QUOTE(Skaile @ 2011 03 11, 13:07)
Man Kambodža paliko nerealų įspūdį. Gal todėl, kad ten viskas natūralu, nėra jokios "pakazūchos" - kaip gyvena, taip ir atrodo. Visas tas vargas, skurdas ir šypsenos. Jiems taip gerai, nes jie nekelia tikslų, kaip mes. Jie gyvena šia diena ir tuo patenkinti. Vidutinis gyventojų amžius - 19 metų, šalyje trys fabrikai (alaus, colos ir podielkų) - kas kaip išmano, taip užsidirba. Vaikai basi, purvini, šypsosi, moja. Perkainoji visas vertybes į tokią šalį atvykęs.
Man tai kažkaip įstrigo viena frazė: "Gal mes ir neturtingi, bet nei viena kmerė su užsieniečiu nevaikšto". Čia aišku akmuo į Tailando pusę buvo
Būtinai grįšiu į Kambodžą, norisi dar šiaurinę dalį apžiūrėti. Dar norėtųsi kartu apimti ir Birmą, bet jos ne šalia. Galvojame, gal keliauti į Birmą, o po to skristi į Kambodžą. Na čia dar ateičiai
Sunku nepritart tokiems įspūdžiams. Tiesą sakant, daugeliui mano pažįstamų (o neseniai kartu keliavusiems trims asmenims - visiems be išimties) Kambodža taip pat pasirodė mielesnė už Tailandą.
Tik dėl pacituotų faktų pasiginčyčiau:) Dėl vidutinio amžiaus (mes girdėjome kažką apie 25 metus berods - nenustebčiau, kad skaičių gidai painterpretuoja dėl įspūdingumo), dėl "trijų fabrikų"

ir dėl kmerių, kurios nevaikšto su užsieniečiais:) Vaikščiot gal ir nevaikšto, bet gulėt tai paguli:D
Tik taip, kalbėdami apie Tailandą kmerai jaučiasi geresniais. Tailande, beje, analogiška situacija.
Mano asmenine nuomone, šių dviejų tautų santykiai ir viena kitos vertinimas stipriai primena Lietuvą ir Lenkiją. Palieku patiems susigaudyti, kuri atitinka kurią