Įkraunama...
Įkraunama...

Vietnamas ir Kambodža

4u.gif
iskeliu tema i virsu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mikito @ 2011 02 26, 15:49)
O kada skrendat?
Mes - kovo gale  smile.gif
kambodzos viza darysim pasienyje, o Vietnamo pirkom ta, tipo, iskvietima.
Kelioms jus dienoms ir kokiu marsrutu vykstat?

Ir dar gal kas nors ka nors zino apie pigius skrydzius po Azija? Radau po kelis dolerius tik rudeniui sad.gif

po azija pigiai skraidem su airasia ir jetstar

nesenai grizom is Vietnamo, tad klauskit kas domina
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2011 03 02, 11:31)

nesenai grizom is Vietnamo, tad klauskit kas domina

Viskas domina bigsmile.gif
Papasakokit placiau:kokiu marsrutu keliavot,kas patiko-nepatiko ir pan.Ar kokiu sunkumu buvo keliaujant,ar viskas paprasta kaip ir Tailande?
Atsakyti
Viskas paprasta, zmones maziau islepe ir daug naturalesni nei Tailande.
Tiesa sakant siemet buvom antra kart Tailande, bet labai nusivyliau.
I tailanda turbut daugiau nevaziuosim schmoll.gif
Vietname buvom dvi savaites, didziaja laiko dali skyrem Vietnamo siaurei. Ten zmones gyvena lavai vargingai. Praleidom berods naktis Sapoj, dvi naktis Halong Bay, nakti Hanojuj (kaip tik ispuole Neujieji Metai)., po to skridom su jetstar i Saigona kur dar praleidom sesias naktis. Aplankem daug Siaures Vietnamo kaimu, kalnu, H schmoll.gif long Bay ilanka, Hanoju, Saigona, Mekongo delta, Chu chi tunelius...
zodziu visko ir nesupasakosi....
Atsakyti
O poilsio kur nors turejot?ta prasme,koki kurorta aplanket,ar kelione grynai pazintine buvo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2011 03 07, 23:50)
O poilsio kur nors turejot?ta prasme,koki kurorta aplanket,ar kelione grynai pazintine buvo? ax.gif

sikart poilsiaut nutarem Tailando pietuose (Trango salose, Phukete), tai Vietnamo kurortu neaplankem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2011 03 04, 23:19)

O galetumet galetumet koki reportazeli sukurpti mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
ruosiuosi tam, lygiai taip pat kaip ir ruosiausi padaryt reportaza apie Tailanda ir Kambodza doh.gif
Rasa32, tu buvai ten veliau uz mane, bet su reportazu aplenkei blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2011 03 10, 01:09)
ruosiuosi tam, lygiai taip pat kaip ir ruosiausi padaryt reportaza apie Tailanda ir Kambodza  doh.gif
Rasa32, tu buvai ten veliau uz mane, bet su reportazu aplenkei  blush2.gif

tik apie Vietnama reportazu nera isskyrus anciux, tai gal nuo jo pradetumet 4u.gif
Atsakyti
Man Kambodža paliko nerealų įspūdį. Gal todėl, kad ten viskas natūralu, nėra jokios "pakazūchos" - kaip gyvena, taip ir atrodo. Visas tas vargas, skurdas ir šypsenos. Jiems taip gerai, nes jie nekelia tikslų, kaip mes. Jie gyvena šia diena ir tuo patenkinti. Vidutinis gyventojų amžius - 19 metų, šalyje trys fabrikai (alaus, colos ir podielkų) - kas kaip išmano, taip užsidirba. Vaikai basi, purvini, šypsosi, moja. Perkainoji visas vertybes į tokią šalį atvykęs.

Man tai kažkaip įstrigo viena frazė: "Gal mes ir neturtingi, bet nei viena kmerė su užsieniečiu nevaikšto". Čia aišku akmuo į Tailando pusę buvo smile.gif

Būtinai grįšiu į Kambodžą, norisi dar šiaurinę dalį apžiūrėti. Dar norėtųsi kartu apimti ir Birmą, bet jos ne šalia. Galvojame, gal keliauti į Birmą, o po to skristi į Kambodžą. Na čia dar ateičiai
Atsakyti
QUOTE(Skaile @ 2011 03 11, 13:07)
Man Kambodža paliko nerealų įspūdį. Gal todėl, kad ten viskas natūralu, nėra jokios "pakazūchos" - kaip gyvena, taip ir atrodo. Visas tas vargas, skurdas ir šypsenos. Jiems taip gerai, nes jie nekelia tikslų, kaip mes. Jie gyvena šia diena ir tuo patenkinti. Vidutinis gyventojų amžius - 19 metų, šalyje trys fabrikai (alaus, colos ir podielkų) - kas kaip išmano, taip užsidirba. Vaikai basi, purvini, šypsosi, moja. Perkainoji visas vertybes į tokią šalį atvykęs.

Man tai kažkaip įstrigo viena frazė: "Gal mes ir neturtingi, bet nei viena kmerė su užsieniečiu nevaikšto". Čia aišku akmuo į Tailando pusę buvo smile.gif

Būtinai grįšiu į Kambodžą, norisi dar šiaurinę dalį apžiūrėti. Dar norėtųsi kartu apimti ir Birmą, bet jos ne šalia. Galvojame, gal keliauti į Birmą, o po to skristi į Kambodžą. Na čia dar ateičiai

Sunku nepritart tokiems įspūdžiams. Tiesą sakant, daugeliui mano pažįstamų (o neseniai kartu keliavusiems trims asmenims - visiems be išimties) Kambodža taip pat pasirodė mielesnė už Tailandą.

Tik dėl pacituotų faktų pasiginčyčiau:) Dėl vidutinio amžiaus (mes girdėjome kažką apie 25 metus berods - nenustebčiau, kad skaičių gidai painterpretuoja dėl įspūdingumo), dėl "trijų fabrikų":) ir dėl kmerių, kurios nevaikšto su užsieniečiais:) Vaikščiot gal ir nevaikšto, bet gulėt tai paguli:D

Tik taip, kalbėdami apie Tailandą kmerai jaučiasi geresniais. Tailande, beje, analogiška situacija.

Mano asmenine nuomone, šių dviejų tautų santykiai ir viena kitos vertinimas stipriai primena Lietuvą ir Lenkiją. Palieku patiems susigaudyti, kuri atitinka kuriąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2011 03 04, 23:19)
Vietname buvom dvi savaites, didziaja laiko dali skyrem Vietnamo siaurei. Ten zmones gyvena lavai vargingai. Praleidom berods  naktis Sapoj, dvi naktis Halong Bay, nakti Hanojuj (kaip tik ispuole Neujieji Metai)., po to skridom su jetstar i Saigona kur dar praleidom sesias naktis. Aplankem daug Siaures Vietnamo kaimu, kalnu, H schmoll.gif long Bay ilanka, Hanoju, Saigona, Mekongo delta, Chu chi tunelius...

Kita savaitę ir aš ruošiuosi keliauti po Vietnamą. Todėl labai domina, kaip ten su uodais? Ar daug jų šiuo metų laiku? Kažkur internete radau info, kad didžiausias pikas prasideda nuo birželio. Ar vartojot priešmaliarinius vaistus?
smile.gif
Atsakyti