Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

Leisti ivairius garsus yra gerai gimdymo metu, gal jums pasirodys juokinga, bet tyrimai parode, kad yra tiesioginis rysys tarp zandikauliu "atsidarymo" ir kaklelio atsidarymo. Man net patare gimdymo metu pradeti vokalizuoti, kad greiciau kaklelis atsidarinetu. Bet as kalbu apie samoninga garso leidima, o ne panikos apimta spiegima, yra skirtumas tarp ju biggrin.gif Jeigu samoningai pasirinkai naturalu gimdyma, jautiesi saugi ir rami gimdymo aplinkoje, zinai kas ir kaip vyksta tavo kune ir visiskai juo pasitiki, tas garsas tampa viso proceso dalimi. As pirmas 6-7 saremiu valandas iskvepavau, sekancias keleta naudojau garsu "Aaaaaa", kuris man atrode labai naturalus ir labai padejo isleisti saremiu energija, nu o jau pabaigoj tai irgi nebeisejo jokiu garsu leist - tik stenejau lotuliukas.gif
Atsakyti
Abu kartus parėkavau, tik gydytojos vis patardavo žemu balsu rėkt, nes žemi dažniai skatina vaikutį lengviau ar greičiau išlįst, tai stengiausi baubt, kai išeidavo biggrin.gif O šiaip (gimdžiau sėdėdama ant kėdutės), gydytoja su akušere vis stovėjo ir žiūrėjo, kaip aš ten sąrėmiauju, tai klausiu, kaip supras, kad jau laikas joms atsitūpt ir gaudyt leliuką? Tai sako - iš tavo riksmo suprasim, kad jau biggrin.gif Taip ir buvo smile.gif Iki gimdymo tikrai nesitikėjau, kad rėkausiu, bet dabar tai žinau, kad ir trečią kartą rėksiu ar, jei pavyks, tuos žemus garsus leisiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 08, 02:58)
Abu kartus parėkavau, tik gydytojos vis patardavo žemu balsu rėkt, nes žemi dažniai skatina vaikutį lengviau ar greičiau išlįst, tai stengiausi baubt, kai išeidavo biggrin.gif O šiaip (gimdžiau sėdėdama ant kėdutės), gydytoja su akušere vis stovėjo ir žiūrėjo, kaip aš ten sąrėmiauju, tai klausiu, kaip supras, kad jau laikas joms atsitūpt ir gaudyt leliuką? Tai sako - iš tavo riksmo suprasim, kad jau biggrin.gif  Taip ir buvo smile.gif Iki gimdymo tikrai nesitikėjau, kad rėkausiu, bet dabar tai žinau, kad ir trečią kartą rėksiu ar, jei pavyks, tuos žemus garsus leisiu biggrin.gif

lotuliukas.gif smagiai čia thumbup.gif
Atsakyti
girdejosi riksmai is salia esancios gimdymo palatos. buvo baisu, manau tik per stumima kai kurios saukia?? kaip jus manot?
man esant pilnam atsiverimui cp dare, tai nezinau kaip butu buve tuo metu per stumima. per saremius nebuvo jegu ne kalbet tik iskest saremius smile.gif
Atsakyti
Sąrėmių metu stengiausi koncentruotis į teisingą kvėpavimą. visos mintys sukosi tik kaip kvėpuoti, o ne kaip iškęsti skausmą, ar kad skauda, tai padeda. tačiau jau į galą iškvėpdavau šiek tiek garsiau, tiksliau jau ūžiau biggrin.gif nu bet jau kai paskutinę sekundę, kai leliukas jau skverbėsi į pasaulį jau nesąmoningai taip suklykiau, tiesiog automatiškai klyksmas pasklido po visą ligoninę doh.gif blush2.gif kokia man gėda buvo! tai šiek tiek po gimdymo visų be perstojo atsiprašinėjau, kad šitap klykiau lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bixe: 05 rugpjūčio 2012 - 18:28
Per pirma gimdyma,kentejau,labai save varziau,niu ir nieko gero.Per antraji gimdyma jau rekavau,nieks man nesake nerek ar pan,man paciai lengviau buvo,kad parekavau biggrin.gif
Atsakyti
Saremiaujant girdejosi uz sienos vieos, paskui kitos gimdyves rekavimai, bet negasdino smile.gif man paciai lengviau iskest skausma isleidziant kartu su juo garsa biggrin.gif tad nezinau ar tai buvo rekimas, ar labiau garsios aimanos er sukastus dantis, bet per stumima nekentejau uzsiciaupus. tik zinojau kad i zandus negalima pusti, bo bus raudoni blink.gif smile.gif
o per saremius vis dejavau ajajajajai.. tai vyrui bent buvo juokinga, o nuo jo ir man juokas per asaras rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
is kitu palatu girdejau riksmus, kurie mane labai gasdino. Taciau jau kai man prasidejo stiprus saremiai koncentravausi i teisinga kvepavima, jei pamirsdavau kaip kvepuoti prasiau kad vyras parodytu doh.gif
viena aimana isleidau jau per paskutini stumima.
Dar prisimenu kai stumiau tai kazkaip pagalvojau kad reikia uzsimerkti o tai akyse kapiliara gali sprogti lotuliukas.gif
Atsakyti
as per saremius tai labai stipriai kvepavau ir tyliai sakiau aiaiaiaiaia biggrin.gif o kai atejo laikas stumti tai jau saukiau, kad nebegaliu ir tegul daro man cezari lotuliukas.gif ir per visa stumima, kuris truko 1val as buvau uzsimerkusi, man taip lengviau buvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zilze: 07 rugsėjo 2012 - 16:49
Per saremius nerekiau, nors skausmas buvo nezmoniskas, bet jau kai stumti reikejo, tai nesavu balsu rekiau, bet kazkaip automatiskai, nerekiau specialiai kad man baisu ar kad skauda, kazkaip atrode lengiau stumti, na net sunku paaiskint, tuo metu tikrai negalvojau, elgiausi taip, kaip man patogiau, nesivarziau visiskai, man svarbu ne kitu nuomone, o mano ir kudikio savijauta.
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 08, 01:58)
O šiaip (gimdžiau sėdėdama ant kėdutės), gydytoja su akušere vis stovėjo ir žiūrėjo, kaip aš ten sąrėmiauju, tai klausiu, kaip supras, kad jau laikas joms atsitūpt ir gaudyt leliuką? Tai sako - iš tavo riksmo suprasim, kad jau biggrin.gif  Taip ir buvo smile.gif

Man irgi taip- atėjo, paklausė kaip "baubiu" ir sako: va čia jau panašu į stangas". Ir buvo teisios biggrin.gif Man ir dabar keistai skamba, bet iš tiesų per stangas kitokie garsai veržias nei per sąrėmius. O stumiant rėkti neleidžia- ne ten energija išeina ax.gif
Atsakyti
As tai per saremius nerekiau, tik vyrui baisiai i ranka buvau isitverus. Sake, kad nedaug truko ir buciau ne tik rubus suplesius jo, bet ir ranka sulauzius biggrin.gif Kai jau reikejo stumt, tai isleidau truputi tu stumimo garsu ir dejoniu. Net neplanavau rekt ir neprireike smile.gif
Atsakyti