gal kas vykdete pirkimus per www.cpo.lt? reikia informacijos, kaip vykdomi pirkimai per CPO. Is anksto dekoju

QUOTE(Etaila @ 2008 10 28, 13:40)
noreciau suzinoti, ar Jums sunku dirbti sioje srityje (viesuju pirkimu srityje)? kiek laiko prireike, kad isivaziuotumete i darba? su kokiom problemom dazniausiai ir aisku, labiausiai susiduriate? kaip ieskote atsakymo i iskilusi klausima? is anksto dekui uz atsakymus 

Man irgi butu idomu suzinoti apie "isivaziavima" VP

QUOTE(Sedai @ 2008 11 17, 22:39)
Sveikutės,
jungiuosi ir aš į jūsų būrį. teko ir man ta laimė vykdyti VP. net neįsivaizduoju, nuo ko pradėti. pasitvirtinome VPT tinklalapyje taisykles, o toliau kas... nesu dirbusi tokio darbo, įmonė irgi seniau nevykdė tokių pirkimų... šefas mano, kad čia nieko sudėtingo ir papildomai užkrovė šį darbelį. o kai pradėjau gilintis į VP, tai ir plaukai šiauštis pradėjo. į kursus tikrai nesiųs, reiks kaip nors pačiai suktis. tai dabar bandau perprasti taisykles, įstatymą...
jungiuosi ir aš į jūsų būrį. teko ir man ta laimė vykdyti VP. net neįsivaizduoju, nuo ko pradėti. pasitvirtinome VPT tinklalapyje taisykles, o toliau kas... nesu dirbusi tokio darbo, įmonė irgi seniau nevykdė tokių pirkimų... šefas mano, kad čia nieko sudėtingo ir papildomai užkrovė šį darbelį. o kai pradėjau gilintis į VP, tai ir plaukai šiauštis pradėjo. į kursus tikrai nesiųs, reiks kaip nors pačiai suktis. tai dabar bandau perprasti taisykles, įstatymą...
užuojauta. Mano galva, tai yra labai didelis darbas ir priklausomai nuo organizacijos bei vykdomu pirkimų apimčių čia turėtų dirbti ne vienas žmogus.
Kas dėl konsultacijų, apmokymų ir šeip informacijos ypatingai "žaliesiems" , tai galiu rekomenduoti kreiptis i www.opic.lt. Tai įmonė , kuri teikia daug įvairių paslaugų susijusių su VP
QUOTE(saule27 @ 2008 11 24, 17:56)
jo..reiks ir man jau pradėt domėtis

Sveikos,
As va, irgi ne per seniausiai isiliejau i VP gretas, kol kas gana sunkoka ir niekaip neina isivaziuoti... Na, dar aisku, nuo kolektyvo labai priklauso, o pas mane jis gana uzdaras, visi "be galo protingi" ir niekas i klausimus per daug neatsakineja. Taigi tenka savarankiskai mokytis, o tai padaryti savarankiskai labai sunku, nes VP esu naujoke, atejau visai is kitokios sferos, o mokytis cia tai tikrai, kad YRA KA
Tai va, labai dziaugiuosi, kad radau toki bendraminciu kolegiu foruma..
As va, irgi ne per seniausiai isiliejau i VP gretas, kol kas gana sunkoka ir niekaip neina isivaziuoti... Na, dar aisku, nuo kolektyvo labai priklauso, o pas mane jis gana uzdaras, visi "be galo protingi" ir niekas i klausimus per daug neatsakineja. Taigi tenka savarankiskai mokytis, o tai padaryti savarankiskai labai sunku, nes VP esu naujoke, atejau visai is kitokios sferos, o mokytis cia tai tikrai, kad YRA KA

Tai va, labai dziaugiuosi, kad radau toki bendraminciu kolegiu foruma..

