Įkraunama...
Įkraunama...

Naminės ir pirktinės košelės

QUOTE(laukinukė @ 2007 02 22, 16:25)
O tai čia labai gerai, kad cukraus pridėta?  g.gif  Verdant košę irgi galima pasaldinti, bet pvz. tyrele, ir gerokai mažiau.

as perku koses be cukraus ir pieno (ryziu, 2 grudu). Ir labai skaniai ir nesaldzias jas valgo mano pupyte lotuliukas.gif
Atsakyti
Negaliu patikėti ką perskaičiau g.gif ,o aš savąją maitinu su įvairiom pirktinėm visų rūšių košėm,ji valgo man jas labai skaniai,matyt priprato blush2.gif Dabar pakeičiau nuomonę,ištikrųjų juk norisi vaikui duoti patį geriausią,ir visada maniau,kad pirktinėse daugiau vitaminų ir t.t. rolleyes.gif O juk puikiai žinom,kad verdant daržoves žūsta begalė jų turimų vitaminų,tai kaip dabar geriau pasielgti g.gif Susipainiojau... verysad.gif

Mūsų pediatrė tai už pirktines... verysad.gif Liūdna... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valedy: 03 kovo 2007 - 21:06
Aš tai irgi už pirktines ir tik už HIPP produkciją. man ji atrodo patikimiausia, o kadangi aš pati nepasižymiu ypač gerais kulinariniais sugebėjimais, be to neturiu ir reikiamos įrangos, kad būtų galima gaminti maistą tausojant vitaminus ir mineralus, todėl pasitikiu profesionalais, kurie gamina iš ekologiškuose ūkiuose užaugintų daržovių, mėsos. Be to pirktinės košės siūlo didesnę skonių įvairovę, negu aš pati sugebėčiau paruošti (pvz. net neįsivaizduoju kur galima nusipirkti ėriuko mėsos g.gif ar be hormoninių prepartų užaugintą viščiuką). Be to dabar dar ir toks metų laikas kai nėra šviežių daržovių, o pripurkštų chemikalais tai tikrai nesinori vaikui duoti.
Manau, kad sulauksim naujo derliaus su konservais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Valedy @ 2007 03 03, 21:03)
Dabar pakeičiau nuomonę,ištikrųjų juk norisi vaikui duoti patį geriausią,ir visada maniau,kad pirktinėse daugiau vitaminų ir t.t.  rolleyes.gif O juk puikiai žinom,kad verdant daržoves žūsta begalė jų turimų vitaminų,tai kaip dabar geriau pasielgti  g.gif Susipainiojau...  verysad.gif

Mūsų pediatrė tai už pirktines...  verysad.gif Liūdna...  unsure.gif

Tai pediatrei mokama už tai, kad ji būtų už pirktines košeles mirksiukas.gif .
O kalbant apie vitaminus, tai jeigu gaminant tyreles nenaudojami jokie konservantai g.gif , vadinasi, jos žiauriai pasterizuotos, nes galiojimas laikant šiltai apie 2 metus. O tai reiškia, kad jose turėtų būti žuvę viskas, kas gyva, o vitaminų pridėta dirbtinai. Tai ko vertas toks maistas. Jeigu jau taip neramu dėl išvirusių vitaminų, tai yra gi lašiukų, galima pasitart su gydytoja ir duoti jų, efektas bus tas pats, tik kad žmogutis gaus mamos pagamintą šviežią maistelį.
Gal įvairovė tų konservų ir didesnė, bet kažin, ar būtina pratinti prie tokių produktų, kurių vėliau nei su žiburiu nerasim, o greičiausiai ir neieškosim, o duosim tai, ką valgome ir patys.
Ir įrangos ypatingos čia nereikia - viryklė, puodas, šaukštas ir koks nors paprasčiausias smulkintuvas (nors kitos apsieina ir be jo) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 03 04, 11:00)
Aš tai irgi už pirktines ir tik už HIPP produkciją. man ji atrodo patikimiausia, o kadangi aš pati nepasižymiu ypač gerais kulinariniais sugebėjimais, be to neturiu ir reikiamos įrangos, kad būtų galima gaminti maistą tausojant vitaminus  ir mineralus, todėl pasitikiu profesionalais, kurie gamina iš ekologiškuose ūkiuose užaugintų daržovių, mėsos. Be to pirktinės košės siūlo didesnę skonių įvairovę, negu aš pati sugebėčiau paruošti (pvz. net neįsivaizduoju kur galima nusipirkti ėriuko mėsos  g.gif ar be hormoninių prepartų užaugintą viščiuką). Be to dabar dar ir toks metų laikas kai nėra šviežių daržovių, o pripurkštų chemikalais tai tikrai nesinori vaikui duoti.
Manau, kad sulauksim naujo derliaus su konservais  ax.gif

