Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

as visai nerekiau,tik sake daktare stumk i sikna o ne i zandus:)
Atsakyti
As irgi sakiau nereksiu, net neisivaizdavau, kaip cia galima rekti. Bet stiprus skausmai padaro savo. Ir rekiau, ir su kosmosu kalbejau. Cia nepasirinksi, kaip jau gaunasi, taip smile.gif
Atsakyti
Mane saremiai buvo taip isvargine, kad rekti jau nebepajegiau, visas likusias jegas laikiau stumimui doh.gif ,o dar vyras buvo salia, tai nesinorejo ir jo gasdinti savo saukimu ax.gif
Atsakyti
o man iki siol geda prisiminus kaip klykiau....nuosirdziai pasakius is skausmo per langa norejosi sokti.....laselines sutrukde:)

is kitos puses, matyt del to ir pagreitino operacija-tuomet ir pasimate kodel taip klykiau:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 25 sausio 2012 - 08:35
manau riksmai yra labai naturalus dalykas, nereik to vengt!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juratewin @ 2012 01 25, 09:54)
manau riksmai yra labai naturalus dalykas, nereik to vengt!!! smile.gif

Na tik tiek, kad mama daugiau veltui energijos išsvaisto, mažiau deguonies gauna pati, o svarbiausiai ir vaikelis...
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 01 25, 10:33)
Na tik tiek, kad mama daugiau veltui energijos išsvaisto, mažiau deguonies gauna pati, o svarbiausiai ir vaikelis...

Kaži kas pradininkas tos nesąmonės? Čia turbūt med. personalas iš paskatų pasaugoti savo klausą ir nervų sistemą biggrin.gif Pabandykit parėkaut - persisotinimas deguonimi gausis. Svarbu kvėpavimo neužlaikyti. Normalesni gydytojai dar ir paskatina rėkti, jei tik poreikis yra.
Atsakyti
Na, as irgi manau, kad saukti nebutina. Visa energija i ta vietele reikia nukreipti, o ne siaip vejais laidyti biggrin.gif Gimdziau be nuskausminimo, mazai ka atsimenu, tik vyro klausiau, ar labai saukiau. Tai sake, kad jokio garso nebuvo, tik pabaigoj pasakiau : "Viskas, nebegaliu". O kad energija saukiant be reikalo svaistoma, tai ne nesamone, o faktas smile.gif Taip, kad mielosios, pasistenkit kitakart nesukauti ir negasdinti savo mazyliu. Skauda visoms, nieko nepadarysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jur-kli @ 2012 02 21, 14:46)
Na, as irgi manau, kad saukti nebutina. Visa energija i ta vietele reikia nukreipti, o ne siaip vejais laidyti biggrin.gif Gimdziau be nuskausminimo, mazai ka atsimenu, tik vyro klausiau, ar labai saukiau. Tai sake, kad jokio garso nebuvo, tik pabaigoj pasakiau : "Viskas, nebegaliu". O kad energija saukiant be reikalo svaistoma, tai ne nesamone, o faktas smile.gif Taip, kad mielosios, pasistenkit kitakart nesukauti ir negasdinti savo mazyliu. Skauda visoms, nieko nepadarysi smile.gif

drinks_cheers.gif sutinku su kiekvienu zodziu. Pati gimdziau dukart su skatinanciais ir be nuskausminimo,ir nei karto nerekiau,neturejau tam laiko,o ir sveikas protas neleido,vien todel,kad tai bereikalingas energijos svaistymas...
Atsakyti
QUOTE(jur-kli @ 2012 02 21, 15:46)

teisingai pastebeta drinks_cheers.gif
pridurciau tik tiek, kad jei jau norejot lialiuko, tai db teks ir pakenteti.

as irgi kai gimdziau nerekiau, nesvaisciau savo jegu kur nereikia, o ir nebuvo nieko tokio baisaus del ko reiktu lb rekti. aisku pamukiau, pazyziau..juk vistik gimdziau, bet gimdziau pati be epiduru ar nuskausminimu ir likau gyva smile.gif
Atsakyti
Man akušerė ir gyd. per antrą gimdymą neleido 'koncentruotis'. kai buvo nebepakeliama, aš kentėjau tyliai tyliai tuos skausmingiausius sąrėmius ir užsimerkiau..ir pajutau, kad man gyd. tiesiog labai griežtai, primygtinai prašo, beveik mane ir purtydama - "atsimerk ir rėk, tik neužlaikyk"..nelabai aš supratau ko neužlaikyt, nes stogas kilnojosi ir aš aišku toliau laikiausi partizaninės linijos biggrin.gif Tai jau man tada dar aiškiau ir griežčiau pasakė. Tai aš tada atsimerkiau ir berods išrėkiau žodžius, nors vyras pasakė, kad vos girdimai suvaitojau 'viskas' ir tikrai buvo viskas smile.gif

O per pirmą gimdymą rėkiau tikrai, bet nenoriu prisiminti net to, nes po visko buvo gėda blush2.gif Niekas neramino, niekas nedraudė ir niekas nesiskundė, kad kažkam trukdžiau savo rėkimu. Tik bandė sulaikyt ant gimdymo stalo, nes sugebėjau visiems iškriokt kaip ežiukas prapuolus lagaminui "jei tuojau pat nepagimdau, tai einu namo' ir kad būtų tikriau, ėmiau ropštis lauk doh.gif Tai jau užgulė ir laikė, dar suleido į veną fentanilio, viskas nuplaukė, dujų dar atsuko, sesutė prie veido stipriai prispaudė kaukę ir pats pačiausias vaiko gimimo momentas (tiesiog paskutinė minutė) tapo aptrauktas migla..viską girdėjau, supratau, bet lyg ne su manimi buvo..visiškai atėmė jėgas pasipriešinti ir teko gimdyti kaip didelei cool.gif
Atsakyti
QUOTE(maukis2 @ 2012 02 22, 21:31)
pridurciau tik tiek, kad jei jau norejot lialiuko, tai db teks ir pakenteti.

Man tokie pasakymai primena "Jeigu nebijojai su vyru sugulti, tai nebijok ir dabar gimdyti" arba "Jeigu dejuoji, kad skauda sulauzyta koja, tai kaip tada vaikus gimdysi?".

Pati per gimdyma nerekiau. Ne garselio neisleidau. Bet suprantu tas, kurios rekia. Ne visos gimdo draugiskoje aplinkoje, kad galetu susikaupti. Kai kurios turi su prijungtomis laselinemis guleti lovoje, nors daugumai gulejimas tik stiprina skausma (jau nekalbant apie skatinamuosius). O ir skausmas visoms nevienodo stiprumo.

Taigi, maziau kategoriskumo. Ir sklandaus artejancio gimdymo 4u.gif
Atsakyti