Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

QUOTE(Tender @ 2011 12 13, 14:21)
Manau kad rekima smerkia tos, kurios gimde ne taip skausmingai ar su epiduru. O kai jausmas kad tave gyva pjauna, tai negalvoji rekti ar ne- REKI ir viskas, ir labai cia svarbu kas ka pagalvos... As rami butybe, bet gerai parekavau  biggrin.gif nes gimdymas buvo greitas, naturalus ir laaabai skausmingas.
maziau galvokit apie kitus.

Žinokit ir aš labai panašiai galvoju.Pirmą gimdžiau sunkiai,antrą rodos dar sunkiau(skausmo prasme,nors pats gimdymas šiek tiek trumpesnis buvo).Nežinau,nuo ko čia priklauso,bet skausmai buvo aukščiau mano skausmo suvokimo lygio.Ir vėmiau,ir alpau,nors šiaip jau gan pakanti skausmui esu unsure.gif .Buvau nusiteikus,kad nerėksiu,nes kaip gi - va pora draugių be riksmų gimdė,pilnas forumas visokių patarimų ir ''teisingų'' minčių,kokia jėga yra natūralus gimdymas,bet...Pradžioj retus sąrėmius prakvėpuodavau,vėliau pralekuodavau,apie pakilimą iš lovos ir pravaikščiojimą net minčių nekilo - mano kūnas vienas milžiniškas mėšlungis buvo.Vėliau jau ir į pagalvę kandau,ir niūniuot bandžiau - bergždžias reikalas.Kai sąrėmiai tapo itin stiprūs ir dažni,tarpais su kitu pasauliu kalbėjau.Gal įtakos turi tai,kad abu kartus turėjau bėdų su placentos atsidalijimu,nežinau g.gif Nenorėjo ji man pasišalinti.Bet trečią kartą jei teks gimdyti,tarsiuosi dėl epidūro.Dabar abu kartus į ligoninę nuvažiavau su 4 cm kaklelio atsidarymu,per vėlu buvo...Nesu aš mazochistė,man visai nepatinka mirinėti nuo skausmų,o paskui didžiuotis,kad va kaip aš pagimdžiau ir kiek iškentėjau.Beje,ligoninėj užsilaikėm savaitę laiko,ir palatą gavau kaip tik virš gimdyklos,tai patikėkit,moterys rėkė dieną naktį.Taip kad vienetai manau tokių kantriųjų...Nors kai kur rašo,kad net sąrėmių skausmo kai kurios nejaučia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Giurza online @ 2011 12 14, 03:44)
...Dabar abu kartus į ligoninę nuvažiavau su 4 cm kaklelio atsidarymu,per vėlu buvo...

Man darė epidūrinį, nors jau buvau 5 cm. g.gif
Atsakyti
per pirma gimdyma visiskai nerekiauu nes gimdziau su epidurru, o pradzia kai dar nesuleido epiduro kentejau tyliai, su antru gimdziau be juokiu nuskausminamu, rekiau taip kad paskui 2sav gerkle skaudejo doh.gif lotuliukas.gif ten visa ligonine skambejo nuo mano rekimo, MB galvojo kad apkurs lotuliukas.gif
Atsakyti
Gimdziau du kartus ir be jokiu epiduriniu, nerekiau, bent taip man atrode. Tik saukiau kad manes nespaustu, nes truputi persistenge su tokia pagalba...
Atsakyti
QUOTE(lepunele @ 2011 12 13, 20:17)
Tikriausiai mes visos rekem, kurios be wpiduriniu smile.gif

Pagimdžiau 3, visus be jokių epidurų. Du gimdymai buvo su skatinimu, tai galvojau, kad mirsiu iš skausmo, tačiau nerėkiau nė karto, tik per paskutinį gimdymą dūsavau... man atrodė, kad tyliai, bet dabar abejoju... g.gif Tačiau nei aš didvyre jaučiuosi, nei rėkiančias smerkiu... visos mes skirtingos ir reakcijos skirtingos... Svarbu, kad netrukdyti personalui. Nes yra tekę matyti ir košmarišką gimdymą (palatos seniau būdavo ne vienvietės), kai spirdavo prieinanačiai gydytojai, nuo rankų plėšė lašelines ir bandė eiti namo vidury gimdymo... doh.gif
Atsakyti
Taip tikriausiai kiekviena priima sprendima kam su epidurinw, kam ne. Ir nieko nera cia smerkiancio. Visos istverem tuos skasmus, ir svarbiausia kai pamatai mazyti kudykeli, visi skausmai praeina iskart. smile.gif
Atsakyti
mane ir ramino kad nesaukciau bet pabaigoj tai jau labai sunku buvo susilaikyt blush2.gif
Atsakyti
na as be apiduros gimdziau, ir neturejau jokio noro sukauti g.gif nes skaudejo taip sipriai, kad net nenepagalvojau apie tai biggrin.gif o ir jegu neturejau rekauti ax.gif keiviena is musu savaip toleruoja skausma, vienos rekauti norisi, kitom dantis sukasi, taigi nepergyvenkit smile.gif ta akimirka jum maziausiai rupes sukauti ar ne, tai ivyks savime smile.gif
Atsakyti
Mane skatino be jokio nuskausminimo, tai oi kaip rėkiau biggrin.gif nebuvo jokio gėdos jausmo bigsmile.gif kol neparagavau to skausmo, galvojau tikrai nerėksiu blink.gif akušerė sakė rėk, dainuok jei nori, kad tik tau geriau būtų. O va, kai jau atėjo laikas stumt, ir pirmą kart stūmiau, tai jau tada daktaras neleido rėkt, sakė nerėk, o stumk, nes visą orą išleidi pro burną biggrin.gif
Atsakyti
Kartaios stebina moteru nuomones, kai sako "kam cia zviegt per gimdyma"... Bet ydomu, kaip jos pacios nezviegtu kai zirklemis prakerpa gera vietele, visa tai jauti ir supranti, jauti toki tarpvietes plysimo skausma, kad net istinka sokas....
Vyrai turbut labiau isivaizduoja kodel moterys rekia per gimdyma, o nei kai kurios pacios pagimdziusios, kurioms pasitaike matyt lengvas gimdymas... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucija27 @ 2012 01 08, 19:15)
Kartaios stebina moteru nuomones, kai sako "kam cia zviegt per gimdyma"... Bet ydomu, kaip jos pacios nezviegtu kai zirklemis prakerpa gera vietele, visa tai jauti ir supranti, jauti toki tarpvietes plysimo skausma, kad net istinka sokas....
Vyrai turbut labiau isivaizduoja kodel moterys rekia per gimdyma, o nei kai kurios pacios pagimdziusios, kurioms pasitaike matyt lengvas gimdymas...  blink.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
manau nereikai to vengti, nes tai yra salyginai normalus dalykas! smile.gif
Atsakyti