Sveikos merginos, jungiuosi prie Jusu
Su VP dirbu jau beveik 3 metus, gal galesiu kuom pasitarnauti
Aisku kiek mano zinios ta leis. Specialiu kursu nebaigiau, esu, kaip ir dauguma Jusu - savamoksle, kuriai buvo primestas sis darbas
Sukausi kaip imanydama, padejeju jokiu neturejau... Bet uz tad patirtis begaline. Juk savamoksliai didziausi ekspertai ir buna

QUOTE(Zivivi @ 2009 02 19, 17:39)
Sveikos merginos, jungiuosi prie Jusu
Su VP dirbu jau beveik 3 metus, gal galesiu kuom pasitarnauti
Aisku kiek mano zinios ta leis. Specialiu kursu nebaigiau, esu, kaip ir dauguma Jusu - savamoksle, kuriai buvo primestas sis darbas
Sukausi kaip imanydama, padejeju jokiu neturejau... Bet uz tad patirtis begaline. Juk savamoksliai didziausi ekspertai ir buna 

Zivivi,
Tai gal gali patarti nuo ko pradeti stropiai mokytis, be to, kad gilintis i istatyma???

QUOTE(juros_smelis @ 2009 02 20, 14:31)
Zivivi,
Tai gal gali patarti nuo ko pradeti stropiai mokytis, be to, kad gilintis i istatyma???

Zinok mokytis manau po truputi reikia, ziurint pagal tai, ko siuo metu Jums reikia labiausiai. As specialiai niekada nesigilinau nei i istatyma, nei i papildomus VP reglamentuojancius normatyvus. Jei daug maz papasakosi situacija - pabandyciau padeti ar bent nukreipti teigiama linkme

Vien mokymasis nieko neduos, jei neaisku kaip tas zinias pritaikyti praktikoje.
Sveikos
Turiu tokį klausimą: jei įstaiga nori įsigyti pvz., automobilį konkurso būdu, nuo ko reikia pradet?

QUOTE(Kristuk @ 2009 02 24, 14:34)
Sveikos
Turiu tokį klausimą: jei įstaiga nori įsigyti pvz., automobilį konkurso būdu, nuo ko reikia pradet? 

man atrodo automobili paprasciau butu isigyti tiesiog issirinktame autosalone, bet cia tik mano nuomone. Pirmiausia reiketu apsispresti koki pirkimo buda pasirenkate ir kokios vertes pirkima zadate vykdyti. Nes pvz pirkimai, kuriu prekiu pirkimo verte yra mazesne nei 100 tukst. lt. vadinami mazos vertes pirkimais ir ju nebutina skelbti "Valstybes ziniu" priede "Informaciniai pranesimai" ar Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje. Toki pirkima galite vykdyti tiesiog issiunte pakvietimus dalyvauti pirkime pasirinkotms organizacijoms ir is ju issirinkti sau tinkama pasiulyma. Jei pirkimo verte bus didesne - tada sunkesne ir pirkimo procedura. Pirmiausia reikia issirinkti pirkimo buda, tada, kiek zinau pagal biudzetininkus, pagal pasirinkta pirkimo buda reikia pasitvirtinti viesuju pirkimu taisykles (imoneje, kuri vykdo viesuosius pirkimus turi buti toks dokumentas, kuriame nurodoma kas vykdo pirkimo Komisijos funkcijas, kaip vykdomas pirkimas, pasiulymu atplesimo proceduros ir panasiai, PVZ galima rasti internete, beveik visos savivaldybes viesai demonstruoja savo pasitvirtintas VP taisykles). Toliau, sudaromos pirkimo salygos vadovaujantis VPI. Sita dalyka teks galvotis paciai ziurint papunkciui i VP istatyma, arba kitas variantas is kazkur gauti PVZ. Tuomet, pasitvirtinus taisykles ir paruosus pirkimo salygas, reikia paskelbti apie vykdoma pirkima Informaciniuose pranesimuose ir/arba Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje. Na o toliau eiga manau aiski... Tikiuosi viska aiskiai ir teisingai susakiau, jei kazkas pastebes netikslumu - butinai parasykite, man paciai idomu butu suzinoti

Kaip matau pagalbos visiskai nereikia

QUOTE(Zivivi @ 2009 03 03, 09:12)
oi reikes reikes