objektus.
Tiesa,kelioniu vadovas daznai atlieka ir gido pareigas,taip kelioniu agenturos sutaupo pinigeliu. smile.gif
Norint buti gidu reikia daug kuo dometis ir paciam,kad sudomintum turistus smile.gif
As kai stojau mokytis i Kauno kolegija ziurejo lietuviu kalba,anglu kalba ir istorija.Ko reikalauja stojant galima suzinoti ir internete,maziau "sukant" galva smile.gif
Atsakyti
O Vilniuje yra koks universitetas apie turizmą mokantis? blink.gif
Nerandu schmoll.gif
Atsakyti