Įkraunama...
Įkraunama...

Viešieji pirkimai

QUOTE(draugas i30 @ 2012 02 07, 22:11)
Sveikos VP koleges, del tu lektoriu, tai jei neklystu Vaznelis dirba Vilniaus savivaldybeje. Buvau jo seminare pries keleta metu ir nepasakyciau jog l.naudingas.
Buna organizuojami seminarai kuriuos veda S.Mazeikis, sie vertingesni.
o dar pati VPT nemokamus organizuoja. Jei kam idomu turiu paskutinio seminaro skaidres.  4u.gif

sveiki,

visai sutinku del Mazeikio. Kaip tik siomdienom vyksta jo seminarai
http://www.viesujupi...%...vės-2012-m

o VPT, kad ir kaip keistai skambetu, bet neliko stpriu zmoniu, tame tarpe ir lektoriu g.gif
Atsakyti
aciu labai jums uz nuorodas 4u.gif butinai i kazkuri nueisiu, tik kad kainos tai nemazos doh.gif bet ne tame esme, svarbu kad butu naudinga smile.gif gaila kad nespejau uzsiregistruoti i nemokamus VPT organizuojamus seminarus...
Atsakyti
sveikos, labai geras lektorius Vaidotas Jakstas, jo seminarus organizuoja ekspertu muge.
Atsakyti
Esme,nauda tu visu seminaru, tai gerai ismokti „skaityti“ VP istatyma ir ji pritaikyti.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, gal galite pakonsultuoti kokie dokumentai turi būti vykdant mažos vertės viešuosius pirkimus ? Esam visuomeninė organizacija ir pagal projektą perkam prekes. Kiek žinau, turim įsakymu paskirti viešųjų pirkimų organizatorių, toliau jis vykdo pagal mūsų taisykles. Pas mus taisyklėse jei mažos vertės pirkimas, galima pirkti apklausos būdu ir apklausti vieną tiekėją. Tada tikriausiai supildoma apklausos forma, sudaroma pirkimo - pardavimo sutartis, gaunama išankstinė sąskaita, padaromas pavedimas ir kai atsiimam, pasirašom prekių perdavimo - priėmimo aktą. Gal kažką praleidau ar išvis viskas neteisingai? Labai prašau Jūsų pagalbos, nes su tuo susiduriu pirmą kartą. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Jolagra @ 2012 02 15, 13:19)
Sveikos mergaitės, gal galite pakonsultuoti kokie dokumentai turi būti vykdant mažos vertės viešuosius pirkimus ? Esam visuomeninė organizacija ir pagal projektą perkam prekes. Kiek žinau, turim įsakymu paskirti viešųjų pirkimų organizatorių, toliau jis vykdo pagal mūsų taisykles. Pas mus taisyklėse jei mažos vertės pirkimas, galima pirkti apklausos būdu ir apklausti vieną tiekėją. Tada tikriausiai supildoma apklausos forma, sudaroma pirkimo - pardavimo sutartis, gaunama išankstinė sąskaita, padaromas pavedimas ir kai atsiimam, pasirašom prekių perdavimo - priėmimo aktą. Gal kažką praleidau ar išvis viskas neteisingai? Labai prašau Jūsų pagalbos, nes su tuo susiduriu pirmą kartą. Ačiū.

Sveiki, pabandysiu atsakyti ax.gif
visu pirma, viskas priklauso nuo isleidziamos pinigu sumos ir jusu taisykliu...atidziai perziurekite, ar pagal numatoma pirkimo verte galite daryti apklausa kreipiantis i viena tiekeja...nes paprastai butina kreiptis i ne maziau kaip 3 tiekejus..kaip bebutu, velgi ziurint i suma, reikia ziureti ar apklausa turi buti rastu ar zodziu...jei zodziu - tai turetu buti kaip ir aprasete, jeigu turetu buti rastu - reikia daugiau popierizmo....ir, beje, viesasis pirkimas pasibaigia sudarius pirkimo sutarti 4u.gif sutarties vykdymas - jau visai kitas dalykas bigsmile.gif
Atsakyti
Labai ačiū už atsakymą. Taisyklėse yra parašyta, kad mažos vertės pirkimas iki 10 000 Lt be pvm. ir apklausa žodžiu ir užtenka vieno tiekėjo. tai tikiuosi viskas bus gerai.

4u.gif
Atsakyti
Dėl Soloveičiko seminraų, tai man, kaip daugiau dirbančiai su mažos vertės pirkimais buvo visai nenaudingas jo seminras, nes jis paskojo paie teismų praktikas. Žinoma, kam aktualu tarptautiniai pirkimai ir visos bylos dėl viešųjų pirkimų teismuose, tai taip, bet praktiniam darbui man asmeniškai jokiso naudos iš to seminaro nebuvo.. ax.gif bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2012 02 17, 13:43)
Dėl Soloveičiko seminraų, tai man, kaip daugiau dirbančiai su mažos vertės pirkimais buvo visai nenaudingas jo seminras, nes jis paskojo paie teismų praktikas. Žinoma, kam aktualu tarptautiniai pirkimai ir visos bylos dėl viešųjų pirkimų teismuose, tai taip, bet praktiniam darbui man asmeniškai jokiso naudos iš to seminaro nebuvo.. ax.gif bet čia tik mano nuomonė.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2012 02 17, 13:43)

nezinau apie kuri is jo seminaru kalbat, bet man tai jis visai patinka ax.gif butent del praktiniu momentu, kadangi teorijos ir taip pilna visur doh.gif o ir mazos vertes pirkimus vykdyti reikia laikantis visu taisykliu bigsmile.gif nes jei ateis tikrinti kas nors (pvz., VPT, Valstybes kontrole), tai jie ir mazos vertes pirkimus tikrina bigsmile.gif kazkur skaiciau, dare kazkuri savivaldybe audita kazkokioj savo istaigos...tai "nubausti" buvo uz pirkimus, kuriu verte apie 8000 Lt buvo...kadangi netinkamai vykde pirkimus ir neracionaliai naudojo lesas doh.gif
Atsakyti
buvau jo 4 seminaruose, deja, į mano užduotus klausimus apie mažos vertės pirkimus, jiems reikalingą kvalifikaciją, paraiškas ir t.t. jis nelabai sugebėjo atsakyt, atsakė maždaug taip:" teisine kalba kalbant reikia, o šiaip pagal situaciją", tai man nuo to iaškiau nepasidarė, bet žinoma, dėl jo kvalifikacijos neabejoju, apie teismų praktiką jis tikrai labai daug ir įdomiai papasakoja. blush2.gif
Atsakyti
As nukrypsiu nuo seminaru ir paklausiu vieno praktinio dalyko.

Jei plane nusimatom pvz kazkokia paslauga, kuriai sutartis bus sudaroma 3 metams. Nu, sakysim, valymo paslaugas. Tai plane nurodom visu 3 metu verte. O kaip tada su metinem ataskaitom? Tada atskirai kasmet deklaruoti tas islaidas? Ar tik pasibaigus sutarciai tu metu ataskaitoj velgi irasyti visu 3 metu verte?
Atsakyti