Įkraunama...
Įkraunama...

Viešieji pirkimai

teko man dabar buti vienu "ekspertu" organizuotame seminare.. na tai ka as zinau.. g.gif lengvai sakant - sugaistas laikas ir ismesti pinigai (cia ne situos ekspertus turiu omeny, jei ka nepykit smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 24, 17:04)
man atrodo automobili paprasciau butu isigyti tiesiog issirinktame autosalone, bet cia tik mano nuomone. Pirmiausia reiketu apsispresti koki pirkimo buda pasirenkate ir kokios vertes pirkima zadate vykdyti. Nes pvz pirkimai, kuriu prekiu pirkimo verte yra mazesne nei 100 tukst. lt. vadinami mazos vertes pirkimais ir ju nebutina skelbti "Valstybes ziniu" priede "Informaciniai pranesimai" ar Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje. Toki pirkima galite vykdyti tiesiog issiunte pakvietimus dalyvauti pirkime pasirinkotms organizacijoms ir is ju issirinkti sau tinkama pasiulyma. Jei pirkimo verte bus didesne - tada sunkesne ir pirkimo procedura. Pirmiausia reikia issirinkti pirkimo buda, tada, kiek zinau pagal biudzetininkus, pagal pasirinkta pirkimo buda reikia pasitvirtinti viesuju pirkimu taisykles (imoneje, kuri vykdo viesuosius pirkimus turi buti toks dokumentas, kuriame nurodoma kas vykdo pirkimo Komisijos funkcijas, kaip vykdomas pirkimas, pasiulymu atplesimo proceduros ir panasiai, PVZ galima rasti internete, beveik visos savivaldybes viesai demonstruoja savo pasitvirtintas VP taisykles). Toliau, sudaromos pirkimo salygos vadovaujantis VPI. Sita dalyka teks galvotis paciai ziurint papunkciui i VP istatyma, arba kitas variantas is kazkur gauti PVZ. Tuomet, pasitvirtinus taisykles ir paruosus pirkimo salygas, reikia paskelbti apie vykdoma pirkima Informaciniuose pranesimuose ir/arba Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje. Na o toliau eiga manau aiski... Tikiuosi viska aiskiai ir teisingai susakiau, jei kazkas pastebes netikslumu - butinai parasykite, man paciai idomu butu suzinoti  4u.gif  Tai tiek, sekmes perkant  4u.gif

Aciu tau uz issamu atsakyma, bet vis tiek turiu labai daug klausimu, daug neaiskumu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuk @ 2009 03 16, 12:03)
Aciu tau uz issamu atsakyma, bet vis tiek turiu labai daug klausimu, daug neaiskumu... doh.gif

Jeigu mes issiunciam pranesimus, tai cia skaitysis apklausos budu?
Atsakyti
QUOTE(Kristuk @ 2009 03 16, 13:12)
Jeigu mes issiunciam pranesimus, tai cia skaitysis apklausos budu?

Jeigu Jus issiunciate pranesimus jau is anksto apsprestoms konkrecioms imonems ir jei jusu pirkimas nevirsija mazos vertes pirkimo maksimalios vertes, tai tada taip, Jusu atveju pirkimas vykdomas apklausos budu.

Beja, merginos, jei prireiks skubaus atsakymo - rasykite i AZ, nes as nedaznai i sia tema uzeinu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivivi: 16 kovo 2009 - 16:24
Merginos padekite!
Jei pirkima vykdo pirkimo organizatorius (vienas asmuo), o siuo atveju tai yra VŠĮ direktorius, pirkimas mazos vertes apklausos budu, koki dokumenta jis turi surasyti pasibaigus pirkimui ir paskelbus nugaletoja. Jei vykdytu komisija - tai butu komisijos protokolas, o jei pirkimo organizatorius?
ir dar vienas klausima, ar teisingai suprantu, kad tokio pirkimo (mazos vertes, apklausos budu) atveju nugaletojas turi buti paskelbtas ne veliau nei per 5 darbo dienas? (tuo labiau jei buvo gautas tik 1 pasiulymas)
is anksto labai labai dekoju uz pagalva 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Layla: 31 kovo 2009 - 13:50
Ir man reikia pagalbos blush2.gif . Gal galite parašyti, kaip vyksta vokų atplėšimo posėdis? Atplėšiam vokus, surašome į protokolą tiekėjus ir kainas ir kas toliau? Kaip ir kada paskelbti laimėtoją? O jei tik vienas kandidatas (atvirame mažos vertės konkurse)? Kada sudaryti sutartį? Juk reikia išlaukti 5 d. terminą, kol galės teikti pretenzijas? Help 4u.gif
Atsakyti
termina reikia islaikyti butinai smile.gif
Atsakyti
Laba , man nuo tu VP jau bash.gif wacko.gif wacko.gif
kaip supratau jei perkami darbai maziau negu 300 lt nereikia skebti intike?????
cia bus mazosios vertes pirkimai (apklausos budu)
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi_zija @ 2009 04 09, 14:51)
Laba , man nuo tu VP jau  bash.gif  wacko.gif  wacko.gif
kaip supratau jei perkami darbai maziau negu 300 lt nereikia skebti intike?????
cia bus mazosios  vertes pirkimai (apklausos budu)
g.gif

300 lt cia isvis galima apklausti zodziu ir net tik viena tiekeja (aisku jei jusu supaprastintu pirkimu taisykles tai leidzia)
Atsakyti
Ivyko pirkimas apklausos budu. Visi tiekejas pasiule perdideles PO kainas, ar teisingai padariau, kad nutraukiau sio pirkimo proceduras, atmeciau visus pasiulymus ir pakvieciau visus technine specifikacija atitinkacius tiekejus i neskelbiamas derybas del rekes kainos
Atsakyti
Gavau tokį darbelį, kurie susiję su VP. doh.gif Dabar esu visiškai "žalia", bet manau, kad viską sugebėsiu. Gal kas galit pasakyti ar nurodyti kada kokį VP būdą rinktis PO? Nepykit, jei kvailai klausiu. blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,

gal padetu seminaras „Viešųjų pirkimų vykdymas pradedantiesiems“ lapkričio 26 d. nuo 9 val. Vilniuje, placiau www.ekspertumuge.lt
Atsakyti