Kaip malonu nors vieną mamą išgirsti,kuri sakosi,kad nepasižymi kulinariniais stebuklais,gal todėl aš irgi duodu HIPP košes,nes pati tiesiog esu katastrofa virtuvėj,man nemielas tas užsiėmimas prie puodų ax.gif
Atsakyti
Nu jus cia, mergaites, pavaret su pirktinem kosem, vos ne nuodais jas paskebet... schmoll.gif As tai manau, kada jus einate su vaikeliu pasivaiksciot kiekviena diena, jis prisikvepuoja tokio oro(ypac kurie mieste gyvena), kad zala nuo ekologisku kosyciu, specialiai pritaikytu vaikuciams, 100 kart menkesne. verysad.gif Ziurejau laida neseniai, kur kalbejo mokslu daktare kazkokia (butent pediatrijos srityje). Tai va sake, jei pries 100 metu uztekdavo 2 obuolius suvalgyti, kad gauti paros Fe kieki, tai musu laikais neustektu ir kilogramo. Pasikeite viskas, oras, vanduo, vaisiai ir darzoves ir mes patys. Todel as uz pirktines koses, ten nors subalansuotas vitaminu kiekis mirksiukas.gif

P.S. o privariau blush2.gif
Papildyta:
Beja, norejau paklaust mamyciu, ar kasnors zino internetine parduotuve ar koki kita buda, kaip gauti rusiskos gamybos koses paragauti. Girdejau labai geru atsiliepimu apie jas, bet kaip gaut? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Latviuke @ 2007 04 14, 09:19)
Nu jus cia, mergaites, pavaret su pirktinem kosem, vos ne nuodais jas paskebet... schmoll.gif  As tai manau, kada jus einate su vaikeliu pasivaiksciot kiekviena diena, jis prisikvepuoja tokio oro(ypac kurie mieste gyvena), kad zala nuo ekologisku kosyciu, specialiai pritaikytu vaikuciams, 100 kart menkesne.  verysad.gif  Ziurejau laida neseniai, kur kalbejo mokslu daktare kazkokia (butent pediatrijos srityje). Tai va sake, jei pries 100 metu uztekdavo 2 obuolius suvalgyti, kad gauti paros Fe kieki, tai musu laikais neustektu ir kilogramo. Pasikeite viskas, oras, vanduo, vaisiai ir darzoves ir mes patys. Todel as uz pirktines koses, ten nors subalansuotas vitaminu kiekis  mirksiukas.gif
P.S. o privariau  blush2.gif
Papildyta:
Beja, norejau paklaust mamyciu, ar kasnors zino internetine parduotuve ar koki kita buda, kaip gauti rusiskos gamybos koses paragauti. Girdejau labai geru atsiliepimu apie jas, bet kaip gaut?  doh.gif

Na, pasivaikščiojimų požiūriu, tai mums pasisekė - gyvenam priemiestyje netoli Kauno marių ir kvėpuojame pakankamai grynu oru, nes visokie pramonės gigantai nuo mūsų tolo toli thumbup.gif .
Dėl vitaminų tyrelėse - taigi per TV kažkokia gydytoja ir pasakojo, kad pasterizuojant visi vitaminai sunaikinami, tai jų pridedama dirbtinai. Tai gal geriau išvirti šviežius pietučius ir jeigu jau tokia panika dėl vitaminų, tai duoti jų atskirai. Koks skirtumas - ir ten ir ten jie nenatūralūs.
Atsakyti
mes valgom ir namuose gaminta kose, ir pirktine Hippo .. su mesa tai tik pati verdu, nes tos pirktines tai man ziauriai neskanios... schmoll.gif daviau kazkada pabandyt, tai mazoji net susiziaugciojo unsure.gif .. labai megstam vaisiu tyrele su grudais, jogurtu, varskyte, o vakarienei valgom uzpilama kosyte "saldziu sapnu" wub.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš kaip supratau tai čia labaiu šnekama apie indeliuose padarytą košytę. Mano mažius tai jų iš vis nevalgo. raukosi ir net į tą puse nenori pažiūrėt. Tai aš pati verdu beveik kiekvieną dieną. O kas dėl ekologiškų daržovių tai tik tiek tegaliu pasakyti, kad mes gi nežinom ar jos iš tikrųjų jau tokios ekologiškos. Juk nematom kokias sudeda ir kaip augina. Mano vyras dirba žemės ūkyje tai, kai jis pamates kai kuriuose prekybos centruose tas ekologiškas daržoves net nusijuoke. Tokių garžių ir švarių negali užaugint be jokių chemikalų. Pati ekologiškiausia tai savo darže užauginta daržovė.( na jei galimybės leidžia)
Nors pati kai kurias daržoves užsiauginu, bet ir tai kartais prireikia nusipirkt iš tų prekybos centrų. O juk kur perkam grūdų košes irgi nežinoma kaip jos buvo augintos. g.gif
O dėl tų košių kur reikia užpilt tai tik naudoju kai reikia kur nors išvažiuot ir tikrai nebus kaip pagamint.
Atsakyti
QUOTE(giedregie @ 2007 02 06, 10:55)
o del tu uzoiltiniu kosiu (kurios misinukais uzpilamos), tai sakiau daugiau nebeduosiu, nes karta kai jis visos nesuvalge, kose palikau ant stalo ir po kokiu poros valandu stovejimo is jos gavosi skysta pilka mase blink.gif  blink.gif nepatiko man tas vaizdas visai ir kosiu tokiu nebeperkam, cia apie nestles koses kalbu

Mes valgom Milupa, bet tik šviežiai paruoštą košelę, nes ten taip ir parašyta. 4u.gif Pastovėjusi ji praskysta ir valgyti jau nebetinka. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(zhemaituke @ 2007 04 14, 12:15)
Sveikos,
Aš kaip supratau tai  čia labaiu šnekama apie indeliuose padarytą košytę. Mano mažius tai jų iš vis nevalgo. raukosi ir net į tą puse nenori pažiūrėt. Tai aš pati verdu beveik kiekvieną dieną. O kas dėl ekologiškų daržovių tai tik tiek tegaliu pasakyti, kad mes gi nežinom ar jos iš tikrųjų jau tokios ekologiškos. Juk nematom kokias sudeda ir kaip augina. Mano vyras dirba žemės ūkyje tai, kai jis pamates kai kuriuose prekybos centruose tas ekologiškas daržoves net nusijuoke. Tokių garžių ir švarių negali užaugint be jokių chemikalų. Pati ekologiškiausia tai savo darže užauginta daržovė.( na jei galimybės leidžia)
Nors pati kai kurias daržoves užsiauginu, bet ir tai kartais prireikia nusipirkt iš tų prekybos centrų. O juk kur perkam grūdų košes irgi nežinoma kaip jos buvo augintos.  g.gif
O dėl tų košių kur reikia užpilt tai tik naudoju kai reikia kur nors išvažiuot ir tikrai nebus kaip pagamint.

Dėl ekologiškų, tai sakė tręšia naktį, lotuliukas.gif kai nieks nemato. blink.gif
Atsakyti
is patirties galiu pasakyti, kai augo pirmas, pati viriau nes nebuvo is ko rinktis, dabar neturiu laiko, perku...
taciau auga abu linksmi sveiki judrus ir imlus aplinkai
Atsakyti
QUOTE(Runa @ 2007 06 16, 12:00)
Dėl ekologiškų, tai sakė tręšia naktį, lotuliukas.gif kai nieks nemato.  blink.gif

Gryni pletkai biggrin.gif Tresk diena, tresk nakti-esmes nekeicia, jei mato sertifikuotojai, jog per daug grazus grudai/darzoves auga-ima dirvos meginius ir tiria. Vargas, jei randa trasu pedsaku net doh.gif Atima penkeriems metams sertifikata, to pasekoj nebegali tiekti savo produkcijos i PC kaip ekologiskos, o tai dideli finansiniai nuostoliai, plius nebegauni paramos is ES, o tai siekia po 1500lt uz hektara. Retas ukininkas imsis rizikuoti maiseliu trasu del tokiu taikomu sankciju. O sertifikuotojai vazineja vasaros metu, kad galetu isitikinti, kaip auginami ekologiski produktai. Taip kad, jei uzrasyta ekologiski produktai-be baimes jokios galit valgyti ir valgydinti vaikus 4u.gif
Atsakyti